عباس علیپور در گفتوگو با ایسنا با بیان اینکه تب شالیزار، بیماری مشترک بین انسان و حیوان بوده که دارای علائم متفاوتی است، گفت: تب شالیزار از طریق آب آلوده به بدن کشاورزان منتقل میشود به طوری که در صورت خراش و زخمی بودن پای فرد، این میکروب از طریق خراش روی پوست قابلیت انتقال پیدا میکند.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مازندران با اشاره به اینکه تب شالیزار در اردیبهشت ماه آنهم در فصل کشاورزی تا مهر ماه به دلیل آغاز فصل کشت و کار شیووع پیدا میکند، خاطرنشان کرد: در سال ۱۴۰۰، ۱۸۰ مورد بستری در این زمینه گزارش شده بود.
این مسئول با اشاره به علائم این بیماری در بدن انسان، یادآور شد: تب لرز، درد شدید در عضلات و پا از علائم این بیماری است و تب شالیزار با آنفولانزا علائم نسبتاً یکسانی داشته و تا ۱۰ درصد امکان دارد که فرد بستری شود.
علیپور در توصیه ای گفت: در صورت مشاهده علائم شبیه آنفولانزا، شالیکاران و کشاورزان به مراکز درمانی مراجعه کنند.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مازندران با تاکید بر احتمال آلودگی در شالیزارهای مازندران به برنج کاران یادآور شد: در هنگام کار کردن از دستکش و چکمه استفاده کنند تا میزان شیوع تب شالیزار را کاهش دهند.
وی با بیان اینکه آموزشهای لازم از طریق جهادکشاورزی به کشاورزان داده میشود، افزود: آشامیدن آب های بین مزارع و شستوشو از جمله راه های انتقال از طریق آب آلوده است.
انتهای پیام
نظرات