• یکشنبه / ۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۲ / ۰۸:۳۱
  • دسته‌بندی: آذربایجان غربی
  • کد خبر: 1402021710079
  • خبرنگار : 50136

ضربان ناخوشایند پیری تند می زند

ضربان ناخوشایند پیری تند می زند

ایسنا/آذربایجان غربی محفلی چند نفره در پارک محله، برخی تکیه به عصا و برخی هم دست در دست فرزند و یا نوه...

چندی است که دغدغه کاهش جمعیت پویا و افزایش سالمندی مسئولین را به این باور رسانده چنانچه برای رفع این معضل چاره اندیشی نشود ضربان ناخوشایند پیری جامعه تندتر شده و شالوده‌ی اصلی یک جامعه را سالخوردگان  تشکیل خواهند داد و پیری جمعیت در صورت عدم تدوین برنامه رشد جمعیت، پیامدهای گسترده‌ای را برای هر کشوری بدنبال خواهد داشت.

جامعه ای پویا و رو به توسعه است که جوانان آن جامعه در اکثریت باشند اما امروزه شاهدیم که کاهش نرخ باروری ، کشور را با بحران پیری روبرو کرده است شاید بگویید برای اثبات جمله ای که نوشتم باید آمار ارائه کنم اما با پرس و جویی ساده در بین اقوام و دوستان هر کسی قادر است این افزایش کندی نبض جمعیت و سرعت گرفتن قطار پیری جامعه را به عینه ببیند.

گرچه این مسئله معضلی جهانی است اما در هر کشوری افزایش آمار سالخوردگی و کاهش جمعیت جوان یک معضل محسوب می شود که باید چاره اندیشی شود. درایران نیز قانون «حمایت از خانواده و جوانی جمعیت» با هدف «حمایت از خانواده‌های ایرانی و افزایش نرخ باروری کل به بیش از سطح جانشینی، به منظور تعادل در هرم سنی توأم با ارتقای شاخص‌های کیفی در راستای تحقق سیاست‌های کلی جمعیت و خانواده»، در «کمیسیون مشترک طرح جوانی جمعیت و حمایت از خانواده» مجلس شورای اسلامی به تصویب رسید و پس از موافقت مجلس با اجرای آزمایشی این قانون به مدت هفت سال و طی مراحل ابلاغ، از تاریخ  ۱۴۰۰.۰۹.۱۳ لازم‌الاجرا و کمیسیونهایی در جهت اجرای این قانون تشکیل و وظایفی تعریف شد.

اما موضوع مهم دیگری که می تواند در اجرایی شدن این قانون بسی تاثیر گذار باشد فرهنگ سازی است.

همواره رهبر انقلاب، سیاست افزایش نسل و جوان شدن نیروی انسانی کشور را از سیاستهای حیاتی عنوان کرده اند برای اینکه کشور به تعبیر رهبر انقلاب در آینده‌ای هولناک قرار نگیرید،هدفمان باید فرهنگ‌سازی در بین آحاد جامعه باشد.

لزوم توجه به کار فرهنگی درخصوص جوانی جمعیت

رضا ابراهیمی، معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری آذربایجان غربی در جلسه ستاد جوانی جمعیت استان با اشاره به لزوم توجه به کار فرهنگی درخصوص جوانی جمعیت اظهار کرد: جوانی جمعیت یکی از پر اهمیت ترین مسائل و مباحثی است که باید به طور جد روی آن کار شود.

وی اضافه کرد: جمعیت حال حاضر کشور در حال حرکت به سمت سالخوردگی است و اگر اقدامات و برنامه ریزی‌های ویژه‌ای نداشته باشیم طی ۱۰ سال آینده با مشکل حادی از نظر جمعیت روبرو خواهیم شد.

ابراهیمی گفت: در موضوع کنترل جمعیت در دهه‌های گذشته با کار فرهنگی جواب گرفتیم و در حال حاضر این حوزه درخصوص ازدیاد جمعیت مورد توجه باشد.

معاون استاندار آذربایجان غربی تاکید کرد: نیاز امروز جامعه ما یک پیام ساختار جمعیتی است که در اماکن مختلف می‌توان آن را در معرض دید قرار داد تا شهروندان به وضعیت موجود پی برده و نیازهای رشد جمعیت را بشناسند.

وی اضافه کرد: در حال حاضر موضوع جمعیت و روند رو به نزول جوانان جامعه از جمله معضلات مهم است که اگر فکری برای جوانی جمعیت نداشته باشیم در آینده با مشکلات بسیار بیشتری روبرو خواهیم بود.

معاون سیاسی و اجتماعی استاندار آذربایجان غربی ادامه داد: در کنار تبلیغات گسترده، نهادهای مسوول باید همه وظایفی را که قانون بر عهده آنان گذاشته با دقت و قدرت انجام دهند تا زمینه ازدواج و فرزندآوری بیشتر جوانان فراهم شود.

ابراهیمی تاکید کرد: باید موانع ازدواج و فرزندآوری را با همه توان برطرف کنیم و زمینه تسهیل این ۲ امر مهم را فراهم آوریم که برای این امر مشوق هایی در دستور کار قرار گرفته که اجرای آنها می تواند کارساز باشد.

وی اظهار کرد: یکی از مواردی که می تواند در کاهش مشکلات زوج ها در ابتدای زندگی و تشویق خانواده ها به فرزندآوری مثمرثمر باشد، اعطای سریع و بدون مانع و مشکل تسهیلات بانکی است که در این خصوص خیلی از بانک ها خوب عمل می کنند ولی مشکلاتی هم ایجاد می شود.

به گزارش ایسنا، اگر چه تا پیش از این شعار "فرزند کمتر زندگی بهتر" تبدیل به یک سبک زندگی برای مردم میهنم شده بود اما معضل پیری جمعیت و تبعات ناشی از آن کشور را در بحرانی سخت گرفتار خواهد کرد و برای رفع این مسئله با اتخاذ سیاست‌های جمعیتی، تشویق و حمایتهای اجتماعی خانواده‌ها را به داشتن فرزندان بیشترباید ترغیب کرد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha