جواد قناعت، امروز شنبه ۱۶ اردیبهشت در جلسه شورای فرهنگ عمومی استان که در سالن شهید رجایی استانداری و با حضور دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور برگزار شد، گفت: فرهنگ عمومی از منظر نظری و مادی حائز اهمیت است.
به گزارش ایسنا، وی با بیان اینکه فرهنگ عمومی نظام معنایی و خوب و بد زندگی اجتماعی مردم را شکل میدهد، تصریح کرد: اگر فرهنگ عمومی وارد بطن زندگی افراد جامعه شود، سبک زندگی را که همان نظام و ساختاری که عمومی ترین و خصوصی ترین کارهاست را به وجود میآورد.
استاندار خراسان جنوبی با تاکید بر اینکه طبق تاکید رهبر معظم انقلاب اصلاح فرهنگ عمومی از همه کارها مهمتر است، اظهار کرد: فشارهای معیشتی و اقتصادی در حوزه فرهنگی تاثیرگذار است.
وی با بیان اینکه در عصر حاضر شاهد یکه تازی حوزه فرهنگ در کشور هستیم، افزود: باید هماهنگیهایی را بین برنامهریزان حوزه فرهنگ داشته باشیم.
استاندار خراسان جنوبی با بیان اینکه شناخت و اطلاع از وضع شورای فرهنگ عمومی، اصلاح و ارتقای فرهنگ و نظارت بر پیگیری مصوبات در سطوح ملی و استانی از جمله وظایف شورای فرهنگ عمومی است، ادامه داد: اگر شوراهای فرهنگ عمومی شهرستانها فعال شوند با بهره گیری از ظرفیتهای نخبگانی، شاهد اتفاقات خوب در سطح استان خواهیم بود.
قناعت با اشاره به اینکه یکی از ضعفهای شورای فرهنگ عمومی این است که جلسات این شورا تا پایین ترین رده در استان شکل نگرفته است، اظهار کرد: باید جلسات شورای فرهنگ عمومی در شهرستانها به صورت منظم و با حضور اعضای رسمی برگزار شود.
وی افزود: خراسان جنوبی به رغم محرومیتها در زیرساختها، در حوزه مفاخر و شخصیتهای انسانی وارسته و پررنگ بودن فرهنگ جلودار و پیشرو است.
قناعت به کسب رتبه نخست استان در بازسازی صحن امام محمدباقر(ع) در عتبات عالیات اشاره کرد و ادامه داد: ۷۰ درصد مواکب مستقر در کاظمین از سوی خراسان جنوبی است.
استاندار خراسان جنوبی از دبیر شورای فرهنگ عمومی استان خواست، ضمن تقویت ساختار دبیرخانه شورای فرهنگ عمومی استان، با توجه به اینکه خراسان جنوبی زادگاه پدر علم ارتباطات است، میزبانی جشنواره ملی سواد رسانه با هدف اعطای جایزه پرفسور معتمدنژاد را به استان خراسان جنوبی واگذار کنند.
وی یادآور شد: حمایت از رویداد تولید طرحهای گرافیکی، طرح زیست عفیفانه، اصلاح ترکیب شورای فرهنگ عمومی و شکلگیری جلسات شورا در سطح محلات از دیگر خواستههاست.
زیست بوم هر شهرستان در جلسات شورای فرهنگ عمومی لحاظ شود
علی فرخنده، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان جنوبی نیز در این جلسه اظهار کرد: زیست بوم هر شهرستان در جلسات شورای فرهنگ عمومی باید لحاظ شود.
وی با بیان اینکه تقویت هویت ایرانی، اسلامی و انقلابی در سطح جامعه با تمرکز بر دانشآموزان از مهمترین اولویتهای شورای فرهنگ عمومی است، افزود: در تمام بخشها و شهرهایی که نهاد امامت جمعه در آنجا مستقر است جلسه شورای فرهنگ عمومی باید برگزار شود.
فرخنده با بیان اینکه عدم اتصال شوراهای فرهنگ عمومی به محلات یک خلاء است، تصریح کرد: شورای فرهنگ عمومی باید به مسجد با محوریت امام جماعت برای تحقق مسجد اماممحور پیوند بخورد.
وی بر برگزاری جلسات بزرگداشت روز فرهنگ عمومی شهرستانها در سال جاری تاکید کرد و ادامه داد: مدیران و اعضای شورای فرهنگ عمومی که احکام خود را دریافت کردهاند باید شخصاً در جلسات شورا حضور یابند که این مهم در قالب ارزیابی سه ماهه، در صحن شورا مطرح خواهد شد.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان جنوبی بیان کرد: ۱۰ کارگروه تخصصی ذیل شورای فرهنگ عمومی نیز باید فعال باشند گرچه برخی از کارگروهها در سال قبل، یک جلسه هم برگزار نکردهاند.
وی با بیان اینکه فلسفه شکلگیری جلسات شورای فرهنگ عمومی، جلوگیری از موازی کاری است، افزود: سایر فعالیتها با همکاری این شورا باید انجام شود تا از تشتت آرا جلوگیری شود.
فرخنده افزود: با ارزیابی عملکرد شورای فرهنگ عمومی شهرستانها بر اساس شاخصهای ۱۱ گانه، شهرستان قاین رتبه نخست، سربیشه رتبه دوم، نهبندان و زیرکوه مشترکاً رتبه سوم و شهرستان درمیان رتبه چهارم را در بخش عملکرد کسب کردهاند.
وی یادآور شد: در سال ۱۴۰۲ تمام برنامههای دستگاههای فرهنگی استان از جمله بزرگداشت مفاخر علمی، دینی و فرهنگی استان منتج به تقویت هویت ایرانی اسلامی شود.
فرخنده با اشاره به اینکه جهاد تبیین یکیاز اولویتهای سال قبل بود، خاطرنشان کرد: بزرگداشت آیتالله اوحدی ۱۸ تیرماه امسال در خراسان جنوبی برگزار میشود.
انتهای پیام
نظرات