محمدرضا براتی در گفتوگو با ایسنا، با بیان اینکه چمن طبیعی سلطانیه هویت تاریخی شهرستان سلطانیه و استان زنجان است، بنابراین حفظ این چمن از اهمیت بالایی برخوردار است، اظهار کرد: برای حفظ چمن سلطانیه که از مطالبات مردمی نیز به شمار میرود راهکارهای کوتاهمدت، میانمدت و بلندمدت اتخاذ شده است.
وی با اشاره به راهکار کوتاهمدت برای حفظ این چمن تاریخی سلطانیه، تصریح کرد: سال گذشته ۱۲۹۵ هکتار از چمن طبیعی سلطانیه را با ممانعت از ورود حیوانات به این چمن در راستای جلوگیری چرای بیش از حد دام، با اقدام به موقع اداره منابعطبیعی و آبخیزداری شهرستان سلطانیه قرق کردهایم و امسال نیز در صدد تمدید این موضوع هستیم.
براتی در رابطه با حفر چاههای مجاز و غیرمجاز در اطراف چمنزار سلطانیه، گفت: حفر چاههای غیرمجاز سبب کاهش چشمگیر حجم ورودی روانآبها به چمن تاریخی سلطانیه شده که در این خصوص نیز تمهیداتی اندیشیده شده و با اجرای طرحهای آبخوانداری و آبخیزداری و تسهیل آبرسانی از محل روانابهای فصلی، اقدامات لازم برای احیای چمن بهکار گرفته خواهد شد.
فرماندار شهرستان سلطانیه با تاکید بر ضرورت پیگیری اعتبار مورد نیاز برای حفظ چمن تاریخی سلطانیه، افزود؛ در حال حاضر چمن سلطانیه با توجه به بارشهای منظم نسبت به سال گذشته وضعیت بسیار بهتری دارد و تمهیداتی برای اجرای طرحهای تحقیقاتی، تهیه بذر چمن، کود حیوانی و غیره برای تقویت چمن اندیشیده شده است.
براتی با تاکید بر اینکه موضوع حفظ چمن سلطانیه باید به یکی از مسائل مهم و دغدغههای کشوری مطرح، تبدیل شود؛ چرا که بخشی از تاریخ ایران است، خاطرنشان کرد: برای حفظ وضعیت موجود باید چمن با استفاده از اقدامات مکانیکی مناسب حفظ شود.
انتهای پیام
نظرات