• چهارشنبه / ۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۲ / ۱۸:۵۰
  • دسته‌بندی: ارتباطات و فناوری اطلاعات
  • کد خبر: 1402022717675
  • خبرنگار : 71667

با حضور وزیر ارتباطات و رئیس جمهور انجام شد

افتتاح چند پروژه مهم ارتباطی کشور در روز ارتباطات

افتتاح چند پروژه مهم ارتباطی کشور در روز ارتباطات

همزمان با روز جهانی ارتباطات چند پروژه مهم ارتباطی مانند فاز اول پروژه فیبرنوری منازل و کسب و کارها، پنجره ملی خدمات دولت هوشمند و سایر موارد با حضور وزیر ارتباطات و رئیس جمهور افتتاح شد.

به گزارش ایسنا، عیسی زارع پور- وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در مراسم آیین افتتاح پروژه های ارتباطات و فناوری اطلاعات اظهار کرد: ما بر روی شبکه دسترسی طرح ملی فیبرنوری منازل و کسب و کارهارا شروع کردیم و انشاالله تا پایان دولت ۲۰ میلیون خانوار تحت پوشش قرار می دهیم.

وی افزود: آقای رئیس جمهور چنین کاری در کشورهای حتی اروپایی ۱۰ سال طول کشیده است. الان پیشرو ترین کشور در زمینه اسپانیا و سوئد هستند که تقریبا وسعت جغرافیایی آن ها یک سوم ما است و حدود ۵۰۰ هزار کیلومتر مربع است. به طور مثال اسپانیا که کشور پیشرو است بالای ۹۰ درصد مردم تحت پوشش  و بالای ۷۰ درصد متصل هستند از سال ۲۰۱۳ شروع کرده و  الان به ۹۰ درصد رسیده است.

زارع پور تأکید کرد: ما سه برابر آن وسعت داریم و میخواهیم این کار را ۱۰ ساله را در سه سال انجام دهیم و به فضل دوستان این کار شدنی است تا تمام خانه ها و کسب کارها را به فیبر متصل کنیم که عملا می شود زیرساخت توسعه کشور در دهه های آینده. ما تا وقتی که این زیر ساخت را نداشته باشیم اصلا حرف از تحول دیجیتال معنا ندارد فارغ از اینکه این سرویس داخلی یا خارجی باشد.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: در این ۱۰ شهر ظرف ۴۸ ساعت اپراتورها می توانند هرجایی که مردم بخواهند سرویس را فراهم کنند البته تعهد ما یک ماه است اما در شهر های اولیه به این صورت است.

سید ابراهیم رئیسی، بعد از ظهر امروز چهارشنبه در پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات، شش پروژه ارتباطی مهم کشور را افتتاح کرد تا با بهره‌برداری رسمی از آنها، زیرساخت‌های ارتباطی مهمی در ۲۰ ماه نخست فعالیت دولت سیزدهم ایجاد شده و گام مهمی در توسعه حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات برداشته شود.

نخستین پروژه‌ای که در آیین روز جهانی ارتباطات توسط رئیس جمهوری و با توضیحات عیسی زارع‌پور وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات رونمایی شد، پنجره ملی خدمات دولت هوشمند بود که با اعتباری بیش از ۲۵ میلیارد تومان راه اندازی شد.  

با افتتاح این پروژه تمامی خدمات دولت به مردم از طریق پنجره ملی خدمات دولت هوشمند ارائه می‌شود. بر اساس ارزیابی‌ها تا کنون بیش از ۹۵ درصد دستگاه‌ها به پنجره واحد متصل شده و بیش از ۲۷۰۰ خدمت با یک بار احراز هویت در دسترس کاربران قرار می‌گیرد. بر اساس لایحه بودجه ۱۴۰۲ باید تا پایان امسال ۱۰۰ درصد خدمات دولت از طریق این پنجره به مردم ارائه شود که ۲۰ درصد آن به صورت هوشمند و بدون نیاز به ارائه مدرک و مراجعه برای انجام استعلامات انجام خواهد شد. دومین پروژه‌ای که امروز فاز نخست آن به بهره برداری رسید، ایجاد سه میلیون پوشش فیبرنوری در طرح ملی فیبرنوری منازل و کسب و کارها موسوم به FTTX بود.

اجرای این پروژه هم اکنون در ۱۹ استان و بیش از ۶۰ شهرستان آغاز شده و تاکنون ۵۰۰ میلیارد تومان برای احداث آن هزینه شده است. این طرح برای توسعه زیرساخت‌های ارتباطی کشور در حوزه‌های ثابت و همراه از سال گذشته آغاز شده و قرار است تا پایان دولت سیزدهم، ۲۰ میلیون خانوار تحت پوشش این شبکه پرسرعت ارتباطی قرار گیرند.

توسعه ارتباطات ثابت مبتنی بر فیبر نوری اصلی‌ترین پروژه توسعه‌ای وزارت ارتباطات در سال جاری نیز به شمار می‌رود. پروژه اتصال فیبر جزایر ابوموسی، تنب بزرگ، تنب کوچک به سرزمین اصلی و هندورابی به کیش، یکی دیگر از پروژه‌هایی بود که امروز توسط رئیسی با اعتباری بیش از ۱۷۵ میلیارد تومان به بهره‌برداری رسید. این پروژه برای بهبود برقراری ارتباطات بین جزایر ایران در خلیج فارس و سرزمین اصلی اجرا شده است و با اجرای این پروژه ارتباطات بین این جزایر با سرعت و کیفیت بالاتری برقرار می‌شود. در این پروژه با استفاده از ظرفیت و توان بخش خصوصی و شرکت‌های دانش‌بنیان، بیش از ۱۵۴ کیلومتر فیبرکشی دریایی انجام شده است.

همچنین اتصال ۴ هزار روستای جدید بالای بیست خانوار به شبکه ملی اطلاعات از ابتدای دولت سیزدهم با هزینه‌ای بیش از ۴ هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان، یکی دیگر از پروژه‌هایی بود که امروز رونمایی شد. این پروژه با هدف توسعه بسترهای ارتباطی در کشور از طریق اتصال روستاها و نقاط کمتر توسعه‌یافته به شبکه ملی اطلاعات اجرا شده است.

توسعه عادلانه و متوازن دسترسی به شبکه ملی اطلاعات و اینترنت پرسرعت با توسعه شبکه ارتباطات در تمامی روستاهای بالای بیست خانوار کشور جزو برنامه‌های اصلی وزارت ارتباطات محسوب می‌شود.

بر اساس برنامه‌ریزی انجام شده، بقیه روستاهای بالای بیست خانوار کشور نیز تا پایان سال جاری به شبکه ملی اطلاعات متصل می‌شوند. از دیگر پروژه‌های افتتاح شده امروز می‌توان از افتتاح و بهره‌برداری از فاز نخست توسعه ظرفیت شبکه زیرساخت کشور نام برد که با استفاده از توانمندی تولید داخل با اعتباری بیش از ۶۰۰ میلیارد تومان به سرانجام رسیده است.

این طرح به منظور توسعه و ارتقای پایداری شبکه زیرساخت مادر مخابراتی کشور و تامین نیازمندی‌های آینده کشور، برای نخستین بار با استفاده از توانمندی تولیدکنندگان داخلی و به میزان ۲۰ ترابیت بر ثانیه آغاز شده است که امروز فاز نخست آن با ظرفیت ۱۲ ترابیت بر ثانیه افتتاح شد. آخرین پروژه‌ای که امروز افتتاح شد نیز سامانه رضایت‌سنجی کارکنان دولت بود که به دستور رئیس جمهوری و با هدف اخذ نظر مردم و دریافت بازخورد نظرات آنها از خدمات کارکنان دولت با اعتبار ۵ میلیارد تومانی به بهره‌برداری رسید.

این طرح با هدف افزایش نظارت و اصلاح رویه‌های دستگاه‌های اجرایی و افزایش رضایت‌مندی مردم در هنگام مراجعه به دستگاه‌های دولتی اجرا شده است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha