• سه‌شنبه / ۱۹ اردیبهشت ۱۴۰۲ / ۱۰:۴۶
  • دسته‌بندی: باشگاه دانشجویان
  • کد خبر: 1402021911913
  • منبع : باشگاه دانشجویان

نشست «بررسی اوتیسم از دو دیدگاه روانشناسی و ژنتیک» برگزار شد

نشست «بررسی اوتیسم از دو دیدگاه روانشناسی و ژنتیک» برگزار شد

انجمن‌های علمی دانشجویی ژنتیک بیوتکنولوژی و روانشناسی دانشگاه شهید چمران اهواز، نشست «اوتیسم از دیدگاه دو علم ژنتیک و روانشناسی» را در دانشگاه شهید چمران برگزار کرد.

به گزارش باشگاه دانشجویان ایسنا، این نشست دوشنبه ۱۸ اردیبهشت ماه، ساعت ۱۲ تا ۱۴، با سخنرانی دکتر حمید گله‌داری ـ عضو هیئت علمی گروه زیست دانشگاه شهید چمران اهواز و دکتر عسکر آتش‌افروز ـ عضو هیئت علمی‌ گروه روانشناسی دانشگاه شهید چمران اهواز، در دانشگاه شهید چمران دانشکده علوم راهروی ژنتیک تالار بینش، برگزار شد.

دکتر حمید گله‌داری ـ عضو هیئت علمی گروه زیست دانشگاه شهید چمران اهواز با اشاره به ریسک‌فاکتورهای ابتلا به اوتیسم، گفت: زبان بدن کودک در واکنش بدن به تحولات محیط، در اختلالات رفتاری و طیف اوتیسم شاخص است و در سه سال اول زندگی خود را نشان می‌دهد. و طیف اوتیسم، از علائم ضعیف تا علائم شدیدتر و حتی عقب‌افتادگی شدید را شامل می‌شود. خیلی‌ها و حتی برخی روان‌پزشکان و روان‌شناسان این را نمی‌دانند که وقتی فرد مبتلا به سندرم داون است، در تعریف جدید در طیف اوتیسم در نظر گرفته شده است.

وی ادامه داد: تمام بیماری‌هایی که اختلال رفتاری را در کودکی نشان می‌دهند، هم‌پوشانی زیادی باهم دارند. به‌طور کلی هر آنچه که از نظر احساسی در کودک، متفاوت با دیگر کودکان نرمال باشد را می‌توان بالقوه بیماری ASD (اختلال طیف اوتیسم) در نظر گرفت.

عضو هیئت علمی دانشگاه شهید چمران اهواز درباره تاثیر سابقه خانوادگی در پیدایش اوتیسم گفت: ممکن است پدر یا مادر سابقه افسردگی و خوردن قرص برای چند سال را داشته باشد یا خشونت خود را کنترل نکند که نرمال نیست. وقتی پدر و مادر این مشکلات را داشته باشند، طبعا خروجی کودک اینگونه می‌شود. باید دید منشأ اختلالات رفتاری چیست؛ خیلی اوقات از والدین است و البته خود آن‌ها نمی‌دانند. این‌ها نکات ریزی هستند که باید در مشاوره استخراج شوند زیرا خیلی اوقات منشأ اختلال، از والدین است.

وی اذعان کرد: اختلال نقص توجه و بیش فعالی و اوتیسم می‌توانند همزمان یا با تفاوت زمانی وجود داشته باشند. البته مناطق کاملا متفاوتی در مغز درگیر هستند. فعالیت آکسون‌ها می‌تواند در جایی کمتر یا بیشتر شود و این‌ها با نوار مغز مشخص نمی‌شود بلکه در سطح بررسی سلولی و مولکولی این اختلالات قابل تشخیص‌اند.

گله‌داری ادامه داد: تشخیص‌ این اختلالات مانند خیلی از بیماری‌ها نیست اما به‌طور کلی اختلالاتی که در بخش تکلم مغز اتفاق می‌افتد، بخشی از آن به دلیل استعداد خانوادگی است.

وی با اشاره به علل بروز اوتیسم در کودکان گفت: آلودگی ویروسی، کمبود روی، بودن دیابت بارداری در مادران، استرس قبل و بعد از بارداری و سن مادر در دوران بارداری می‌تواند در بروز اختلالات رفتاری موثر باشد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha