• شنبه / ۲۳ اردیبهشت ۱۴۰۲ / ۰۹:۵۹
  • دسته‌بندی: اصفهان
  • کد خبر: 1402022314439
  • منبع : نمایندگی دانشگاه اصفهان

رئیس اداره ورزش آران و بیدگل:

ورزش زورخانه‌ای اخلاق و معنویت را در جامعه ترویج می‌کند

ورزش زورخانه‌ای اخلاق و معنویت را در جامعه ترویج می‌کند

ایسنا/اصفهان رئیس اداره ورزش و جوانان شهرستان آران و بیدگل گفت: ورزش زورخانه‌ای پیشینه‌ای پرافتخار در فرهنگ و تمدن ایران دارد و اخلاق و معنویت را در جامعه ترویج می‌کند، بنابراین باید با برنامه‌ریزی مناسب این ورزش را به جایگاه اصلی آن در منطقه بازگرداند.

ابوذر فردنژاد، شامگاه(جمعه، ۲۲ اردیبهشت) در دومین همایش گرامیداشت هفته ترویج فرهنگ پهلوانی و ورزش‌های باستانی، اظهار کرد: ورزش‌های زورخانه‌ای به عنوان یک ورزش آیینی و ملی باید احیا و تقویت شود تا ضمن رشد و گسترش ورزش، بتوانیم فرهنگ پهلوانی و اخلاق نوع‌دوستی در جامعه را ترویج کنیم.

وی افزود: ورزش زورخانه‌ای پیشینه‌ای پرافتخار در فرهنگ و تمدن ایران دارد و اخلاق و معنویت را در جامعه ترویج می‌کند، بنابراین باید با برنامه‌ریزی مناسب این ورزش را به جایگاه اصلی آن در منطقه بازگرداند.

به گزارش ایسنا، رئیس اداره ورزش و جوانان شهرستان آران و بیدگل، افزود: ورزش پهلوانی، تلفیقی از فرهنگ و سنت ایرانیان و آموزه‌های اسلام است که در طول تاریخ، موجب کاهش آسیب‌های اجتماعی شده است به همین دلیل ترویج و توسعه آن بیش از پیش مورد توجه قرار گرفته است.

وی گفت: در تقویم رسمی کشور روز ۱۷ شوال برابر با سالروز نبرد حضرت علی(ع) با عمروبن عبدود در جنگ خندق آغاز هفته ترویج فرهنگ پهلوانی و ورزش‌های باستانی است تا الگویی برای ورزشکاران و جوانمردان ارائه شود.

فردنژاد تصریح کرد: شهرستان آران و بیدگل صاحب ۵۰۰ باستانی‌کار و ۹ زورخانه است که ۲۳۰ نفر آنها رتبه‌بندی شده‌اند و یک‌صد نفر آنها دارای رتبه‌های هفت و هشت و ۹ با سابقه بالای ورزش پهلوانی و زورخانه‌ای هستند.

فرهنگ پهلوانی ریشه در فرهنگ ایران دارد

همچنین مدیر باشگاه صاحب‌الزمان(عج) نوش‌آباد، گفت: ترویج فرهنگ پهلوانی را نمی‌توان فقط به یک روز و یک هفته محدود کرد، فرهنگ پهلوانی ریشه در فرهنگ و مذهب ما دارد و انتظار داریم همه دستگاه‌های فرهنگی و ورزشی برای تقویت و ترویج فرهنگ پهلوانی در جامعه امروز توجه نشان دهند.

سید محمد مستوری افزود: زورخانه‌ها علاوه بر تربیت جسم به دنبال تربیت روح و ترویج اخلاق نیکو هستند و آداب‌ و رسوم خاصی دارند. ورودی زورخانه‌ها را کوتاه‌تر و کوچک‌تر از درهای معمولی می‌سازند تا ورزشکار به حالت خضوع وارد زورخانه شود و سقف بلند و گنبدی شکلی دارد که شبیه مسجد است.

وی اظهار کرد: احترام به هماورد خوی‏ جوانمردی، رخصت گرفتن نماد احترام به پیشکسوتان و گلریزان نشانه بخشندگی‏ است. از این‌رو آداب ورزش‌های زورخانه‌‏ای، این‏ ورزش را به آیین نوع‌دوستی و تربیت اخلاقی تبدیل کرده است.

مستوری گفت: باشگاه صاحب‌الزمان نوش‌آباد در سال ۱۳۳۰ توسط مرحوم سید ماشاالله مستوری راه‌اندازی شده و تاکنون چراغ آن با حضور ورزشکاران روشن مانده است، اما همه زورخانه‌ها نیازمند حمایت و توجه مسئولان است.

یک باستانی‌کار پیشکسوت گفت: ورزش باستانی شامل سه بخش است که قسمت شِنو همراه با نرمش‌های پشت تخته اجرا می‌شود و مرشد شعرهایی با موضوع و مفهوم پند و اندرز می‌خواند و ورزشکار باید بشنود و ارشاد شود.

 محمد کمال نوش‌آباد افزود: حرکت دوم ورزش زورخانه‌ای، میل گرفتن به نشانه گرز در جنگ است و از زمان صفویه به میل و کباده تغییر شکل داده است. حرکت آخر نیز پا زدن است که همراه با انواع چرخ و شیرین‌کاری است که در آخر با دعا برای سلامتی و عاقبت بخیری همه مردم تمام می‌شود.

دومین همایش گرامیداشت هفته ترویج فرهنگ پهلوانی و ورزش‌های باستانی در باشگاه صاحب‌الزمان نوش‌آباد با برنامه‌های متنوع باستانی، اجرای هنرهای فردی و تجلیل از پیشکسوتان این ورزش با حضور باستانی‌کارانی از آران و بیدگل، زواره، سفیدشهر، علی‌آباد، کاشان، محمدآباد، نوش آباد، یزد و یزدل برگزار شد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha