• یکشنبه / ۲۴ اردیبهشت ۱۴۰۲ / ۱۰:۴۹
  • دسته‌بندی: غرب آسیا و آفریقا
  • کد خبر: 1402022415302
  • خبرنگار : 71477

به امید کنار زدن ارتش؛

تایلندی‌ها به پای صندوق‌های رای رفتند

تایلندی‌ها به پای صندوق‌های رای رفتند

مردم تایلند امروز (یکشنبه) با امید به برکناری حاکمان نظامی که حدود یک دهه بر این کشور حکومت داشته‌اند، به پای صندوق‌های رای رفتند.

به گزارش ایسنا، به نوشته روزنامه گاردین، انتخابات در تایلند در حالی برگزار می‌شود که تحلیلگران می‌گویند: یک سیستم انتخاباتی معیوب بدان معناست که شکل دولت جدید کاملا غیر قابل پیش‌بینی است و مشخص نیست که آیا نامزدهای حامی دموکراسی می‌توانند حاکمان نظامی را برکنار کنند یا خیر.

پرایوث چان-اوچا، فرمانده سابق ارتش که در جریان یک کودتا در راس قدرت قرار گرفت، از سال ۲۰۱۴ میلادی به عنوان نخست وزیر تایلند زمام امور را در دست داشته است. وی که یک سلطنت‌طلب و محافظه‌کار سرسخت محسوب می‌شود، کمپین انتخاباتی ناسیونالیست قوی به راه انداخت و هشدار داد که وعده احزاب اپوزیسیون در رابطه با اصلاحات منجر به آشوب و ناآرامی خواهد شد.

با این حال، نظرسنجی‌ها حاکی از آن هستند که بسیاری از رای‌دهندگان خواستار تغییر هستند. طبق انتظار تحلیلگران، حزب "فیو تای" مرتبط با تاکسین شیناواترا، نخست وزیر سابق در تبعید تایلند کرسی‌های بیشتری را در پارلمان به دست خواهد آورد. پائتونگتارن شیناواترا، دختر تاکسین شیناواترا و یکی از سه نامزذ نخست وزیری این حزب جمعه در آخرین روز از کمپین انتخاباتی حزب "فیو تای" به حامیانش گفت، یکشنبه یک "روز تاریخی" خواهد بود که در جریان آن تایلند "از حکومت نظامیان به حکومت دموکراتیک" تغییر جهت خواهد داد.

پائتونگتارن شیناواترا ۳۶ ساله امروز پس از انداختن رای خود در صندوق گفت: امروز یک روز خوب خواهد بود. من انرژی خیلی خوب و مثبتی نسبت به این موضوع دارم.

انتخابات ساعت هشت صبح امروز به وقت محلی در ۹۵ هزار پایگاه رای‌گیری در سراسر تایلند آغاز شد.

انتخابات امروز نخستین رای‌گیری پس از اعتراضات گسترده سال ۲۰۲۰ میلادی به رهبری جوانان است؛ اعتراضاتی که نه تنها با درخواست برکناری پرایوث چان-اوچا بلکه با درخواست محدود شدن نفوذ و ثروت سلطنت پایه‌های تشکیلات حاکم را به لرزه درآورد.

احزاب در انتخابات امروز برای ۵۰۰ کرسی در پارلمان رقابت خواهند کرد اما حتی اگر احزاب اپوزیسیون عملکرد خوبی داشته باشند، احتمالا قادر نخواهند بود قدرت را در دست بگیرند. نخست وزیر بعدی با رای مشترک پارلمان و سنا انتخاب خواهد شد. این در حالی است که ۲۵۰ عضو سنا پس از کودتای قبلی توسط ارتش انتخاب شده‌اند.

احزابی چون "فو تای" احتمالا باید برای غلبه بر این مشکل، ائتلاف تشکیل دهند. به گفته تحلیلگران، نتایج انتخابات کاملا قابل پیش‌بینی است اما شکل دولت غیر قابل پیش‌بینی است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha