نوذر شفیعی در گفتوگو با ایسنا در تحلیل خود از نتایج فعلی انتخابات ترکیه و به دور دوم کشیده شدن آن گفت: معمولا در اغلب انتخاباتهایی که یک کاندیدا حتی اکثریت نسبی را کسب کرده باشد و نسبت به رقیبش فاصله مشخصی داشته باشد، این عامل جنبه روانی ایجاد می کند که بعضی از افرادی که در منطقه خاکستری قرار دارند تمایل پیدا کنند و رای خود را به برنده دهند.
وی تصریح کرد: در واقع هیچ کس روی بازنده شرط بندی نمی کند، بنابراین همین که اردوغان از نظر آرا جلوتر است می تواند دیگران را ترغیب کند تا به سمت او تمایل پیدا کنند.
این کارشناس مسائل بین الملل همچنین بیان کرد: از طرف دیگر دیدگاه جناح سوم یعنی سینان اوغان نیز مهم است زیرا باید دید بدنه این حزب ملی گرای سکولار است یا مانند اردوغان ملی گرای اسلام گرا است، در نتیجه رای بیش از ۵ درصد تعیین کننده و پادشاه ساز است که کدام جریان (اردوغان یا کلیچدار اوغلو) بتوانند این ۵ درصد را کسب کنند.
این استاد دانشگاه در ادامه اظهار داشت: در هر حال اگر اردوغان پیروز شود، به نظر می آید سیاست های منطقه ای اش مثل گذشته ادامه می یابد اما اگر کلیچدار اوغلو پیروز شود باید دید چه اقدامات و برنامه هایی را در دستور کار دارد، از طرف دیگر سیاست های اردوغان در داخل و خارج تقریبا تثبیت شده و مشخص است اما کلیچدار اوغلو حرف هایی را زمان انتخابات مطرح کرده از جمله همگرایی منطقه ای صرف نظر از عنصر زبان که یک نگاه عمومی است خیلی به دنیای ترک زبان و غیر ترک زبان تفاوتی قائل نمی شود.
شفیعی خاطرنشان کرد: با توجه به شرایط موجود خیلی سخت است که بتوان گفت کدام یک از کاندیداها برنده دور دوم انتخابات خواهند بود، به هر حال مشارکت بسیار بالایی را در انتخابات دیدیم از طرف دیگر جریان سینان اوغان به ائتلاف کلیچدار اوغلو نیز نزدیک هستند.
انتهای پیام
نظرات