دکتر بهنام روندی به مناسبت روز بیماریهای خاص و صعب العلاج (۱۸ اردیبهشت) در گفت و گو با ایسنا، تعداد تقریبی بیماران خاص و صعب العلاج استان را حدود ۳۰ هزار نفر اعلام و تصریح کرد: با توجه به اینکه روزانه به این آمار اضافه یا کم شده و برخی بیماران از استان مهاجرت می کنند، این آمار به طور تقریبی برآورد می شود.
وی با بیان اینکه علت برخی بیماریهای خاص و صعب العلاج ژنتیکی است، گفت: برخی از این بیماریها هم مانند بیماریهای کلیوی(دیالیز) بر اثر عوامل اکتسابی ایجاد شدهاند.
وی خاطرنشان کرد: بیشترین گروه بیماریهای خاص و صعب العلاج در استان به گروه بیماران دیابتی اختصاص دارد و این درحالیست که دیابت در ایجاد سایر بیماریها از جمله بیماریهای کلیوی(دیالیز)، بیماریهای قلبی و عروقی و ... هم دخیل است.
روندی با بیان اینکه در سالهای گذشته تنها چهار بیماری تالاسمی، هموفیلی، ام.اس و کلیوی (دیالیز) به عنوان بیماریهای خاص شناخته می شد، گفت: این چهار بیماری از حمایت های بیمه ای برخوردار بودند، اما با توجه به گستردگی این بیماریها در سالهای گذشته در هر سال دو تا سه بیماری به این لیست اضافه شد.
وی افزود: در نهایت تا اواسط سال گذشته ۱۳ بیماری جزو بیماری های خاص و صعب العلاج قرار گرفتند، اما در اواسط این سال مصوبه مجلس در خصوص حمایت از این بیماران به تصویب رسید و لیست ۱۳ موردی این بیماریها به ۱۰۵ مورد افزایش یافت.
مسئول بیماری های خاص و پیوند اعضا دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه از این مصوبه به عنوان گامی مهم و ارزشمند در جهت حمایت از بیماران خاص و صعب العلاج یاد کرد و افزود: بر اساس این مصوبه هزینه های درمانی این بیماران تا حدود ۹۰ تا ۱۰۰ درصد رایگان میشود.
وی افزود: افرادی که بیماری آنها در این لیست ۱۰۵ موردی قرار دارد، باید به سامانه بیمه سلامت مراجعه کرده و ثبت نام کنند، علاوه بر این این افراد باید به سامانه وزارت بهداشت هم مراجعه کرده و ثبت نام خود را انجام دهند.
روندی با بیان اینکه ثبت نام از طریق سامانه و تاییدیه از سایت قدری زمان بر است، گفت: در همین راستا برای اینکه بیماران به سرعت از مزایای طرح بهره مند شوند، با مشارکت بیمه سلامت فرم دستی طراحی کرده و مدارک را به صورت دستی دریافت و تاییدیه را به بیماران داده و خود مسئولین بیمه سلامت استان، این افراد را در سامانه در شمار بیماران خاص و صعب العلاج "نشان دار" کردهاند.
مسئول بیماریهای خاص و پیوند اعضا دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه افزود: علاوه بر این بیماران هر هزینهای که از ابتدای سال ۱۴۰۱ برای درمان بیماری خود انجام داده اند، می تواند فاکتور دارای کُد اقتصادی را به واحد بیماریهای خاص و صعب العلاج دانشگاه آورده و با دریافت تاییدیه هزینه آن را از بیمه سلامت دریافت کنند.
وی افزود: علاوه بر این تسهیلات ۵۰ میلیون تومانی با کارمزد چهار درصد برای این بیماران در نظر گرفته شده که در این زمینه در سال گذشته ۹۳۰۰ بیمار به بانک معرفی شدهاند.
روندی گفت: در حال حاضر تمام ۳۰ هزار بیمار خاص و صعب العلاج در استان در سامانه بیمه سلامت نشان دار شده اند و اگر افراد دیگری با مدارک مراجعه کنند برای نشان دار شدن آنها و بهره مندی از مزایای این طرح اقدام خواهیم کرد.
وی به برخی مشکلات فعلی بیماران خاص و صعب العلاج استان هم اشاره کرد و افزود: در حال حاضر یکی از مشکلات بحث کمبود تجهیزات وامکانات درمانی است، چرا که استان کرمانشاه با جمعیت دو میلیون نفری عملا به پنج میلیون نفر جمعیت ساکن در استان های غرب کشور خدمات رسانی می کند و همین امر موجب شده تجهیزات در شیفت های بسیار بکار گیری شده و به سرعت فرسوده شوند.
روندی گفت: همچنین همین مراجعه موجب شده بیماران در نوبت های طولانی برای استفاده از برخی تجهیزات بیمارستانی بمانند.
این مسئول به کمبود فضای فیزیکی مراکز درمانی بیماران خاص و صعب العلاج استان هم اشاره کرد و افزود: با توجه به محدودیت فضا هرچه تخت اضافه کنیم، بازهم جوابگوی تعداد بالای بیماران نیست.
انتهای پیام
نظرات