• شنبه / ۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۲ / ۱۲:۱۳
  • دسته‌بندی: علم
  • کد خبر: 1402023019031
  • خبرنگار : 30057

با موافقت معاونت علمی با شرکت‌های نفتی اجرایی می‌شود

کنسرسیومی‌شدن دانش‌بنیان‌ها برای تامین اقلام گلوگاهی صنعت نفت

کنسرسیومی‌شدن دانش‌بنیان‌ها برای تامین اقلام گلوگاهی صنعت نفت

معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رئیس‌جمهوری با اشاره به امضای چندین موافقت‌نامه و توافق‌نامه با شرکت‌های نفتی بزرگ، گفت: الگوی همکاری ما در تامین اقلام گلوگاهی این است که شرکت‌های دانش‌بنیانی که در یک کنسرسیوم محصول مورد نظر را تولید می‌کنند، به مدت ۱۰ تا ۱۵ سال تضمین خرید خدمت را از شرکت ملی حفاری خواهند داشت؛ به این ترتیب بازار تضمین شده‌ای برای خدمت دانش‌بنیان استاندارد ایجاد خواهد شد.

به گزارش ایسنا، روح الله دهقانی فیروزآبادی امروز در حاشیه امضای موافقت‌نامه و توافق‌نامه‌ها میان معاونت علمی و شرکت‌های نفتی در جمع خبرنگاران اظهار کرد: یک جریان خیلی خوبی از سال گذشته با مجموعه نفت کشور آغاز شده و طی آن توافق‌نامه همکاری ۴ ساله با ابعاد حقوقی به ارزش ۲ میلیارد دلار منعقد شده است.

وی با بیان اینکه این توافق‌نامه‌ها موضوعات کلی را مشخص کرده است، اضافه کرد: این توافق‌نامه‌ها موضوعات مختلفی را در زمینه اقلام گلوگاهی صنعت نفت مشخص کرده بود تا معاونت علمی بتواند با شبکه شرکت‌های دانش بنیان همکاری کند و خدماتی را به شرکت ملی حفاری ارائه دهد.

دهقانی فیروزآبادی خاطرنشان کرد: امروز بعد از ۲ ماه جلسات کارشناسی اولین موافقت‌نامه که شامل تامین یکی از اقلام گلوگاهی به نام "ابزار حفاری جهتی" یا آر اس اس است، منعقد شد و حدود ۱۰۰۰ میلیارد تومان ارزش این قرارداد است.

وی گفت: الگوی همکاری ما در تامین اقلام گلوگاهی این است که شرکت‌های دانش‌بنیانی که در یک کنسرسیوم محصول مورد نظر را تولید می‌کنند، به مدت ۱۰ تا ۱۵ سال تضمین خرید خدمت را از شرکت ملی حفاری خواهند داشت، به این ترتیب بازار تضمین شده‌ای برای خدمت دانش‌بنیان استاندارد ایجاد خواهد شد.

به گفته وی از این طریق شرکت‌هایی که توانمندی واقعی دارند، به میدان می‌آیند و تامین مالی طرح‌ها هم از سوی این معاونت صورت خواهد گرفت.

دهقانی فیروزآبادی اضافه کرد: علاوه بر این موارد، قریب به ۱۷ میلیون دلار امروز قرارداد تولید اقلام و تجهیزات بار اول امضا شد که این هم یکی از افتخارات این نمایشگاه است.

وی اضافه کرد: در ادامه توسعه بازار برای شرکت‌های دانش بنیان توافق‌نامه همکاری نزدیک به ۵۰۰ میلیون دلار ظرفیت بازار در حوزه‌های مختلف میدان‌ها و اکتشافات حفاری نفتی و تجهیزات گلوگاهی و خدمات دانش‌بنیان در حوزه صنعت نفت امروز منعقد شد و طی ماه‌های آینده این موافقت‌نامه‌ها تبدیل به قرارداد شده و به تدریج اجرایی خواهند شد.

وی تاکید کرد: اگر بتوانیم این جریان ایجاد بازار از طریق موافقت‌نامه‌های حقوقی با سازمان‌ها و نهادها و بازار را ادامه دهیم و همه آنها را به قرارداد تبدیل کنیم، امیدواریم که امسال حداقل بتوانیم در ابعاد ۲۰ تا ۳۰ هزار میلیارد تومان بازار واقعی قراردادشده برای شرکتهای دانش‌بنیان ایجاد کنیم.

دهقانی فیروزآبادی درخصوص اجرای این موافقت‌نامه‌ها توضیح داد: برای همه این موافقت‌نامه‌ها، فراخوانی منتشر می‌شود و شرکتهای توانمند براساس پیشنهاداتی که مطرح می‌کنند، پروپوزال‌های خود را ارائه می‌کنند و این پروپوزال‌ها بر اساس کیفیت، ابعاد شرکت، سابقه شرکت و توانمندی آنها مورد ارزیابی قرار می‌گیرند.

وی اضافه کرد: برای انجام هر پروژه‌ای، چند شرکت انتخاب خواهند شد و این کنسرسیوم اجرای پروژه را برعهده می‌گیرد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha