• یکشنبه / ۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۲ / ۰۸:۰۱
  • دسته‌بندی: آموزش
  • کد خبر: 1402021710064
  • خبرنگار : 71567

مدیر کل دفتر برنامه ریزی آموزش عالی وزارت علوم خبر داد

شیوه‌نامه تحول در برنامه‌های درسی به‌زودی ابلاغ می‌شود/آغاز فرآیند اصلاح محتوای۱۵۰۰ رشته تحصیلی

شیوه‌نامه تحول در برنامه‌های درسی به‌زودی ابلاغ می‌شود/آغاز فرآیند اصلاح محتوای۱۵۰۰ رشته تحصیلی

مدیر کل دفتر برنامه ریزی آموزش عالی وزارت علوم از ابلاغ شیوه نامه یکپارچه تحول در برنامه های درسی دانشگاه ها و موسسات آموزش عالی در آینده نزدیک خبر داد و گفت: به همراه این شیوه نامه،دستورالعمل بازنگری ۱۵۰۰ برنامه درسی نیز ابلاغ خواهد شد.

دکتر رضا نقی زاده در گفت و گو با ایسنا، ضمن تاکید بر اهمیت تطبیق برنامه های درسی با نیازهای مهارتی و آمایشی به تشریح برنامه های معاونت آموزشی وزارت علوم در این حوزه پرداخت و گفت: دفتر برنامه ریزی آموزش عالی در قالب برنامه ای تحولی فرآیند اصلاح محتوای درسی ۱۵۰۰ رشته تحصیلی را با محوریت افزایش کیفیت آموزشی، مهارت افزایی و توجه به نیازها و آمایش آغاز نموده است.

وی تاکید کرد: در جلسات ۹۵۴ و ۹۵۹ شورای عالی برنامه ریزی آموزشی مصوبات مورد نیاز برای اجرای این برنامه تحولی اخذ شده است و در همین راستا به زودی شیوه نامه یکپارچه تحول در برنامه های درسی دانشگاه ها و موسسات آموزش عالی جهت رفع نیازهای کشور با رویکرد آمایشی و ارتقاء توان مهارت افزایی دانشجویان به همراه دستورالعمل بازنگری ۱۵۰۰ برنامه درسی ابلاغ خواهد شد.

مدیر کل دفتر برنامه ریزی آموزش عالی وزارت علوم خاطر نشان کرد: هر برنامه درسی به عنوان یک پروژه در سطح ملی در نظر گرفته شده است و یک دانشگاه محوری متولی آن خواهد بود و چند دانشگاه دیگر از میان سایر دانشگاه ها همچون دانشگاه های کوچک تر، دانشگاه های غیر دولتی، دانشگاه های مهارتی و در مواردی ذی نفعان جامعه و صنعت در تدوین آن مشارکت خواهند نمود.

نقی زاده افزود: در حال حاضر پیش بینی می شود بیش از ۷۰۰۰ عضو هیات علمی در تدوین و بازنگری این ۱۵۰۰ برنامه درسی در ۲ سال آینده با وزارت علوم همکاری کنند.

وی با توجه به قرارگیری در دهه سرآمدی آموزشی تاکید کرد: امسال سعی شد دهه سرآمدی آموزشی به شکلی متفاوت و با گستردگی بالا در سطح دانشگاه ها و موسسات آموزش عالی کشور اجرایی شود. شعار این دهه در سال‌جاری "سرآمدی آموزشی، نیازمحوری و دانشگاه تمدن آفرین" است و نمایانگر نگاه جامع وزارت علوم به آموزش به عنوان ابزاری برای رفع نیازهای حال و آینده می باشد.

نقی زاده خاطر نشان کردند: فعالیت اصلی و محوری دانشگاه آموزش سرآمد است و امید داریم حرکتی که امسال آغاز شده است به عنوان نقطه عطفی در کیفی سازی فعالیت های آموزشی مدنظر قرار گیرد.

دکتر رضا نقی زاده همچنین پیرامون بخشنامه حمایت از دانشجویان باردار یا مادر تاکید کردند: بخشنامه اخیر در خصوص حمایت از دانشجویان باردار و مادر که توسط معاونت آموزشی به دانشگاه ها ارسال شد در واقع ارسال مجدد مواد مندرج در قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت مصوب سال ۱۴۰۰ مجلس شورای اسلامی بود.

وی در ادامه تصریح کرد: هدف از بخشنامه فوق تاکید بر اجرای مصوبات مجلس شورای اسلامی توسط دانشگاه ها جهت حمایت از دانشجویان مادر و باردار مشمول شرایط می باشد.

دکتر نقی زاده تاکید کرد: در این بخشنامه در راستای اجرای بند "ت " ماده ۲۶ قانون مذکور، بر اساس مصوبه کمیسیون مقررات شورای عالی برنامه ریزی آموزشی به دانشگاه ها تاکید شده است ﺑﺮای ﻣﺎدران ﺑﺎردار ﯾﺎ دارای ﻓﺮزﻧﺪ زﯾﺮ سه ﺳﺎل، مساعدت های لازم در مورد مقررات رعایت ﺳـﻘﻒ ﻏﯿﺒﺖ ﻣﺠﺎز ۱۶/۳ (۳ جلسه غیبت از ۱۶ جلسه کلاس)صورت پذیرد و شرایط مندرج در قانون برای دروس نظری فراهم شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha