• شنبه / ۲۳ اردیبهشت ۱۴۰۲ / ۱۲:۲۷
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 1402022314658
  • خبرنگار : 50570

یک کارشناس فرهنگی مطرح کرد

توجه ویژه به مسائل بومی مشهد در طراحی رویداد «ماه امت»

توجه ویژه به مسائل بومی مشهد در طراحی رویداد «ماه امت»
عکس از آرشیو

ایسنا/خراسان رضوی یک کارشناس فرهنگی گفت: در طراحی و الگوگیری رویداد ماه امت سعی شده است تا به مسائل بومی مشهد از قبیل مسئله زیارت و یا مسائل فکری و مفهومی موجود توجه بیشتری شود.

محمدجواد استادی در گفت‌وگو با ایسنا با اشاره بر فعالیت رویداد ماه امت و لزوم توجه بر این رویداد فرهنگی مهم اظهار کرد: امروزه ابزارهای فرهنگی از موثرترین روش‌ها جهت ارتقای نیازهای اجتماعی محسوب می‌شوند و طراحی و استفاده از رویدادهای فرهنگی مطابق با ذائقه اکثریت جامعه جهت تاثیرگذاری فرهنگی غیرمستقیم بر جامعه یکی از مدل‌های رایج در دنیا است.

وی ادامه داد: رویداد ماه امت با گرد هم جمع شدن منظومه‌ای از رویدادهای فرهنگی جذاب به دنبال آن است تا اهداف خود را در جامعه دنبال کند. در طراحی و الگوگیری رویداد ماه امت سعی شده است تا به مسائل بومی مشهد از قبیل مسئله زیارت و یا مسائل فکری و مفهومی موجود توجه بیشتری شود.

استادی اضافه کرد: به همین دلیل برگزاری این رویداد در حاشیه شهر باعث می‌شود تا ساکنان آن منطقه مورد توجه قرار گیرند.

توسعه ارتباطات میان فرهنگی توسعه اقتصادی و سیاسی را به همراه خواهد داشت

این کارشناس فرهنگی استفاده از فرهنگ را به عنوان یکی از مهمترین ابزارهای توسعه ارتباطات میان فرهنگی برشمرد و گفت: با توجه به تکثر فرهنگی و قومی موجود در خراسان بزرگ می‌توانیم با استفاده از ابزار فرهنگ به توسعه ارتباطات میان فرهنگی بپردازیم و هر چه ارتباطات میان فرهنگی توسعه و رشد یابد زمینه توسعه فرهنگی، اقتصادی و سیاسی نیز بیشتر فراهم می‌شود.

استادی با اشاره بر کارکرد اجتماعی رویداد ماه امت عنوان کرد: هویت شهرها مسئله‌ای حائز اهمیت است. امسال رویداد ماه امت در منطقه‌ قلعه خیابان مشهد برگزار شده و این انتخاب از ۲ منظر قابل اهمیت است، یکی آنکه منطقه قلعه خیابان محل ورود امام رضا(ع) به مشهد است و این موضوع یک مسئله مهم هویتی و زیارتی  به شمار می‌آید و دیگر اینکه برگزاری این رویداد در آنجا باعث شکل‌گیری و هویت بخشی به منطقه قلعه خیابان مشهد شده است .

وی افزود: برگزاری رویدادهای فرهنگی در حاشیه شهر باعث می‌شود تا ساکنان آن منطقه مورد توجه قرار گیرند و احساس هویت و تعلق به مکان خود پیدا کنند و همچنین استفاده از ظرفیت‌های داخل منطقه‌ای که مورد غفلت واقع شده‌اند، می‌توان میل به مشارکت اجتماعی را در جامعه افزایش دهد.

این کارشناس فرهنگی در خصوص حمایت از رویداد ماه امت اظهارکرد: حوزه فرهنگی شهرداری می‌تواند با توجه و رسیدگی بر بخش ارتقای فرهنگ و هویتی محلات زمینه حضور و مشارکت مردم را افزایش دهد، همانطور که رویداد ماه امت نیاز به حضور و حمایت حداکثری دارد تا بتواند بر سطح زیادی تاثیر بگذارد، با حضور هر بخش از نهادها و دستگاه‌های مختلف و انجام دادن قسمتی از وظایف می‌توان موفق ظاهر شد؛ هر چند با توجه به ظرفیت و امکانات موجود رویداد ماه امت توانسته موفق باشد.  

اثرگذاری عمیق در جامعه با استفاده از هنر میسر است

استادی خاطرنشان کرد: می‌توان با استفاده از هنر در چهارچوب‌های شرعی، اعتقادی و بافت هنری برنامه‌هایی متنوع و جذاب اجرا کرد، به همین دلیل رویداد ماه امت توانست  با در نظر گرفتن شرایط فرهنگی برنامه‌هایی را اجرا کند که از حداکثر هنرها در آن استفاده شود.

وی افزود: در حوزه فرهنگ می‌توان از حداکثر تنوع اقلیت‌ها بهره برد، در ایران ما شاهد تنوع و تکثر اقلیت‌های مذهبی و فرهنگی هستم که با داشتن هدف واحد و شناخت دقیق از فرهنگ و اقلیت‌های بومی و منطقه‌ای می‌توانیم به ظرفیت‌های منطقه‌ای بیشتر دست پیدا کرد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha