بهرام عیناللهی ظهر امروز ۲۱ اردیبهشت در اختتامیه شانزدهمین جشنواره آموزشی شهید مطهری که در تالار ابن سینا مشهد برگزار شد، اظهار کرد: در دانشگاههای نسل اول بیشتر دنبال تربیت متخصص بودیم، در دانشگاههای نسل دوم بر تربیت پژوهشگر و دانشمند نیز تاکید داشتیم و در دانشگاههای نسل سوم علاوه بر دو مورد قبلی، به دنبال کارآفرینی و رفع نیازهای مردم نیز هستیم.
وی با اشاره به تغییراتی که در حوزه آموزش پزشکی رخ داده است، افزود: امروزه آموزشها در این حوزه عمدتا محصولمحور، همراه با نقش فعال دانشجو، سلامتمحور و مبتنی بر نیاز جامعه است.
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با بیان اینکه امروزه در تمام دنیا به دنبال ایجاد حس مسئولیت اجتماعی در دانشجویان علوم پزشکی اند، اضافه کرد: همچنین برنامه درسی رشتههای علوم پزشکی در دانشگاههای هر منطقه، باید مطابق با نیازهای بهداشتی و درمانی مردم آن منطقه باشد.
عیناللهی با بیان اینکه در حوزه آموزش پزشکی جمهوری اسلامی یک الگو در جهان است، عنوان کرد: ما در این حوزه نظام ارائه خدمات را هم داریم که افتخار بسیار بزرگی است. همچنین نظام آموزش پزشکی در کشور ما یک نظام پاسخگو است.
وی با بیان اینکه در ابتدای انقلاب شاخص امید به زندگی در ایران حدود ۵۷ بود، ادامه داد: امروز اما در نتیجه حمایتها و پیشرفتهای صورت گرفته، این رقم مانند آمریکا به بالای ۷۴ رسیده است. همچنین در خصوص مرگومیر نوزادان نیز امروز بر خلاف پیش از انقلاب، در وضعیت خوبی قرار داریم و شاخص مرگومیر نوزادان در کشور عدد بسیار پایینی است.
وزیر بهداشت با اشاره به رشد تولید مقالات حوزه پزشکی در طی چند سال اخیر، اظهار کرد: از سال ۲۰۱۷ تا ۲۰۲۲، ایران از نظر تعداد مقالات و میزان استنادها در بین کشورهای منطقه در جایگاه نخست قرار داشته است. همچنین در کشور ما موضوع اعتباربخشی نهادینه شده است و امروزه ما نه تنها دانشگاههای خودمان را اعتباربخشی میکنیم، بلکه بر اساس مجوز سازمان WFME ما به مدت ۱۰ سال میتوانیم تمام دانشگاههای علوم پزشکی منطقه را هم اعتباربخشی کنیم.
عیناللهی با بیان اینکه برای تعالی در آموزشی باید بتوانیم از آزمایشگاههای مهارتی و سیمولاتورها به بهترین نحو استفاده کنیم، خاطرنشان کرد: دانشگاه علوم پزشکی مشهد در این حوزه پیشتاز است و کارهای بسیار خوبی در این دانشگاه صورت گرفته است. همچنین استفاده از سیمولاتورها نیز از اهمیت بالایی برخوردار است.
وی با بیان اینکه امروزه در آموزش پزشکی، هوش مصنوعی حرف اول را میزند، افزود: همچنین در حوزه آموزش پزشکی، از توانمندسازی اساتید نیز نباید غافل شد، هر کسی که پزشک خوبی است، الزاما استاد خوبی هم نیست، لذا ضروری است دورههای کوتاهمدت آموزش روشهای تدریس و ارزیابی برای اساتید جوان برگزار شود.
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با تاکید بر اهمیت دیپلماسی علم، بیان کرد: دیپلمات کسی است که به کشور و پرچم خود وفادار باشد. دانشمندان ما باید دیپلمات هم باشند، یعنی دانشمندان و اساتید ایرانی که سالها در این کشور علم آموختهاند، باید به همین آب و خاک هم خدمت کنند.
عیناللهی با بیان اینکه امروزه کشور ما در منطقه در حوزه سلامت حرف اول را میزند و در تمامی شاخصهای سلامت جایگاه خوبی دارد، اظهار کرد: در راستای دیپلماسی علمی، ما اولین دانشگاه علوم پزشکی بینالمللی کشور را در کربلا به نام دانشگاه سبطین ایجاد کردیم و حتی این امکان وجود دارد که چنین دانشگاهی را ایران در افغانستان نیز ایجاد کند. نکته مهم این است که تمام هزینههای ساخت دانشگاه سبطین توسط عتبه حسینیه پرداخت شده است و ایران فقط نیروی انسانی به این دانشگاه فرستاده است.
وی ادامه داد: این نیروها که از اساتید دانشگاه تهران هستند، به ازای هر یک ساعت کار در دانشگاه سبطین ۲۵ دلار حقوق دریافت میکنند و امکانات اسکانشان هم توسط عراق تامین میشود. در واقع این کار باعث ارزآوری برای ایران میگردد. زمانی خارجیها در ایران دانشگاه تاسیس میکردند، امروز ایران برای سایر کشورها دانشگاه ایجاد میکند. این نشاندهنده قدرت نرم جمهوری اسلامی است. قطعا دانشگاه علوم پزشکی مشهد نیز توان ایجاد دانشگاه در سایر کشورها را دارد.
در پایان این مراسم از اساتیددانشگاه علوم پزشکی مشهد که جزو برگزیدگان شانزدهمین جشنواره شهید مطهری بودند، تقدیر به عمل آمد.
انتهای پیام
نظرات