عباس بیات امروز ۲۱ اردیبهشت ماه در اختتامیه پانزدهمین المپیاد فرش دستباف کشور که در دانشگاه خیام برگزار شد، خطاب به هنرجویان فرش در کشور اظهار کرد: در آموزشهای مهارتی و فنیوحرفهای در هنرستانها ۲۰۰ رشته آموزش داده میشود و مهمترین ویژگی این هنرستانها این است که دانش آموزان را برای آینده و اشتغال آماده میکند تا در کشور ثروت آفرینی کنند.
وی افزود: برخلاف هنرجویان هنرستانی، دانشآموزان رشتههای نظری توانمندی خاصی را در طول تحصیل کسب نکرده و باید ۴ سال به دانشگاه بروند که اشتغال و حرفهای را بیاموزند اما هنرجوی فنی و حرفهای این توانایی را دارد که همزمان با تحصیل در رشد تولید کشور گام برداشته و ثروت آفرینی کند.
مدیرکل دفتر آموزشهای فنی حرفهای و کاردانش وزارت آموزشوپرورش درباره رشته فرش بیان کرد: در آموزش و پرورش تلاش میکنیم که هویت فرزندان این مملکت شکل گیرد و این هویت یابی در رشته فرش بسیار فراهم است. هنرجوی رشته فرش همزمان با بافتن تار و پود صبر و خلاقیت را تجربه میکند. در این رشته زمینه اصلی خلاقیت و توانمندی وجود دارد و این خلاقیت است که تولید فرش را ارزشمند میکند.
بیات تصریح کرد: گفته میشود، افرادی به هنرستان راه پیدا میکنند که توانمند نیستند؛ این حرف غلط است. آنچه که دستان توانمند طراح فرش را کنترل میکند، یک مغز توانمند است. هنرجوی هنرستانی و هنرجوی فرش از توان بالای فکری و ذهنی برخوردار است. خلاقیت و توان فکری هنرجوی فنی و حرفه ای با یک دانش آموز نظری برابر نیست. آوردن اندیشه به میدان عمل در هنرستانها رخ میدهد.
مدیرکل دفتر آموزشهای فنی حرفهای و کاردانش وزارت آموزشوپرورش گفت: رشته فرش با هویت ایرانی عجین است. طبیعا در کار کردن با نقش و نگار که هویت اصلی الهام گرفته از روح معنوی است، انسان به خلقت خدا توجه ویژه میکنند و سپس در هنر فرش باز آفرینی میشود. در دفتر آموزشهای فنی و حرفهای زمینههای زیادی را فراهم کردهایم. یکی از راهبردهای ما در این حوزه آموزش همراه با تولید است. جلساتی در این زمینه برگزار شد تا هنرجویان ما محصولات خود را سریعتر به بازار عرضه کرده و ایدههایی شبیه بازارهای فروش برای فروش محصولات هنرجویان هنرستانها دنبال میشود.
بیات درباره حضور دختران در رشته فرش خاطرنشان کرد: حضور بالای دختران در این رشته نشان میدهد که دختران پیشتاز عرضه اقتصاد و تولید کشور باشند و سخنانی که از طرف دشمنان عنوان میشود را نقض میکنند. از ابتدای انقلاب تا امروز سهم دختران از آموزشهای فنی و حرفهای بیش از ۲ برابر شده است. در ابتدای انقلاب حضور دختران در آموزشهای فنی و حرفه ای کمتر از ۱۲ درصد بود اما امروز در حوزه آموزشهای فنی و حرفه ای در کشور حضور دختران به ۳۵ درصد رسیده است.
انتهای پیام
نظرات