دکتر محسن دنیوی، مدیر مرکز نوآوری ستاد پیشرفت و نوآوری و دبیر دوره اول رویداد ملی نوپیا در گفتوگو با ایسنا، با اشاره به برگزاری رویداد ملی نوآوری اجتماعی کشور با عنوان "نوپیا"، گفت: برای اعلام و دعوت از مخاطبین ویژه برای دومین دوره برگزاری این رویداد در دوازدهمین نمایشگاه اینوتکس حضور یافتیم.
وی نوپیا را یک گردهمایی سالانه فعالان حوزه نوآوریهای اجتماعی توصیف کرد و ادامه داد: دومین دوره این رویداد در مردادماه سال جاری برگزار خواهد شد.
دنیوی خاطر نشان کرد: افرادی که در حوزههای مختلف نوآوریهای اجتماعی فعال هستند، کمتر محیطی برای گردهمایی داشتند و نوپیا با این هدف تاسیس شده است تا فضایی برای گردهمایی این فعالان فراهم کند.
مدیر مرکز نوآوری پیشرفت ستاد پیشرفت جامع منطقهای ادامه داد: افراد فعال در این حوزه میتوانند از استارتآپها، اندیشکده، سمنها، مؤسسات فرهنگی و اجتماعی و یا مؤسسات فرهنگی آموزشی و ... باشند که در حوزههای متنوعی مانند محیط زیست، سلامت، آموزش، آسیبهای اجتماعی که به زندگی ما مرتبط است، فعال هستند.
دنیوی با تاکید بر اینکه نهادهای فعال در نوآوریهای اجتماعی بر مسائل اجتماعی متمرکز هستند، خاطرنشان کرد: راهکارهایی که آنها برای رفع چالشهای این حوزه ارائه میدهند، لزوما فناورانه نیست؛ بلکه از طریق ایجاد ارتباطات اجتماعی و دعوت از افراد در کمپینها و راهاندازی دورهمیهایی، از طریق کنشهای اجتماعی اقدام به حل مسائل میکنند.
وی با بیان اینکه اثر فعالیت فعالان حوزه نوآوری اجتماعی بیشتر خلق ارزش و اثر اجتماعی و منفعت جمعی است تا خلق ثروت، ادامه داد: ستاد پیشرفت جامع منطقهای در تیرماه سال گذشته برای اولین بار تلاش کرد تا محیط کوچکی برای اجتماع این افراد ایجاد کند.
این فعال حوزه نوآوریهای اجتماعی خاطر نشان کرد: در اینوتکس امسال تلاش کردیم تا این رویداد را معرفی کنیم و از فعالان این حوزه دعوت کنیم تا در دومین دوره این رویداد که در مرداد ماه برگزار میشود، حضور یابند.
وی با اشاره به برنامههای نوپیای دوم که در تابستان سال جاری برگزار میشود، توضیح داد: در سال گذشته نوپیا، یک روزه برگزار شد و امسال این رویداد به مدت دو روز برگزار خواهد شد.
وی برگزاری نمایشگاهی برای ۳۰ مجموعه، ارائه ۱۸ سخنرانی تیمها و ۱۴ ارائه در زمینه قصه تولد مراکز نوآوری، استارتآپها و تشکلهای اجتماعی را از برنامههای دور اول نوپیا نام برد و ادامه داد: در دومین دوره علاوه بر این برنامهها، محیطهایی برای گفتوگوی نهادهای حاکمیتی و سرمایه گذاران با فعالان کسب و کارهای اجتماعی، سمنها و اندیشکدهها را خواهیم داشت.
دنیوی، برگزاری پنلها و جلسات مذاکرات، نمایشگاه و ارائههای تخصصی را از دیگر بخشهای دومین رویداد نوآوری اجتماعی ذکر کرد و گفت: رویداد سالانه ما عمومی است و هر کسی با هر نوع فعالیتی میتواند حضور یابد و اینکه به تیمهای حاضر غرفه تعلق میگیرد یا خیر، بر اساس رأی هیات ارزیابی نوپیا خواهد بود.
وی گفت: علاوه بر این، یکسری رویدادهای موضوعی و جغرافیایی نیز در طول سال برگزار میکنیم. نمونه آن رویداد خط و زبان فارسی است که در مشهد برگزار میشود و از همه فعالان و کنشگران این حوزه و کسب و کارهای مرتبط با این حوزه دعوت میشود.
دبیر برگزاری رویداد نوپیا، رویدادهای جغرافیایی را بخش دیگری از برنامههای این مجموعه نام داد و در این باره توضیح داد: به عنوان مثال قصد داریم رویدادی در کرمان برگزار کنیم و هر فردی که در محدوده و جغرافیای کرمان فعالیت اجتماعی در حوزههای اجتماعی مانند سلامت، آموزش، محیط زیست و غیره داشته باشد، میتواند در این رویداد مشارکت داشته باشد.
به گفته وی این رویداد در سال گذشته با حمایت معاونت اجتماعی ستاد اجرایی فرمان امام(ره) برگزار شد.
دنیوی اضافه کرد: حضور ما در اینوتکس ۲۰۲۳ در راستای معرفی این رویداد بوده است.
انتهای پیام
نظرات