محمدرضا میرزایی امروزدر نشست خبری که به مناسبت هفته جوانی جمعیت برگزار شد اظهار کرد: ۱۰ تا ۱۵ درصد زوجین در کشور نابارورهستند، درمان زوجین نابارور معضلی بزرگتر از آنچه فکر میکنیم است.
وی با اعلام اینکه تاکنون در حوزه درمان ناباروری موفق نبودیم، افزود: سال گذشته ۱۱۰۰ زوج زیرپوشش بیمه سلامت برای درمان ناباروری قرار گرفتند و رقمی بالغ بر ۳ میلیارد تومان برای این موضوع هزینه شد.
برنامه ریزی برای درمان ناباروری
این مسئول با تاکید بر برنامهریزی کوتاهمدت و بلندمدت در جهت درمان ناباروری زوجین، تصریح کرد: علل کاهش جمعیت محدود به مسائل یادشده نیست، در برنامه کوتاهمدت باید به پیشگیری از سقطهای غیرقانونی و درمان زوجین نابارور کمک شود، در بحث درازمدت هم نیازمند فرهنگسازی، بررسی و ارائه راهکار برای حل مشکلاتی شامل حوزه مسکن و اشتغال وجود دارد.
میرزایی از ۷۵ مرکز ترک اعتیاد در سال ۱۴۰۱ یاد کرد و گفت: در سال گذشته تلاش بسیاری برای افزایش تعداد این مراکز انجام و بیش از ۶ میلیارد تومان جهت درمان معتادان هزینه شد.
افزایش هزینه دارویاری در مازندران
وی درخصوص طرح دارویاری اظهار کرد: دارویاری از طرحهای دشوار این دولت باتوجه به تغییرات ارزی بودهاست، سال گذشته در مازندران ۱۷۵ میلیارد تومان برای ارزش افزوده و ۳۴۰ میلیارد تومان هزینه دارو پرداخت کردیم. پیشبینی میشود این رقم در سال جاری به ۷۰۰ میلیارد تومان افزایش پیدا کند.
وی افزود: بحث دارویاری در سال جاری با پرداخت ماهانه ادامه دارد.
میرزایی از قرار گرفتن یک میلیون و ۷۰۰ هزار نفر زیر پوشش بیمه سلامت خبر داد و گفت: ۹۰۰ هزار نفر از این تعداد ساکنان روستاها و شهرهایی با جمعیت زیر ۲۰ هزار نفر بودهاند، سه دهک نخست جامعه به رایگان تحتپوشش قرار دارند و در حال حاضر تخمین میزنیم که کمتر از ۲۰ تا ۳۰ هزار نفر در استان از بیمه برخوردار نباشند.
این مسئول با اشاره به ۲۶۷۰ موسسه طرف قرارداد این نهاد در مازندران گفت: در سال گذشته یکهزار و ۴۲۰ میلیارد تومان پرداخت به موسسات طرف قرارداد داشتیم، با موسسات سرپایی تسویه حساب انجام شد اما در حوزه بستری پراخت ۲۲۰ میلیارد تومان به دانشگاههای ساری و بابل در دست اقدام است.
طرح درمان بیماریهای خاص
میرزایی درخصوص طرح درمان بیماریهای خاص، نادر و صعبالعلاج اظهار کرد: مازندران کارنامه خوبی در این حوزه دارد، ۱۰۷ گروه بیماری صعبالعلاج شامل انواع سرطان، بیماریهای قلبی، کلیوی و مانند آن در این طرح قرار گرفتند و در طرح درمان کمک مالی به گروههای یادشده انجام میشود.
مدیرکل بیمه سلامت مازندران از تصویب بودجه ۷ هزار میلیاردی برای اجرای این طرح در سال جاری خبر داد و افزود: مازندران ۵ برابر استان تهران از این محل جذب داشت و رتبه نخست کشور از نظر پرداخت به خود اختصاص دادیم.
وی خاطرنشان کرد: مردم با در دست داشتن اسناد و فاکتورهای پرداختی صادره از تاریخ اول فروردین سال۱۴۰۱ تا ۱۵ خرداد سال جاری و تحویل آن به ادارههای بیمه سلامت فرصت دارند تا هزینههای پرداختی را دریافت کنند.
انتهای پیام
نظرات