به گزارش ایسنا، روزنامه هاآرتص نوشت، برخلاف اظهارات ارتش رژیم صهیونیستی اتاق مشترک گروههای مقاومت مشارکت القسام، شاخه نظامی جنبش حماس در دور اخیر درگیریهای غزه را تأیید کرد. گردانهای القسام یک طرف اصلی و تاثیرگذار در اتاق مشترک گروههای فلسطینی است. ورود این اتاق عملیات به جنگ منوط به تصمیم حماس است. به ویژه در سه دور اخیر درگیریها از مه ۲۰۲۱ حماس درباره جنگ تصمیم گیرنده بوده است. حماس مسؤول هرگونه عملیات اتاق مشترک گروههای فلسطینی از جمله شلیک موشکها است. حماس اهمیت زیادی برای اتاق عملیات مشترک گروههای فلسطینی دارد.
جاکی خوکی، نویسنده روزنامه هاآرتص گفت: نقش اتاق عملیات مشترک در دادن مشروعیت جمعی به تصمیمات آن و نشان دادن گروههای فلسطینی به عنوان یک قدرت مشترک متحد در برابر اسرائیل برای ممانعت از ایجاد آشوب است. گروههای فلسطینی رزمایشهای مشترکی را در چارچوب این اتاق عملیات با اجرا کردن سناریوی حملات اسرائیلی برگزار میکنند.
روزنامه یدیعوت آحارونوت نوشت: اسرائیل در اصلاح قدرت بازدارندگی در مقابل غزه موفق نشده است و به رغم جنگ اخیری که طی آن شش تن از فرماندهان گردانهای القدس ترور شدند، این قدرت در حال تحلیل رفتن است. بازدارندگی در مقابل غزه به فرضیه قدرت حملاتی که طرف مقابل دریافت میکند وابسته است؛ اما قدرت حملات در تقویت قدرت بازدارندگی نقشی ندارد. ویرانی و تخریبی که حملات اسرائیل در غزه ایجاد کرده است قدرت بازدارندگی را لزوما تقویت نمیکند. حدود ۶۰ هزار منزل در نوار غزه در جنگ ۲۰۱۴ ویران شدند و با پایان جنگ قدرت بازدارندگی اسرائیل تقویت نشد.
رژیم صهیونیستی ۹ مه ۲۰۲۳ جنگی پنج روزه را علیه نوار غزه انجام داد که طی آن سه تن از فرماندهان گردانهای القدس به شهادت رسیدند. اتاق عملیات مشترک گروههای مقاومت فلسطین صدها موشک را به سمت شهرکهای «غلاف غزه» و جنوب و مرکز اراضی اشغالی شلیک کردند که منجر به کشته شدن یک شهرک نشین و زخمی شدن ۷۷ تن دیگر شد.
حدود ۴۰ منزل و تأسیسات در جنوب تلآویو، عسقلان و سدیروت به خاطر موشکها آسیب دیدند.
انتهای پیام
نظرات