• جمعه / ۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۲ / ۱۱:۵۸
  • دسته‌بندی: مازندران
  • کد خبر: 1402022214057
  • خبرنگار : 50618

مدیرکل حفاظت محیط‌زیست مازندران اعلام کرد

آلایندگی برخی صنایع در مازندران/شریان‌های اصلی آبی استان خشک شده‌اند

آلایندگی برخی صنایع در مازندران/شریان‌های اصلی آبی استان خشک شده‌اند

ایسنا/مازندران مدیرکل حفاظت محیط‌زیست با اشاره به آلاینده بودن برخی صنایع در مازندران بیان کرد: بسیاری از صنایع همچنان از سیستم‌های بهینه تصفیه فاضلاب و پسماند برخوردار نیستند، به همین دلیل در فهرست صنایع آلاینده ما قرار دارند و سالانه جرائم بسیاری پرداخت می‌کنند. در حال حاضر ۶ تا ۷ پروژه در این حوزه با ۱۲۰ تا ۱۳۰ میلیارد تومان اعتبار در دست اجرا داریم، امیدواریم با کمک صندوق ملی محیط‌زیست این مسیر را هموارتر طی کنیم.

عطالله کاویان در جلسه هم‌اندیشی متقاضیان دریافت تسهیلات از صندوق ملی محیط‌زیست، پسماند، تصفیه آب و بازچرخانی را اولویت این نهاد دانست و اظهار کرد: هفته گذشته بازدیدی از شهرک صنعتی بشل انجام شد و شاهد بودیم که چند شرکت این مجموعه در بخش پیش‌تصفیه فاضلاب که سبب کاهش فشار بار تصفیه‌خانه مرکزی می‌شود، مشکلاتی دارند که با اندک اعتباری قابل‌حل است تخصیص اندکی اعتبار در این حوزه، یک مجموعه با بیش از ۱۰۰ واحد صنعتی فعال را نجات می‌دهد.

وی افزود: در حوزه آب و فاضلاب مازندران، میانگین سرانه در این حوزه نسبت به سرانه متوسط کشور بسیار پایین است.

این مسئول با اشاره به خشک شدن شریان‌های اصلی مازندران، تصریح کرد: در گذشته منابع آبی استان غنی بوده به همین دلیل به بازچرخانی آب نیاز نداشتیم، استان‌هایی که در این حوزه فعال‌تر بوده‌اند در حقیقت از سه دهه‌ پیش‌تر این نیاز را احساس کردند. در حال حاضر شریان‌های اصلی استان مانند رود تجن، تلار و برخی دیگر خشک شده‌اند، بنابراین بازچرخانی سیستم‌های تصفیه فاضلاب در استان یک ضرورت است.

مدیرکل حفاظت محیط زیست مازندران به مسائل مرتبط  با پسماند کشاورزی استان  پرداخت و خاطرنشان کرد: در زمینه پسماند کشاورزی مشکلات جدی داریم اما کمیته فنی پسماندهای کشاورزی، پروژه‌های متعددی جهت رفع مشکلات این حوزه در دست اجرا دارد.

آلایندگی برخی صنایع در مازندران/شریان‌های اصلی آبی استان خشک شده‌اند

این مسئول از نبود بودجه در حوزه حفاظت به عنوان مشکلی دیرینه یاد کرد و گفت: رشد جوامع انسانی، صنایع و تغییرات آب و هوایی در سال‌های اخیر سبب افزایش فشار بر اکوسیستم‌ها شده‌است. از گذشته این نهاد به‌عنوان نهادی حاکمیتی و نظارتی دغدغه‌های مالی برای اجرای برخی پروژه‌ها داشته که به دلیل نبود امکان ورود به برخی حوزه‌های مالی، اجرای برخی برنامه‌های حفاظتی و پیشگیرانه نیز با مشکل روبه‌رو بوده‌است.

کاویان افزود: در تمام پروژه‌های زیست‌محیطی، صندوق ملی محیط‌زیست می‌تواند کمک‌رسان ما باشد تا مدیریت پروژه‌های این حوزه را با تامین منابع مالی بیشتر و تولی‌گری بهتر به سرانجام برسانیم.

وی اضافه کرد: کمیته‌ای در استان ذیل این صندوق داریم و در یک سال گذشته تلاش کردیم با نهادهای مختلف به‌ویژه صنایع که از چالش‌های اصلی استان به شمار می‌آیند، ارتباط برقرار کنیم.

این مسئول با بیان اینکه دو حوزه پسماند و تصفیه‌خانه‌های فاضلاب و سیستم بازچرخانی پساب‌ها و تقاضاهای مرتبط با آنها در اولویت ما قرار دارند، گفت: به دنبال عقد تفاهم‌نامه میان صندوق ملی محیط‌زیست و استانداری مازندران برای تحقق برنامه‌های این دو حوزه در استان هستیم.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha