• پنجشنبه / ۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۲ / ۱۰:۳۵
  • دسته‌بندی: کرمانشاه
  • کد خبر: 1402022817918
  • خبرنگار : 50184

با حضور وزیر علوم

همایش بزرگداشت مقام علمی پروفسور "شمسی‌پور" برگزار شد

همایش بزرگداشت مقام علمی پروفسور "شمسی‌پور" برگزار شد

ایسنا/کرمانشاه همایش بزرگداشت مقام علمی پروفسور مجتبی شمسی پور دانشمند برجسته جهان، با حضور وزیر علوم در دانشگاه رازی کرمانشاه برگزار شد. 

محمدنبی احمدی رییس دانشگاه رازی در این مراسم که امروز(۲۸ اردیبهشت) با حضور جمعی وزیر علوم، نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه کرمانشاه و جمعی از مسئولین کشوری و استانی برگزار شد، بااشاره به تلاش های دشمنان برای تخریب فرهنگ و اعتقادات ایرانیان، اظهار کرد: دشمنان بودجه زیادی صرف می کنند تا فرهنگ و اعتقادات مردم ایران را تخریب کنند، لذا ما نیز باید در مقابل روی تقویت این مسائل بصورت ویژه کار کنیم. 

وی ادامه داد: باید بپذیریم که تاکنون هم در این حوزه متحمل آسیب هایی شده ایم و هزینه هایی هم برای آن پرداخته‌ایم و شاید یکی از دلایل آن این است که آن گونه که باید مقام علم و عالم را تکریم و تعظیم نکرده‌ایم. 

رئیس دانشگاه رازی کرمانشاه تصریح کرد: اگر امروز هم می بینیم که برخی از دانشجویان ما به جای اینکه در مسیر علم و پاسداشت علم قدم بردارند، به سمت مسیرهای غیرعلمی و فرهنگی می روند برای این است که در پاسداشت علم و عالم کوتاهی کرده‌ایم. 

وی به جایگاه پاسداشت علم و عالم در روایات دینی هم اشاره و اظهار کرد: در روایات دینی آمده که پاسداشت علم و عالم به مانند پاسداشت خداوند است، چراکه عالمین متخلق به اخلاق الهی و وارثان انبیاء هستند که باید آنها را  تکریم کرد. 

احمدی تاکید کرد: اگر ما بتوانیم در این زمینه بصورت جدی کار کنیم، درس ویژه ای به دانشجویان داده ایم تا در مسیر علم و تقوا و فضل قدم بردارند و بتوانیم کوتاهی هایی که داشته ایم را جبران کنیم. 

وی یادآورشد: براین اساس، دانشگاه رازی بر خود واجب می داند که هرساله مراسم  پاسداشت یکی از بزرگان و دانشمندان خود را برگزار کند. 

رئیس دانشگاه رازی کرمانشاه ادامه داد: از طرفی مفاخر و بزرگان علمی ما در سطح جامعه ناشناخته مانده اند که در این راستا از شهرداری کرمانشاه درخواست داریم تا نام تعدادی از خیابان ها را به نام آنها نامگذاری کند، از جمله اینکه نام یکی از خیابان های زیبای شهر را به نام پروفسور شمسی پور نامگذاری کند. 

در ادامه این مراسم محمد رشیدی نماینده مردم کرمانشاه در مجلس شورای اسلامی نیز بااشاره به جایگاه علمی پروفسور مجتبی شمسی پور، اظهار کرد: ایشان در حالی امروز در دانشگاه رازی کرمانشاه به عنوان استاد فعالیت می کند که بسیاری از کرسی های علمی دنیا را رد کرده و در شهر خود مانده است. 

وی با بیان اینکه مردم کرمانشاه به دکتر شمسی پور افتخار می کنند، گفت: ایشان علاقه زیادی به شهر و مردم خود دارند که من به عنوان نماینده مردم استان دست دکتر شمسی پور را می بوسم که در شهر خود مانده اند و مایه عزت مردم این شهر شده اند. 

رشیدی یکی از خصوصیات بارز اخلاقی دکتر شمسی پور را شخصیت متواضع ایشان دانست و افزود: دکتر شمسی پور از لایه‌های مادی علم عبور کرده و به لایه‌های معنوی آن رسیده و با وجود اینکه عناوین متعدد زیادی را تاکنون کسب کرده، اما هیچگاه شخصیت متواضع ایشان تغییر نکرده است. 

فهمیه جلالی دبیر علمی این همایش نیز به ذکر خصوصیات و ویژگی های اخلاقی و علمی پروفسور شمسی پور پرداخت و گفت: دکتر شمسی پور تاکنون ۱۵۰ دانشجوی دکترای شیمی تجزیه را تربیت کرده و با ۹۴۰ مقاله علمی در مجلات معتبر جهانی در صدر دانشمندان علوم پایه کشور قراردارد. 

 سهیلا کاشانیان رئیس دانشکده شیمی دانشگاه رازی کرمانشاه هم بااشاره به وجود تعداد بالایی از مفاخر علمی در این دانشگاه، گفت: یکی از بخش های پرافتخار دانشگاه رازی دانشکده شیمی است که در تمام افتخارات این دانشکده، پرفسور شمسی پور نقش داشته است.

به گزارش ایسنا، پروفسور مجتبی شمسی پور سال ۱۳۲۸ در کرمانشاه بدنیا آمد و تحصیلات خود را تا پایان مقطع  دیپلم در این شهر به پایان رساند. او در سال ۱۳۵۲ موفق به اخذ مدرک لیساس شیمی از دانشگاه صنعتی شریف شد و بدنبال آن با انتخاب گرایش شیمی تجزیه در مقطع کارشناسی ارشد این دانشگاه پذیرش و سال ۱۳۵۴ تحصیلات خود را در این مقطع  هم به پایان رسانید.

پروفسور شمسی پور پس از آن عازم آمریکا شد و توانست در سال ۱۳۵۸ مدرک دکترای شیمی تجزیه را از د انشگاه ایالتی میشیگان اخذ کند. او در سال ۱۳۷۱ به رتبه استادی(پروفسوری)  نائل آمد.

برنده جایزه کتاب سال ۱۳۶۸ ایران، برنده جایزه جشنواره خوارزمی در سال ۱۳۷۰ در علوم محض، شیمیست برگزیده انجمن شیمی ایران در سال ۱۳۷۴، برنده جایزه کامستک(سازمان کشورهای اسلامی) در سال ۱۳۶۷، محقق برگزیده و خاص وزارت علوم در سال ۱۳۷۹، برنده جایزه شیمی همایش چهره‌های ماندگار در سال ۱۳۸۱ و دریافت نشان لیاقت در پژوهش از رئیس‌ جمهور در سال ۱۳۸۱ بخشی از موفقیت‌های علمی پروفسور شمسی پور است.

پروفسور شمسی پور هم اکنون رئیس انجمن شیمی ایران، استاد و عضو گروه علمی شیمی دانشگاه رازی کرمانشاه است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha