• شنبه / ۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۲ / ۰۱:۱۰
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 1402023018700
  • خبرنگار : 30147

۱۳ ساعت کمین برای دستگیری شکارچیان غیر مجاز در زاوه

۱۳ ساعت کمین برای دستگیری شکارچیان غیر مجاز در زاوه

ایسنا/خراسان رضوی رئیس حفاظت محیط‌زیست زاوه از دستگیری متخلفین شکار و صید پس از ۱۳ ساعت کمین توسط محیط‌بانان این شهرستان خبر داد.

محمد مظلوم پناه در گفت و گو با ایسنا اظهار کرد: پیرو گزارش موثق مردمی مبنی بر شنیدن صدای تیر در مناطق تحت مدیریت، مأمورین یگان حفاظت محیط‌زیست شهرستان زاوه بلافاصله به محل اعزام شدند که پس از مدتی رد زنی لاشه یک رأس قوچ وحشی را که به طرز ماهرانه‌ای مخفی شده بود کشف کردند.

وی گفت: مأمورین در چندین گروه در مسیر احتمالی تردد متخلفین کمین کرده که در نهایت بعد از ۱۳ ساعت کمین و تلاش مأمورین، متخلفین دستگیر شدند.

رئیس حفاظت محیط‌زیست زاوه افزود: پس از تنظیم صورت‌جلسه و ارائه مستندات با دستور مقام محترم قضایی متخلفین که دو نفر بودند روانه بازداشتگاه شدند.

مظلوم پناه از همه شهروندان درخواست نمود، در صورت مشاهده هرگونه تخلف شکار و صید مراتب را به محیط‌زیست شهرستان گزارش دهند.

وی با بیان اینکه مأمورین یگان حفاظت محیط‌زیست به صورت شبانه‌روزی به گشت و کنترل از عرصه‌های طبیعی شهرستان مشغول هستند، اظهار کرد: از ابتدای امسال تاکنون ۴ نفر متخلف شکار و صید دستگیر و یک رأس قوچ وحشی و یک رأس میش وحشی کشف شد.

رئیس حفاظت محیط‌زیست زاوه ضرر و زیان وارده به محیط‌زیست این شهرستان را یک میلیارد ریال اعلام کرد و گفت: جریمه قوچ وحشی ۲۵۰ میلیون ریال و میش وحشی ۷۵۰ میلیون ریال است.

وی در ادامه به مهمترین معضلات زیست‌محیطی این شهرستان اشاره کرد و گفت: متأسفانه تمامی زباله‌گاه‌های شهرستان زاوه فاقد استانداردهای زیست‌محیطی هستند.

مظلوم پناه با بیان اینکه وضعیت دفن زباله در شهرستان مورد تائید محیط‌زیست نیست و همچنان مشکلات زیست‌محیطی را به همراه دارد، افزود: در شهر دولت‌آباد مرکز شهرستان زاوه روزانه ۸ تا ۱۰ تن زباله تولید می‌شود.

مظلوم پناه گفت: به استناد بند ج ماده ۲ قانون مدیریت پسماند، موضوع آموزش و اطلاع‌رسانی از طریق مدیریت اجرایی یا متولیان پسماند، می‌تواند نقش مهمی در کاهش تولید پسماند و هزینه‌ها داشته باشد.

وی در همین خصوص عنوان کرد: به دلیل عدم رعایت ضوابط و مقررات زیست‌محیطی در شهرستان زاوه چند نفر از مدیران اجرایی پسماند به مراجع قضایی معرفی شدند.

رئیس حفاظت محیط‌زیست زاوه عنوان کرد: باوجود صدور اخطاریه‌های متعدد و اعطاء مهلت برای رفع نواقص زیست‌محیطی، متأسفانه اقدام قابل قبولی از طرف متولیان پسماند صورت نگرفت و مستند به ماده ۱۶ قانون مدیریت پسماند، ماده ۲۰ قانون هوای پاک و ماده ۶۸۸ قانون مجازات اسلامی به مراجع قضایی معرفی شدند.

وی بیان کرد: هرچند مقرر بود این افراد برای دفن زباله اقدام به دریافت مجوز، پسماندها را به محل مجاز انتقال داده و پلاستیک‌هایی که در اطراف پخش شده را جمع‌آوری نمایند اما هیچ کدام از این اقدامات صورت نگرفته است.

زاوه که بین شهرستان تربت‌حیدریه و باخرز قرار دارد تا سال ۸۷ یکی از بخش‌های تربت‌حیدریه بود که پس از ارتقا به شهرستان با دو بخش سلیمان و مرکزی دارای ۷۲ پارچه روستا و آبادی است و جمعیت آن نیز براساس آمار خانه‌های بهداشت حدود ۸۰ هزار نفر است.
شهرستان زاوه در ۱۷۵ کیلومتری جنوب مشهد واقع است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha