عاطفه انجمشعاع در گفتوگو با ایسنا با بیان اینکه در فاز اولیه اجرای این طرح هستیم، اظهار کرد: قرار است این شناسه در مرحله اول برای همه تولیدات باغی و گلخانهای استان صادر شود.
وی با اشاره به طرح شناسامه هر محصول، افزود: تاکنون این طرح برای محصولات گلخانهای استان آغاز و برای تعدادی از محصولات این شناسه صادر شده است.
این مسئول با بیان اینکه اجرای طرح نیز زیر نظارت یک مسئول فنی انجام میشود، ادامه داد: این شناسه برای محصول تولیدی است و مجوز تولید و تاسیس و بهرهبرداری محسوب نمیشود.
مدیر امور باغبانی سازمان جهادکشاورزی استان زنجان خاطرنشان کرد: در سامانهای که به منظور دریافت کد کیو.آر راهاندازی شده، اطلاعات محصولات تولیدی اعم زمان تولید، نوع کشت، وضعیت و نوع آبیاری آن با دقت و جزییات ثبت میشود.
گفتنی است وزارت جهادکشاورزی در خصوص نظارت بر تولید و ارتقای سلامت محصولات گیاهی با مسئولیت سازمان حفظ نباتات کشور برنامه جدی دارد و در این زمینه ضروری است که کیفیت محصولات کشاورزی ارتقاء یافته و بر کیفیت این محصولات از مبدا تولید تا عرضه به بازارهای داخلی و خارج از کشور سیاست کنترلی و نظارتی اعمال شود.
بهرهمندی از دانش و تجربیات علمی جهانی در زمینه استانداردسازی و ارتقای کیفیت محصولات کشاورزی از جمله استانداردهای جهانی را از الزامات تولید در عرصه کشاورزی است؛ فرایند تولید تا مصرف از مزرعه، باغ و گلخانه تا بازار مصرف باید به صورت یکپارچه مدیریت شود.
به گفته مسئولان جهاد کشاورزی استان زنجان اخذ شناسه کیو.آر را با هدف ارتقای کیفیت محصول نهایی و عمل به تکالیف قانونی موجود برای حفظ سلامت غذایی آحاد جامعه و تامین اطمینان خاطر مصرفکنندگان در تغذیه سالم محصولات کشاورزی لازم و ضروری دانستند.
فرآیند صدور شناسه کیو.آر ثبت شده از طریق سامانه سماک به نشانی www.semak.maj.ir انجام میشود.
انتهای پیام
نظرات