به گزارش ایسنا، مشاغل خانگی به مشاغلی گفته میشود که با سرمایه اندک قابل راهاندازی هستند و افراد علاقمند میتوانند با کمترین هزینه در محل سکونت خود و در کنار اعضای خانواده به کسب و کار خانگی بپردازند.
در حال حاضر مدل کسب و کارهای خانگی در بسیاری از کشورها مورد توجه قرار گرفته و آمارها نشان میدهد ۲۳ درصد کل مشاغل در کشورهای فوق صنعتی را کسب و کارهای خانگی تشکیل می دهند.
در همین راستا تمرکز بر موضوع اشتغال خانگی یکی از برنامههای وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در حوزه ایجاد اشتغال به شمار میرود و بر همین اساس سال گذشته ۳۰۰۰ میلیارد تومان اعتبار برای ایجاد اشتغال خانگی در بودجه ۱۴۰۱ اختصاص پیدا کرد.
بر اساس اعلام معاونت اشتغال وزارت کار در سال گذشته در بحث صدور مجوز مشاغل خانگی ۲۰۲ درصد رشد و در بحث اشتغال ایجادی رشد ۱۰۲ درصدی را شاهد بودیم.
محمود کریمی بیرانوند - معاون توسعه کارآفرینی و اشتغال وزیر کار ضمن تشریح جزئیات عملکرد مشاغل خانگی در دولت سیزدهم طی سال ۱۴۰۱ از جذب ۳۰۰۰ میلیارد تومان تسهیلات مشاغل خانگی در بخش متقاضیان مستقل و پشتیبان خبر داد.
وی با بیان اینکه مجوز ۹۵ درصد مشاغل خانگی به شکل آنی صادر شد، گفت: سال گذشته با صدور بیش از ۲۱۸ هزار مجوز، رشد ۲۰۲ درصد در صدور مجوزهای مشاغل خانگی را شاهد بودیم.
به گفته معاون اشتغال وزارت کار در حوزه اشتغال خانگی با رشد ۱۰۲ درصد اشتغال ایجادی و سهم ۱۰ درصد از کل اشتغال ایجادی بیش از ۱۰۳ هزار شغل در سال گذشته به وجود آمد.
پیشتر معاون اشتغال وزیر کار گفته بود: در سال جاری با همکاری بانک مرکزی اعتبار تسهیلات مشاغل خانگی با ۳۳ درصد رشد به ۴۰۰۰ میلیارد تومان افزایش پیدا کرده و استانهایی که دارای عملکرد بهتری در حوزه اشتغال خانگی باشند از تسهیلات بیشتر بهرهمند خواهند شد.
در حال حاضر بیش از ۵۰۰ بازارچه مشاغل خانگی و ۱۴ تعاونی استانی تامین نیاز مشاغل خانگی در کل کشور ایجاد شده است.همچنین طبق آمارها بیش از ۷۰۰ شبکه و زنجیره تأمین مشاغل خانگی در استانهای کشور راه اندازی شده و پرداخت تسهیلات مشاغل خانگی نسبت به دولتهای گذشته ۱۰۰ درصد افزایش یافته است.
وزارت کار در سال جاری سقف پرداخت تسهیلات مشاغل خانگی به متقاضیان مستقل را به ۱۵۰ میلیون تومان و برای مشاغل پشتیبان به ۴ میلیارد تومان افزایش داده که سود آن ۴ درصد است.
به گزارش ایسنا، امروزه کسب و کارهای خانگی از جمله بخشهای حیاتی و ضرورتی فعالیتهای اقتصادی در بیشتر کشورها محسوب می شوند که از نظر ایجاد شغل، نوآوری در عرضه محصول یا خدمات موجب تنوع بسیاری در جوامع و اقتصادهای جهان شدهاند.مشاغل خانگی یکی از بهترین روشهای ایجاد اشتغال به شمار میرود که ضمن پایدار بودن، درآمد قابل توجهی را برای صاحبان خود ایجاد می کنند.
انتهای پیام
نظرات