اکبر باقری ظهر امروز (۱۶ اردیبشهتماه) در نشست خبری با اصحاب رسانه استان زنجان؟ با اشاره به افزایش ۲۱ درصدی بارندگیها در استان، اظهار کرد: از مهرماه سال گذشته تا به امروز، ۲۳۴ میلیمتر بارش در استان گزارش شده است.
وی با بیان اینکه این میزان در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته که ۱۹۲ میلیمتر بود افزایشی بوده است، افزود: در آمار مقایسهای ما نسبت به سال قبل ۲۱ درصد افزایش بارندگیها را شاهد هستیم.
باقری در ادامه با اشاره به ۱۳ میلیون مترمکعب ورودی امسال سد تهم، ادامه داد: حجم موجود این سد تا به امروز ۲۳.۵ میلیون مترمکعب است که سال گذشته این حجم ۲۷ میلیون مترمکعب بود. یعنی از ۸۴ میلیون حجم موجود در سطح مخزن ۲۳.۵ میلیون مترمکعب آب در سد تهم ذخیره شده است.
این مسئول با بیان اینکه درصد پرشدگی سد تهم نسبت به حجم مخزن، ۲۸ درصد است که این میزان نسبت به سال قبل که ۳۲ درصد بود روند کاهشی را نشان میدهد، اضافه کرد: سد گلابر تاکنون حدود ۵ میلیون مترمکعب ورودی داشته که سال گذشته این مقدار حدود ۴ میلیون مترمکعب بود، در حالیکه حجم مخزن سد گلابر ۱۱۶ میلیون مترمکعب است.
باقری همچنین با اشاره به آورده ۴ میلیون مترمکعبی سد کینهورس در سال آبی جدید، افزود: حجم موجود این سد ۸.۵ میلیون مترمکعب اعلام شده و این در حالی است که حجم کل مخزن آن ۱۶ میلیون مترمکعب است و عملا ۵۴ درصد پرشدگی سد کینهورس را شاهد هستیم.
مدیرعامل شدگرکت آب منطقهای استان زنجان با بیان اینکه سد تالوار امسال ۳۶ میلیون آورده (ورودی) داشته است، بیان کرد: این آورده سال قبل ۱۵ میلیون مترمکعب بود. حجم موجود این سد در کل ۱۳۷ میلیون مترمکعب است.
این مسئول بااشاره به ۴ طرح اولویتدار در حوزه اختیارات این شرکت در استان، ابراز کرد: دو سد در حال اجرا است که در این خصوص عملیات اجرایی سد مراش با ۶۵ درصد پیشرفت فیزیکی در دندی در حال انجام است. حجم مخزن این سد ۴۰ میلیون مترمکعب با ۲۶ میلیون مترمکعب آب تنظیمی و ۴ میلیون مترمکعب آب شرب در نظر گرفته شده است.
باقری با اشاره به پیشرفت ۷۲ درصدی سد بلوبین، این سد را از دیگر طرحهای در حال احداث نام برد و ادامه داد: حجم آب تنظیمی این سد ۱۷.۵۴ درصد است که ۳.۵ درصد برای شرب، ۶.۱ درصد برای صنعت و ۱.۶۴ درصد به حق آبهای پاییندست و ۶.۳ درصد را برای محیطزیست اختصاص خواهیم داد.
وی با اشاره به ۴۸ درصد پیشرفت فیزیکی خط انتقال آب به دندی و روستاهای اطراف آن، افزود: سد بلوبین شهرستانهای حلب و زرینآباد و ۹۲ روستای این دو حوزه را پوشش میدهد.
باقری با تاکید بر لزوم مصرف بهینه منابع آبی در استان، اظهار کرد: از مجموع هفت دشت استان، پنج دشت ابهر، خرمدره، زنجان، قیدار و سجاس ممنوعه است و در وضعیت بحرانی قرار دارد.
این مسئول در بخش دیگری از این نشست، یادآور شد: مجموع افت سطح آبهای زیرزمینی از سال ۱۳۷۰ تا ۱۴۰۰ در دشت زنجان حدود ۱۶.۵ متر، دشت سجاس ۱۱ متر، دشت ابهر ۳۰ متر، دشت قیدار ۱۳ متر و دشت زرینآباد ۱۱ متر بوده است.
وی با بیان اینکه در سال گذشته ۳۲۰ حلقه چاه غیرمجاز شناسایی و مسدود شد، تشریح کرد: از ابتدای سال تاکنون ۵۳ حلقه چاه غیرمجاز در استان مسدود شده است.
باقری ادامه داد: سال گذشته حدود ۲۱۰ دستگاه کنتور هوشمند بر چاههای کشاورزی نصب شد و ساخت و نصب حدود ۵۰ دستگاه کنتور را نیز شرکت کنتورساز متعهد شده است.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای زنجان در بخش دیگری با اشاره به تخصیص حقآبه سد تالوار و رودخانه قزلاوزن، تصریح کرد: غیر از سد مشبا و تهم، زنجان منبع تامینی برای آب شرب ندارد؛ در همین راستا سد مشبا با ۴۰ درصد پیشرفت فیزیکی در حال احداث است، مدتی به دلایل فنی و کیفی عملیات اجرایی این سد متوقف شده بود که پس از بررسیهای متعدد و بازنگری جدید مشخص شد که به لحاظ کیفیت هیچ مشکلی در رابطه با این سد وجود ندارد و به شرط تامین اعتبار سد مشبا تا دو سال آینده آبگیری و عملیاتی خواهد شد.
وی در ادامع در رابطه با تخصیص اعتبارات مورد نیاز برای اجرای طرحهای سدسازی، بیان کرد: سد بلوبین به ۲۱۷ میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد که از این مقدار ۱۷۹ میلیارد تخصیص و دریافتی ۱۴۸ میلیارد بوده است. همچنین سد مراش جهت احداث به ۲۲۷ میلیارد تومان اعتبار احتیاج دارد که اعتبار تخصیصی به استان ۲۰۸ میلیارد و دریافتی تاکنون ۱۷۷ میلیارد بوده است.
وی همچنین با اشاره به اجرای طرح "داناب" در استان، گفت: اجرای این طرح از سال ۸۹ شروع شد که در آن دانشآموزان مقطع متوسطه به عنوان نسلهای آینده کشور با وضعیت منابع آبی موجود و نحوه مدیریت مصرف این منابع آشنا شدند.
باقری افزود: داناب طرحی ملی است با هدف آموزش و ارتقای آگاهی عمومی دانشآموزان مقطع اول متوسطه در زمینه مسائل و چالشهای آب کشور که با همکاری جهاددانشگاهی استان و همراهی آموزشوپرورش در سطح ملی و با تکیه بر مبانی علمی و به طور یکسان و هماهنگ در همه نقاط کشور اجرا میشود.
این مسئول خاطرنشان کرد: در اجرای این طرح با تفاهمنامهای که میان جهاددانشگاهی، آب منطقهای و آموزشوپرورش منعقد شده، ارتباطات شرکت آب منطقهای با دانشآموزان بیشتر شده است تا تفکرات مربوط به مدیریت بهینه مصرف آب به آنها به عنوان پیشرانان نسل آتی منتقل شود که این امر تاکنون نتایج بسیار مفیدی داشته است
انتهای پیام
نظرات