به گزارش ایسنا به نقل از سی ان ان، جیک سالیوان، مشاور امنیت ملی جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا گفت که رئیس جمهور آمریکا در پارک یادبود صلح هیروشیما بیانیهای نخواهد داشت.
وی در طی یک جلسه توجیهی در هواپیمای ریاست جمهوری که برای شرکت در نشست گروه هفت عازم ژاپن بود، خاطرنشان کرد که بایدن همراه با دیگر رهبران گروه هفت در تعدادی از رویدادهای دیگر شرکت میکند و ادای احترام میکند اما از نظر رئیس جمهور این "یک لحظه دوجانبه" نبود.
جان کربی، سخنگوی شورای امنیت ملی نیز گفت: «رئیسجمهور قصد دارد از بنای یادبود بازدید کند و به بیگناهانی که در بمب اتمی پرتاب شد در هیروشیما کشته شدند، ادای احترام کند».
ژاپن در سال جاری ریاست گروه ۷ را بر عهده دارد. اجلاس سران از ۱۹ تا ۲۱ مه برگزار میشود.
سفر بایدن که ابتدا برای هشت روز برنامهریزی شده بود، به نصف کاهش یافته است. دو مورد از سه توقف بایدن لغو شد تا او بتواند برای مذاکره بر سر افزایش سقف بدهی آمریکا به واشنگتن بازگردد.
بایدن در ژاپن تلاش خواهد کرد تا رهبران برخی از بزرگترین اقتصادهای جهان را به مقابله با چین متحد کند. دستیاران بایدن اصرار دارند که در مورد چین هیچ گونه اجباری در نشست سران گروه ۷ وجود نخواهد داشت و هر یک از کشورها، فرانسه، آلمان، ایتالیا، بریتانیا، کانادا، ژاپن و ایالات متحده در مورد رویکرد خود تصمیم خواهد گرفت. در عین حال، بایدن به اقدام جمعی اهمیت میدهد و در مورد مسائلی مانند تایوان، دریای چین جنوبی و شیوههای اقتصادی پکن، خواهان یک جبهه متحد است.
جیک سالیوان به خبرنگاران گفت: «فکر میکنم با خروج از این اجلاس، همسویی و همگرایی حول اصول اساسی رویکرد ما به جمهوری خلق چین را خواهید دید. البته، هر کشوری روابط متمایز و رویکرد متمایز خود را دارد، اما این روابط و رویکردها بر اساس یک مبنای مشترک ساخته میشوند. و من فکر میکنم این را در نتایج گروه ۷ شاهد خواهید بود.
بایدن در طول چهار روز حضور خود درژاپن قصد دارد در تعدادی از جلسات گروهی و فردی با متحدان گروه ۷ و همچنین با چندین رهبر غیر از گروه ۷ که امسال به عنوان مهمان دعوت شده اند، شرکت کند.
فومیو کیشیدا، نخستوزیر ژاپن شهر نمادین هیروشیما را، جایی که ریشههای خانوادگی دارد، برای میزبانی از رهبران جهان انتخاب کرده است. این شهر که در سال ۱۹۴۵ توسط بمب اتمی آمریکا منهدم شد، به عنوان یادآور اهمیت تلاشهای دیپلماتیک به رهبران عمل میکند. بیش از ۱۰۰۰۰۰ نفر در این بمباران کشته شدند.
بایدن دومین رئیس جمهور آمریکاست که به هیروشیما سفر می کند. باراک اوباما در سال ۲۰۱۶ یک بازدید تاریخی از هیروشیما داشت و یک تاج گل در پارک یادبود گذاشت و با برخی از بازماندگان دیدار کرد.
بمباران هیروشیما پایان جنگ جهانی دوم را تسریع کرد.
انتهای پیام
نظرات