• دوشنبه / ۱۸ اردیبهشت ۱۴۰۲ / ۰۹:۴۳
  • دسته‌بندی: کرمانشاه
  • کد خبر: 1402021810997
  • خبرنگار : 50181

کارشناس بازار مسکن:

کنترل قیمت رهن و اجاره تنها یک راهکار دارد

کنترل قیمت رهن و اجاره تنها یک راهکار دارد

ایسنا/کرمانشاه طی چند وقت اخیر راهکارهایی از سوی دولت برای جلوگیری از افزایش غیرمنطقی اجاره مسکن در آستانه فصل جابجایی مطرح شده که از جمله آنها می‌توان به شناسایی خانه‌های خالی، تعیین سقف افزایش اجاره و ... اشاره کرد.

راهکارهایی که برخی از آنها در سال‌های گذشته نیز در دستور کار بوده، اما آنطور که باید نتیجه نداده و حالا به عقیده یک کارشناس بازار مسکن تنها یک راهکار برای تعدیل قیمت‌های رهن و اجاره در بازار مسکن وجود دارد و آن افزایش عرضه از طریق بالا بردن میزان ساخت و تولید مسکن است که برای این منظور باید بروکراسی پیش روی سازندگان و انبوه سازان کاسته شود.

سهیل شادابی در گفت و گو با ایسنا، با بیان اینکه در تمام دنیا قیمت‌ همه چیز بر اساس عرضه و تقاضا تعیین می‌شود، گفت: در بازار مسکن نیز اصلی‌ترین عامل اثرگذار بر قیمت‌ها موضوع عرضه و تقاضا است.

وی تنها راهکار مدیریت قیمت در بازار رهن و اجاره را افزایش عرضه دانست و افزود: لازم است ساخت و ساز مسکن و تولید آن در کشور افزایش یابد که البته این کار باید با محوریت بخش خصوصی صورت بگیرد.

این فعال صنعت ساختمان با بیان اینکه اکنون موانع و بروکراسی پیش روی سازندگان و انبوه سازان قابل توجه است، تاکید کرد: چنانچه می‌خواهیم وضعیت قیمت مسکن هم در بخش خرید و فروش و هم رهن و اجاره ساماندهی شود، باید این موانع را مرتفع کنیم تا تولیدکننده بتواند با هزینه و زمان کمتری ساخت و ساز را پیش ببرد.

شادابی قوانین و مقررات دست و پاگیر، نوسانات شدید قیمت مصالح ساختمانی و ... را از عواملی اعلام کرد که سدی پیش روی فعالیت انبوه سازان مسکن است و خاطرنشان کرد: لازم است در تصمیم‌گیری‌های مرتبط با بخش مسکن حتما از نظرات بخش خصوصی که در میدان کار هستند، استفاده شود.

 عضو هیات مدیره انجمن همگن تخریب و نوسازی صنعت ساختمان کرمانشاه از روند طولانی بروکراسی پیش روی سازندگان نیز یاد کرد و با بیان اینکه در تمام دنیا ۸۰ درصد کارهای عمرانی مربوط به عملیات اجرا و ۲۰ درصد مربوط به کارهای اداری است، اضافه کرد: متاسفانه در شرایط کنونی در کشور ما کارهای اداری گاهی چند برابر زمان ساخت و ساز به طول می‌انجامد. از سوی دیگر به دلیل برخی سخت‌گیری‌ها و تاخیر در صدور پایان کار برای  یک ساختمان، سازنده برای آغاز پروژه جدید با محدودیت مواجه می‌شود.

این کارشناس بازار مسکن روش‌های دیگر مانند تعیین سقف برای قیمت رهن و اجاره را بی تاثیر دانست و عنوان کرد: در هیچ کجای دنیا نمی‌توان به شیوه دستوری قیمت چیزی را تعیین کرد، کما اینکه در سال‌های گذشته نیز افزایش قیمت رهن و اجاره متناسب با سقفی که برای آن در نظر گرفته بودند، پیش نرفت.

شادابی ادامه داد: به علاوه وقتی که سرمایه یک فرد در یک ملک خوابیده، نمی‌توان توقع داشت که آن را زیر قیمت اجاره بدهد و طبیعتا قیمت رهن و اجاره متناسب با افزایش قیمت مسکن بالا خواهد رفت.

وی افزود: از سوی دیگر برخی از موجرین از طریق همین اجاره بها مخارج زندگی را تامین می‌کنند و به تبع وقتی که با افزایش هزینه زندگی مواجهند، قیمت رهن و اجاره را بالا می‌برند.

این فعال صنعت ساختمان راهکارهایی از جمله شناسایی خانه‌های خالی و... را هم در کاهش قیمت‌ها چندان تاثیرگذار ندانست.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha