• دوشنبه / ۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۲ / ۱۰:۱۴
  • دسته‌بندی: کرمانشاه
  • کد خبر: 1402022515999
  • خبرنگار : 50181

"بیواتانول" کرمانشاه در گام نهایی

"بیواتانول" کرمانشاه در گام نهایی

ایسنا/کرمانشاه پروژه "بیواتانول" یکی از مصوبات مهم سفر مقام معظم رهبری به استان کرمانشاه در سال ۱۳۹۰ بود. پروژه‌ای که سال‌ها در گیر و دار تامین اعتبار قرار داشت و اکنون با تامین مالی آن از بازار سرمایه، در گام نهایی قرار دارد.

به گزارش ایسنا، سال ۱۳۹۰ و همزمان با سفر مقام معظم رهبری به استان کرمانشاه، چند پروژه صنعتی مهم برای استان به تصویب رسید که خودروسازی کرمانشاه، بیوایمپلنت و بیواتانول از مهمترین آنها بود.

ساخت پروژه بیواتانول که اولین طرح تولیدکننده سوخت سبز کشور از ماده اولیه غلات ضایعاتی بود، با چند سال تاخیر در هفته دولت سال ۱۳۹۴ آغاز شد و همان زمان بازه زمانی ۳۰ ماهه‌ برای بهره‌برداری از آن اعلام شد و اکنون با گذشت حدود هشت سال از آن زمان، هنوز این طرح به مرحله تولید نرسیده است.

در همه این هشت سال بارها مسئولین، از استانداران تا معاونین اقتصادی استانداری و مدیران کل صمت استان وعده دادند که بیواتانول کرمانشاه به زودی افتتاح می شود، وعده‌هایی که تاکنون عملی نشده است.

سال گذشته هم در جریان سفر رئیس ایدرو به کرمانشاه قرار شد این واحد تولیدی نهایتا در دهه فجر به اتمام برسد، موضوعی که استاندار وقت کرمانشاه نیز آن را رسما اعلام کرد.

همچنین آذر ماه سال گذشته مدیر پروژه "بیواتانول" کرمانشاه با اشاره به آخرین وضعیت این طرح، از پیشرفت مناسب آن خبر داد و ابراز امیدواری کرد بیواتانول در دهه فجر سال گذشته افتتاح شود.

محمدرضا حاجی عموشا سرمایه ثابت این پروژه را رقمی نزدیک به ۹۰۰ میلیارد تومان برآورد کرد و یادآور شد: در زمان بهره‌برداری از این طرح بالغ بر ۲۵۰ نفر می‌توانند در آن مشغول به کار شوند.

وی از ظرفیت تولید این واحد هم یاد کرد که روزانه ۲۰۰ هزار لیتر بایواتانول سوختی و همچنین روزانه ۱۸۰ تا ۲۰۰ تن کنجاله تخمیری خوراک دام و طیور(DDGS) می‌باشد و خاطرنشان کرد: راه‌اندازی واحدی با این تکنولوژی و ظرفیت برای اولین بار در کشور صورت می‌گیرد.

اگرچه در دهه فجر سال گذشته و بعد از حدود یازده سال از این مصوبه مهم باز هم شاهد افتتاح بیواتانول نبودیم، اما حالا در سال ۱۴۰۲ خبرهای خوبی از این طرح به گوش می‌رسد و قرار است برای اولین بار در کشور و از طریق پذیره نویسی سهام، تامین مالی شود. موضوعی که چند روز قبل محمد طیب صحرایی استاندار کرمانشاه خبر آن را اعلام کرد.

وی افزود: با پیگیری‌های صورت گرفته پروژه بیواتانول کرمانشاه برای اولین بار در کشور در بورس پذیرش و تامین مالی شد که رقم این تامین مالی حدود ۳۵۰۰ میلیارد تومان است.

استاندار کرمانشاه  از بیواتانول به عنوان یکی از طرح‌های مهم و اثرگذار کرمانشاه در زمینه تولید و اشتغال یاد کرد و افزود: این شیوه تامین مالی طرح‌ها باید در کرمانشاه ادامه‌دار باشد تا مایه خیر و برکت برای مردم و ایجاد اشتغال مولد و پایدار شود.

حالا معاون امور صنایع اداره کل صنعت، معدن و تجارت استان کرمانشاه نیز به تشریح آخرین وضعیت پروژه بیواتانول  کرمانشاه پرداخت که اکنون نزدیک به ۷۵ تا ۸۰ درصد پیشرفت فیزیکی داشته و در مراحل نهایی کار قرار دارد.

مریم آزادی در گفت و گو با ایسنا، مهمترین مانع عدم بهره‌برداری از پروژه بیواتانول را تامین مالی آن اعلام کرد و ادامه داد: خوشبختانه با تامین مالی این طرح از بازار سرمایه، این مشکل حل خواهد شد.

وی  تاکید کرد: قطعا پروژه بیواتانول در سال ۱۴۰۲ به بهره‌برداری خواهد رسید.

معاون امور صنایع اداره کل صمت استان کرمانشاه از بیواتانول به عنوان طرحی بزرگ یاد کرد و یادآور شد: این پروژه در زمان بهره‌برداری برای ۲۰۰ نفر به صورت مستقیم و حدود هزار نفر به صورت غیرمستقیم اشتغالزایی به همراه خواهد داشت.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha