• چهارشنبه / ۲۰ اردیبهشت ۱۴۰۲ / ۰۸:۴۲
  • دسته‌بندی: زنجان
  • کد خبر: 1402022012619
  • خبرنگار : 50163

مدیرکل دفتر امور زنان و خانواده استانداری زنجان:

نرخ رشد جمعیت استان زنجان نسبت به سایر استان‌ها پایین‌تر است

نرخ رشد جمعیت استان زنجان نسبت به سایر استان‌ها پایین‌تر است

ایسنا/زنجان مدیرکل دفتر امور زنان و خانواده استانداری زنجان با بیان اینکه نرخ رشد جمعیت و باروری در استان زنجان نسبت به شهرهای دیگر در سطح پایین‌تری قرار دارد، گفت: حتما باید در مسئله جوان شدن جمعیت در این استان تلاش‌های بیشتری صورت پذیرد.

سیده‌فائزه موسوی شامگاه دیروز (۱۹ اردیبهشت‌ماه) در مراسم بزرگداشت روز ماما که در مرکز همایش‌های بین‌المللی روزبه دانشگاه علوم پزشکی زنجان برگزار شد، اظهار کرد: نقش ماما به عنوان کسی که شادی را به مادر بعد از ۹ ماه تحمل رنج بارداری هدیه می‌کند، بسیارحائز اهمیت است.

وی تصریح کرد: ماما کسی هست که درد و رنج را به شادی تبدیل کرده و با دست‌های مهربانش برای اولین‌بار عشق را به مادر تقدیم می‌کند. وی به عنوان اولین نفر می‌تواند مادر را ترغیب کند که به تربیت انسان کامل بپردازند.

مدیرکل دفتر امور زنان و خانواده استانداری زنجان با بیان اینکه مدتی شرایط و سیاست‌های کشور این ظرفیت را از ماماها گرفته بود تا بتوانند فرزندان زیادی را به مادران‌شان بسپارند، اظهار کرد: ولی در شرایط کنونی این فرصت به وجود آمده است تا کمک‌کننده باشید برای مادرانی که سخت‌ترین و زیباترین لحظات زندگی‌شان رو تجربه می‌کنند، صحنه و دقایقی زیبایی را برای آنها به وجود بیاورید تا دوباره بتواند این تجربه و سختی را به جان بخرد و در مسیر تحقق جامعه جوان قدم بردارند.

موسوی افزود: مسئله مادری و جایگاه آن و نقشی که مادر می‌تواند در انسان‌سازی و تعالی انسان و جامعه داشته باشد، دوباره باید باز تعریف شود و ماماها به عنوان بازوهای مهم در تحقق این امر به شمار می‌آیند تا این اتفاق مهم رخ دهد.

این مسئول با اشاره به نرخ پایین رشد جمعیت و باروری در زنجان، گفت: استان زنجان جزو استان‌هایی هست که حتما باید در مسئله جوان شدن جمعیت تلاش‌های بیشتری را به کار بندد و باید مراقب باشیم تا جامعه ما به سمت سالمندی و پیری پیش نرود. توجه داشته باشیم برای جلوگیری از این مسئله زمان زیادی نداریم.

وی در ادامه خاطرنشان کرد: با دغدغه‌ای که ماماها در کمک و هدایت مادران دارند، حتما دست مادران را خواهند گرفت تا از به وجود آمدن فاجعه‌ پیری جامعه جلوگیری شود. با تلاش‌های مجموعه دانشگاه علوم پزشکی و در یک بخش دیگر ماماها کمک‌کننده این جریان خواهند بود.

در ادامه رئیس دانشگاه علوم‌پزشکی و خدمات درمانی استان زنجان با تأکید بر اینکه ماما با اتفاقی که در چند دقیقه رقم می‌زند با سال‌ها هزینه و امکانات جبران نمی‌شود، افزود: این امر زنشان‌دهنده ارزش کار ماماها است.

حسن بختیاری با تأکید بر جایگاه ویژه ماماها در تولد زیباترین خلقت الهی، گفت: قطعا ماما وظایفی مهمی در ساختار بهداشت و درمان دارد.

وی با اشاره به اینکه در دنیا میزان موفقیت و ارزش ساختار سلامت محور بر اساس تکنولوژی سنجیده می‌شود، گفت: تحقیقاتی در آمریکا نشان داده است که این مؤلفه تأثیر اندکی دارد و طبق مقایسه‌ای که شده با آموزش و مراقبت‌های اولیه و با کمترین امکانات و هزینه، شاخص‌های سلامتی بهبود یافته و پیشرفت را نشان می‌دهد.

این مسئول با تأکید براینکه  سلامتی مادر و جنین در دستان ماماهاست، تصریح کرد: با توجه به نمودار تکامل انسان بیشترین تکامل در سن جنینی و سنین پایین است و در سن پایین‌تر روند تکامل و سرعت رشد بیشتر است و افرادی که در این مرحله نقش ویژه‌تر و بارزتر ایفا می‌کنند اهمیت و ارزش کارشان بیشتر است.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی زنجان به نقش محوری ماماها در زمینه جوانی جمعیت نیز اشاره کرد و افزود: در مراکز بهداشتی و درمانی و خانه‌های بهداشت و سطوح مختلفی که تعریف شده نقش محوری ماما در آموزش و ترغیب مادران برای بارداری و حفظ سلامت باروری و سلامت مادر و نوزاد بارزتر است.

وی بااشاره به موضوع طرح نفس در استان گفت:  در چند ماه گذشته به همت ماماها بیش از ۲۳۱ نفر مادر شناسایی شدند و به جز سه مورد بقیه از سقط منصرف شدند و ۳۰ نفر هم نوزاد متولد شده است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha