مبین علی میر در گفت وگو با ایسنا- در این رایطه افزود: کالاهای وارداتی شامل ۱۲۰ قلم کالا از پاکستان و دربرگیرنده میوههای گرمسیری، برنج و البسه است، همچنین مرزنشینان میتوانند کالاهایی را از استان صادر کنند که این ظرفیت برای مرزنشینان در شعاع ۵۰ کیلومتری است.
وی تاکیدکرد: ایجاد مرز رسمی زمینی در پیشین با توجه به وجود زیرساختهای حمل و نقلی مناسب در کشور پاکستان تا بزرگترین ایالتهای این کشور در شرق و قطبهای اقتصادی همچون کراچی و لاهور، دسترسی آسان به این مناطق را هموار خواهد ساخت.
میر گفت: کراچی مهمترین مرکز اقتصادی پاکستان است که نزدیکترین و هموارترین راه دسترسی به آن از طریق مرز ریمدان و پیشین خواهد بود.
وی یکی از اهداف احداث بازارچههای مرزی را تسهیل روند مبادلات تجاری ۲ کشور و جلوگیری از قاچاق کالا عنوان کرد و افزود: با افتتاح این بازارچه روزانه بیشاز ۱۰۰ کامیون کالاهای خود را به کشور پاکستان صادر خواهند کرد.
مدیر بازارچههای مرزی سیستان و بلوچستان گفت: همچنین با فعالیت این بازارچه زمینه اشتغال بیشاز یک هزار نفر به طور مستقیم و غیرمستقیم فراهم میشود.
وی با اشاره به اینکه تبادلات مرزی مرزنشینان در قالب بازارچههای مرزی منجر به ایجاد اشتغال، جلوگیری از قاچاق کالا و افزایش تجارت و داد و ستد با کشورهای همجوار میشود، بیان کرد: بازارچههای مرزی تاثیر چشمگیری بر معیشت مردم دارد.
میر بازارچههای مرزی را دروازه معرفی کالاهای ایرانی دانست و افزود: بازارچههای مرزی سیستان و بلوچستان در زمینه صادرات و واردات از فعالترین بازارچههای کشور محسوب میشوند.
وی گفت: سیستان و بلوچستان به دلیل همجواری با کشورهای آسیای میانه و دسترسی به آبهای آزاد جهانی به عنوان کوتاهترین راه ارتباطی کشورهای حوزه آسیای میانه با جهان شناخته میشود که بهرهگیری از این مزیت میتواند آن را به سکوی اقتصادی منطقه تبدیل کند.
انتهای پیام
نظرات