پنجمین نمایشگاه توانمندیهای صادراتی ایران (اکسپو ۲۰۲۳)، با حضور ۷۵۰ شرکت داخلی و ۶۰ کشور از نقاط مختلف دنیا از ۱۷ تا ۲۰ اردیبهشت ماه برگزار شد. تنوع بخشی به کالاهای صادراتی کشور به منظور افزایش ضریب تاب آوری اقتصادی کشور از اهداف برگزاری این نمایشگاه است.
به گزارش ایسنا، توجه به سرمایه گذاریها و رونق صادرات از جمله مهم ترین رهاوردها در این نمایشگاه بود که در پی آن ظرفیتهای خراسان جنوبی نیز نمایش داده شد.
معرفی و عرضه ظرفیتهای اقتصادی استان در نمایشگاه توانمندیهای صادراتی
غلامحسین حسینی، رئیس اتاق تعاون خراسان جنوبی از معرفی و عرضه ظرفیتهای اقتصادی استان در نمایشگاه توانمندیهای صادراتی جمهوری اسلامی ایران خبر داد.
وی تصریح کرد: غرفه زنجیره ارزش راهبردی خراسان جنوبی در سالن زنجیره ارزش استانها در پنجمین نمایشگاه صادراتی کشور در تهران حضوری فعال داشت.
رئیس اتاق تعاون خراسان جنوبی اظهار کرد: پس از اینکه وزیر کشور مقدمات حضور استانها در این نمایشگاه را فراهم نمود، جلسات متعددی با محوریت معاونت هماهنگی امور اقتصادی استانداری تشکیل شد.
حسینی با بیان اینکه مسئولیت هماهنگی بین دستگاههای اجرایی و بخش خصوصی جهت حضور در نمایشگاه به اتاق تعاون استان واگذار شد، ادامه داد: در راستای انجام این مأموریت، اتاق تعاون اقدام به جمع آوری اطلاعات ظرفیت ها و توانمندی های استان از دستگاههای مختلف و بخش خصوصی کرد.
وی افزود: تیزر اصلی ارائه ظرفیتهای اقتصادی به همراه آمار و ارقام اقتصادی مورد نیاز در قالب پوستر و پاور پوینت جهت پخش در غرفه زنجیره ارزش راهبردی تهیه شد؛ ارائه نمودار زنجیره ارزش خراسان جنوبی برای سایر استان ها با محوریت معاونت اقتصادی استانداری با هدف معرفی پتانسیلهای اقتصادی خراسان جنوبی از دیگر اقدامات انجام شده بود.
افزایش روابط تجاری راهبردی برای توسعه اقتصادی استان
مرتضی ذاکریان، مدیرکل امور اقتصادی و دارایی خراسان جنوبی با بیان اینکه حضور در نمایشگاه ایران اکسپو ۲۰۲۳ ظرفیتی برای توسعه روابط تجاری استان با سایر کشورها بود، گفت: افزایش روابط تجاری استان راهبردی برای توسعه اقتصادی و افزایش سطح رفاه مردم و اشتغال استان است.
وی اظهار کرد: امسال توسط رهبر معظم انقلاب اسلامی، دو موضوع مهار تورم و رشد تولید محور و اساس کار قرار داده شده که رسیدن به آن نیازمند برنامههایی عملیاتی است.
مدیرکل امور اقتصادی و دارایی استان با بیان اینکه یکی از اقدامات خوبی که در سال جاری انجام گرفت برپایی پنجمین نمایشگاه فرصتهای صادراتی با عنوان ایران اکسپو ۲۰۲۳ بود، تصریح کرد: این نمایشگاه فرصت خوبی برای تعامل با دیگر کشورها بود و خراسان جنوبی با توجه به پتانسیل بالایی که در در حوزه سرمایه گذاری دارد نیز در این نمایشگاه حضور فعال و پررنگی داشت.
وی با بیان اینکه توسعه استان بر شش محور کشاورزی، معدن، صنعت، اقتصاد مرز، فناوری و دانش بنیان و گردشگری تعریف شده، خاطرنشان کرد: دو زنجیره ارزش حوزه معدن و کشاورزی نیز برای استان تعریف شده که نیازمند این است که به صورت علمی این زنجیره ها را برای اینکه منتج به خلق ارزش شوند به صورت دقیق تری بازتعریف کنیم.
ذاکریان با اشاره به هدف گذاری دولت برای افزایش روابط تجاری با همه کشورها به ویژه کشورهای همسو در عرصه بین الملل بیان کرد: یکی از ثمرات شرکت در نمایشگاه اکسپو انعقاد تفاهم نامه صادراتی با کشور چین برای صادرات یکی از محصولات مزیت دار استان یعنی زعفران بود که امیدواریم موجب تقویت بنیه اقتصادی و امیدواری زعفران کاران شود.
مدیرکل امور اقتصادی و دارایی خراسان جنوبی ادامه داد: بهتر بود در بستر این نمایشگاهها فعالان تجاری و اقتصادی و افراد درگیر در فرآیند تولید محصول و ارائه خدمات به طور مستقیم به منظور تعاملات با طرف مقابل در این نمایشگاه حضور میداشتند؛ لازم است پروتکلهای خود در نمایشگاههایی با این سطح را تعریف کرده و حضور با برنامه ریزی و مؤثری داشته باشیم.
وی افزود : با توجه به فرصتهای خوبی که در عرصه بین الملل برای ایران اتفاق میافتد و فرصتها و پتانسیلهایی که در خراسان جنوبی وجود دارد میتوانیم ظرفیتهای ناشناخته را در قالب حضور در این نمایشگاهها برای دنیا معرفی کنیم.
ذاکریان افزود: اگر مزیتهای اقتصادی خراسان جنوبی به خوبی معرفی شوند، بی شک در مسیر رشد اقتصادی و افزایش سطح رفاه مردم و اشتغال استان قدم برخواهیم داشت.
تفاهم نامه خرید زعفران، زمینه ساز صادرات دیگر محصولات کشاورزی استان
مهدی جعفری، رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی نیز بیان کرد: تفاهم نامه خرید زعفران که با چین منعقد شد، می تواند زمینه صادرات دیگر محصولات کشاورزی استان را نیز فراهم کند؛ کشاورزی یکی از حوزههای فعال و از پتانسیلهای سرمایه گذاری و صادراتی در خراسان جنوبی به شمار میرود.
وی به تشریح داشتههای حوزه کشاورزی استان پرداخت و تصریح کرد: زرشک، زعفران، عناب، پنبه مله، شتر، شترمرغ، عسل و آنغوزه شیرین تنها بخشی از پتانسیلهای کشاورزی خراسان جنوبی است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی، تولید بیشترین زرشک بی دانه و عناب دنیا و نیز با کیفیت ترین زعفران ایران را از جمله ظرفیتهای استان برشمرد و ادامه داد: خراسان جنوبی به لحاظ آمار جمعیتی در مقایسه با دیگر استان ها، دومین در پرورش شتر و اولین در پرورش شترمرغ است.
جعفری یادآور شد: پنبه مله، علاوه بر اینکه خاص خراسان جنوبی است، یک کالا و نماد فرهنگی هم محسوب میشود؛ نمایشگاه توانمندی های صادراتی جمهوری اسلامی ایران، فرصت خوبی برای معرفی همه این ظرفیتها بود.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی خاطرنشان کرد: انعقاد تفاهم نامه فروش زعفران استان به تجار چین نیز در همین راستا اتفاق افتاد؛ نمونههایی از زعفرانهایی که در قالب خرید توافقی و تضمینی از کشاورزان خریداری شده بود، به تجار چین تحویل شد.
وی با تأکید بر اینکه این تفاهم نامه میتواند به ایجاد ارزش افزوده در زعفران استان منجر شود، گفت: انعقاد این تفاهم نامه میتواند زمینه صادرات دیگر محصولات کشاورزی استان را نیز فراهم کند.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی تصریح کرد: چرخه کامل گوشت مرغ و امکان تولید جوجه یک روزه، ظرفیت خوبی برای صادرات به افغانستان بوده و مرز هم ظرفیت بسیار خوبی برای توسعه صادرات استان خراسان جنوبی است.
انتهای پیام
نظرات