سید عباس حسینی ایمنی در خصوص مشکل خشکسالی اخیر در لاله آباد بابل در گفتوگو با ایسنا اظهار کرد: با پیگیری و در خواست بخشدار، اعضای شورای بخش لاله آباد، فرماندار ومدیران متولی شهرستانی جلسه اضطراری در بخشداری برگزار کردند که در این جلسه ۱۳۰ لیتر سوخت به ازای هر هکتار جهت شخم و شیار ۴،۰ لیتر سوخت جهت سمپاشی و به ازای هر هکتار ۵۰۰ لیتر برای سوخت پمپهای کشاورزی در نظر گرفته شد.
وی با اشاره به اینکه خروجی این جلسه دریافت سوخت کشاورزان و روند انجام کار اداری حتی در روز تعطیل و افزایش نیروی انسانی و شیفت کاری بوده است، تصریح کرد: با حل مشکل سامانه جهت دریافت مقدار سوخت، به ازای هر نفر با ۱۰هکتار زمین کشاورزی پنج هزار لیتر سوخت بوده است.
این مسئول از پیگیری برای دریافت کارت سوخت کشاورزان خبر داد و یادآور شد: در این جلسه همچنین با توجه به این مهم که ستاد مبارزه با قاچاق کالا نگاه مساوی به همه افراد با مشاغل مختلف در کشور دارد لذا از نمایندگان سه استان شمالی در مجلس خواستار بررسی روند واگذاری کارت سوخت کشاورزان در سطح کلان شدند.
حسینی از ضرورت توجه کشاورزان به کشت ارگانیک برنج خبر داد و گفت: تهیه سم به صورت آزاد و غیر یارانه ای است گرچه استفاده از سموم کشاورزی گاهی ضروری است اما تهیه این سموم از فروشگاه های معتبر بسیار مهم بوده ضمن اینکه پیشنهاد ما این است که کشاورزان به سمت کشت ارگانیک رفته و غذای سالم تولید کنند.
وی در خصوص وقفه ایجاد شده در واگذاری سهمیه کود به موقع به کشاورزان خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه برنج را از لیست کالای اساسی خارج و کود تریپل و پتاس را از سهمیه یارانه ای قطع کردند که پس از پیگیر و درخواست از مسئولان، برنج جزو کالای اساسی قرار گرفت و کود اوره هر هکتاری ۱۵۰ کیلو و تریپل و پتاس هر کدام درهر هکتار ۱۰۰ کیلو به صورت یارانه ای در اختیار کشاورزان قرار می گیرد.
مسئول کمیسیون کشاورزی شورای بخش لاله آباد همچنین از واگذاری مرحله دوم کود سرک به میزان ۱۰۰ کیلو اوره بصورت یارانه ای به کشاورزان خبر داد.
وی با انتقاد از اینکه به کشاورزان اهمیت داده نمی شود و با دپوی برنج سال گذشته مواجه هستیم، گفت: با توجه به اینکه کشاورزی شغل بسیار سخت و پرزحمتی بوده و هزینههای سنگینی دارد اما بیتوجهی به این قشر زحمتکش سبب شده انگیزه برای ادامه فعالیت در نسل جوان نباشد.
وی با اشاره به اینکه ۴۰ درصد فعالیت کشاورزی در بخش مکانیزه است، ادامه داد: عدم حمایت دولت به تجهیز بانک نشاء در منطقه و نداشتن تعادل عرضه و تقاضا فعالیت کشاورزی سنتی و پر مشقت کشاورزان رغبتی برای کار در مزارع کشاورزی ندارند، در بخش نشاء کاری تنها۴۰ درصد مکانیزه و ۶۰ درصد به شکل سنتی توسط کارگر و در حوزه برداشت محصول نیز ۹۵ درصد با کمباین سرتراش و پنج درصد سنتی انجام می شود.
حسینی با اشاره به کمبود سوخت چاه کشاورزی گفت: یکی از راهکارهای پیشنهادی در این حوزه ساخت سد هراز یا همان سد منگل و اجرای سد لاستیکی در مکان های مناسب برای مهار آبهای باران و سطحی در فصل زمستان است.
وی با اشاره به اینکه میزان مهار آب های سطحی در بیشتر استانها ۴۰ درصد ولی در مازندران با احتساب آببندان ها ۱۰ الی ۱۲ درصد است، خاطرنشان کرد: تقاضای بازسازی، تجهیز و مرمت سردهنه ها را داریم ولایروبی رودخانه های سطح بخش لاله آباد دراین شرایط حساس را از مسئولین داریم.
حسینی با بیان اینکه حفر ۶ الی هفت حلقه چاه نیمه عمیق می تواند مشکل آب کشاورزی ۳۰۰ هکتار زمین کشاورزی را حل کند، تصریح کرد: همچنین اجرا طرح تسطیح اراضی، ایجاد کانالهای بتنی و لوله گذاری، احداث مخزن و برگشت و مصرف دوباره آب جهت کشاورزی، اجرای طرح زهکشی فاز یک، دو و سه دشت هراز برای مهار و جلوگیری آبگرفتگی زمین های کشاورزی جهت کشت متنوع از جمله تولید برنج وهمچنین تولید محصول کم آب و خشکه زراعی در پاییز و زمستان باشیم، اگر این تدابیر انجام شود شاهد تغییرکاربری زمین کشاورزی ومهاجرت روستاییان به شهر نخواهیم بود.
وی محوری ترین نیاز بخش لاله آباد را برقی کردن چاه های سطحی، نیمه عمیق و عمیق برشمرد و گفت: خواستار لایروبی و بهسازی آببندانها در مدیریت منابع آب سطحی روستاهای بخش لاله آباد هستیم.
حسینی یادآور شد: آنچه روستای تقریبی ۱۴ هزار هکتاری لاله آباد در حوزه برنج کاری به آن نیاز دارد لایروبی و بهسازی آببندانها در مدیریت منابع آب سطحی روستاهای بخش لاله آباد، کشت قراردادی برنج و دادن نهاده های کشاورزی یا همان خرید تضمینی برنج جهت دلگرمی کشاورزان، ایجاد شهرک صنایع تبدیلی و تکمیلی کشاورزی در بخش و ایجاد هنرستان کشاورزی دوره دبیرستان در بخش لاله آباد جهت بالا بردن دانش و علمی کردن کشاورزی و احداث پایانه صادراتی گل و گیاه جهت مدیریت گلخانه های فعال در سطح شهرستان است.
وی همچنین خواستار حمایت از دارندگان مشاغل خانگی، طرح سند دار کردن اراضی کشاورزی، اجرای طرح هوشمندسازی در کشور و همچنین سامانه نوین آبیاری، تشکیل سازمان برنج و حمایت دولت از دامداران و مرغداری ها در جهت خوراک و سایر امکانات مورد نیاز هستیم.
ورود بی رویه برنج خارجی و دپوی برنج داخلی
کشاورز و میراب روستای هلال کلا بخش لاله آباد بابل نیز در گفتوگو با ایسنا خواستار توجه جدی دولت و نمایندگان مجلس به کشاورزان و امر کشاورزی شد و گفت: یک کشاورز مازندرانی بدون آب قادر به امر کشاورزی نیست تقاضا داریم مدیریت لازم برای حل این مشکل قبل از شروع فعالیت کشاورزی در دستور کار متولیان امر باشد.
حبیب مومنی افزود: فعالیت برنج کاری نیازمند نهاده های کشاورزی در قبل آغاز نشاء کاری است ما کشاورزان نیاز به کود و سم و سوخت لازم داریم.
وی با اشاره به اینکه در شرایط خشکسالی بخش لاله آباد و دیگر بخش های درگیر، نیازمند حفر چاه نیمه عمیق و عمیق و برق دارکردن این چاه ها هستند، افزود: تقاضای ما کشاورزان از نمایندگان مجلس ساخت سد هراز برای مهار و ذخیره آب باران و آب جاری سطحی در فصل زمستان جهت استفاده امر کشاورزی در فصل تابستان هستیم.
این کشاورز لاله آبادی با اشاره به اینکه سهمیه کودی که در اختیار کشاورز قرار می گیرد جوابگو نبوده و باید میزان قابل توجهی آزاد خریداری شود، یادآور شد: برای دریافت کود از کاغذبازی و ثبت اینترنتی خسته شدهایم.
وی با گلایه مندی از اینکه از کشاورزان در مازندران حمایت نمیشود افزود: تولید محصول برنج با توجه به هزینه بسیار بالای نهاده ها، آماده سازی، نشاکاری، مصرف سوخت، استهلاک و هزینه بالای ادوات کشاورزی اما عدم توجه و حمایت دولت با واردات بی رویه برنج خارجی و کاهش قیمت برنج ایرانی ما را از ادامه فعالیت بازداشته است.
مومنی گفت: ترویج و آموزش کشاورزان برای تولید محصول ارگانیک امری ضروری است که هرچند توسط اداره جهادکشاورزی انجام می شود ولی زمانی راهکار اساسی خواهد بود که همه کشاورزان به این سمت و سو حرکت کنند و باید رسانه سمعی و بصیری در این حوزه تبلیغات وسیع تری داشته باشند.
انتهای پیام
نظرات