محسن آهنگری بابل در گفتو گو با ایسنا، اظهار کرد: اجرای طرح مدیریت تلفیقی از برنامه راهبردی امنیت غذایی در تولید پایدار محصول برنج است.
وی افزود: این طرح با حضور کارشناسان استانی و شهرستانی با همکاری کشاورزان در شهرستان بابل اجرا می شود که در مرحله نخست اقدام به شناسایی ۵۰ هکتار از زمین های زراعی این شهرستان شده و کار آموزش کشاورزان آغاز شد.
سرپرست جهاد کشاورزی بابل ادامه داد: هدف از اجرای این طرح استفاده از فرمون ها، حشرات بیولوژیک و قارچ کش بیولوژیک به جای استفاده از سموم شیمیایی جهت امنیت غذایی برای ارتقای سلامت افراد جامعه بوده تا بتوانیم در قالب این طرح برای سال های آتی برنج بابل را به استانداردهای لازم بدون مصرف سموم شیمیایی برسانیم.
تشکیل ستاد خشکسالی برای کاهش چالش کم آبی
سرپرست جهاد کشاورزی بابل با اشاره به کاهش ۳۶ درصدی میزان بارندگی و کمبود ذخایر آبی در برخی از نقاط استان، تصریح کرد: با توجه به اینکه زیرساخت و تامین آب زراعی، آببندانها و ایجاد سدها، صدور مجوز و حفاری چاه با امورآب منطقه ای است؛ اما جهاد کشاورزی در حوزه مقابله با کم آبی در بحث زراعی به وظایف خود عمل کرده است.
این مسئول با بیان اینکه ستاد خشکسالی در شهرستان و بخش ها برای بررسی و پیگیری چالش های کم آبی منطقه و انتقال دغدغه کشاورزان به استان برای رفع این مهم وارائه راهکارهای مناسب برای مقابله با این بحران تشکیل شد، اظهار کرد: تجهیز هشت حلقه چاه عمومی عمیق تا چند روز آینده از اقدامات انجام شده برای جبران کم ابی در شهرستان بابل است که در این زمینه اعتبار لازم اخذ و تجهیزات مورد نیاز از جمله لوله گذاری، پمپ و برق آن آماده شد.
آهنگری افزود: با همکاری بخشداری و دهیاران شهرستان بابل همه چاه های کشاورزی با مالکیت عمومی که نیمه فعال و یا غیرفعال بودند و همچنین تجهیزات مورد نیاز آنها شناسایی و به سازمان ارسال شد تا در ستاد خشکسالی منابعی که برای این امر در نظر گرفته شد تامین شود.
وی با اشاره به اینکه ۷۰ حلقه چاه در آمار تجهیز قرار دارد، اضافه کرد: بهره برداری از پنج حلقه چاه در پنج روستا براساس ضرورت و استفاده صحیح و علمی از منابع آبی مورد تاکید است.
سرپرست جهاد کشاورزی بابل با اشاره به اینکه ۷۰ حلقه چاه در آمار تجهیز قرار دارد یادآور شد: بهره برداری از پنج حلقه چاه در پنج روستا و تجهیز ۱۰ حلقه چاه در ۱۰روستا از اقدامات انجام شده برای مقابله با خشکسالی احتمالی است.
وی افزود: صندوق بیمه محصولات کشاورزی همواره به کشاورزان نگاه حمایتی داشته و هزینه بیمه پایه برای یک هکتار تنها ۲۳۰ هزار تومان است که امیدواریم کشاورزان از این موقعیت و فرصت باقیماده به نحو شایسته استفاده کنند.
سرپرست جهاد کشاورزی بابل همچنین از برپایی کاروان ترویجی در راستای تشویق و ترغیب کشاورزان به مشارکت و همراهی در اجرای الگوی کشت محصولات زراعی خبر داد .
تجهیز زمین زراعی برای بهره وری کشت دوم
وی با اشاره به اینکه شهرستان بابل در حوزه تجهیز و نوسازی اراضی عقب است، خاطرنشان کرد: تجهیز و نوسازی اراضی از جمله اراضی روستای بالا بازیار در دستور کار بوده و در حال اتمام هست که قابلیت کشت دوم و سوم را پیدا می کند.
آهنگری افزود: به سبب مواردی چون مشکل سند زمین زراعی، اختلافات ارث و میراثی عدم شناخت کشاورزان به مزایای این طرح و غیره مردم در تجهیز و نوسازی اراضی کشاورزی مقاومت می کنند.
افزایش ۲۷ درصدی سهم سوخت کشاورزی در زمان خشکسالی
سرپرست جهاد کشاورزی بابل از افزایش ۲۷ درصدی سهم سوخت کشاورزی در زمان خشکسالی خبر داد و اظهار کرد: برای تامین سوخت چاه های دارای پروانه و بدون پروانه به ازای هر هکتار ۴۵۰ لیتر سوخت در شرایط خشکسالی درنظر گرفته شد .
این مسئول با اشاره به انتقاد کشاورزان از عدم توزیع کود درزمان مناسب افزود: با توجه به افزایش قیمت کود در سال گذشته از یک طرف و حذف برنج از لیست محصولات اساسی از سوی وزارتخانه امسال کود دیر به دست کشاورزان رسید .
آهنگری ادامه داد: با پیگیری مستمر استانی برنج از اسفند ماه دوباره به لیست محصولات اساسی پیوست و با نزدیک شدن تعطیلات و مشکلات حمل و نقل توزیع کود کمی به تاخیر افتاد اما امسال نسبت به سال گذشته ۱۵ روز نشاکاری جلو افتاد، با این وجود بیش از ۹۰ درصد کود ازته تامین و توزیع شد.
آبیاری قطره ای برنج برای کاهش چالش کم آبی روستای ادملا
این مسئول تصریح کرد: برای مشکل کم آبی زمین زراعی ۱۰۰ هکتاری روستای ادملا در شورای کشاورزی شهرستان مقرر شد اداره امور آب زیرساخت های مطالعاتی انجام دهد، که این امر زمان بر بوده ضمن اینکه آببندان آن روستا تنها سه هکتار بوده ولایه روبی آن مشکلی را حل نمی کند و ایجاد سد موقت نیز بدون زیرساخت مناسب خطرناک وامکان پذیرنیست.
سرپرست جهاد کشاورزی بابل یادآور شد: راهکار ما برای مشکل کم آبی ادملا آبیاری قطره ای خشکی کاری برای محصول برنج است ضمن اینکه می توان ذرت، علوفه وسویا را جایگزین برنج کرد.
انتهای پیام
نظرات