• شنبه / ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۲ / ۱۰:۳۷
  • دسته‌بندی: قم
  • کد خبر: 1402021609457
  • خبرنگار : 50349

پیش بینی ساخت ۶۰ هزار واحد مسکن برای متقاضیان در قم

پیش بینی ساخت ۶۰ هزار واحد مسکن برای متقاضیان در قم

ایسنا/قم در استان قم ساخت ۶۰ هزار واحد برای متقاضیان طرح نهضت ملی مسکن پیش بینی شده است که در سایت ۵۶۰ هکتاری بالغ بر ۳۰ هزار واحد مسکونی احداث خواهد شد.

در زمستان سال ۱۳۹۷ بود که طرح مسکن ملی مطرح شد. این طرح شامل ساخت ۴۰۰ هزار واحد مسکونی است که ساخت ۲۰۰ هزار واحد آن در شهرهای جدید و با مشارکت بخش خصوصی، ۱۰۰ هزار واحد در مناطق بافت فرسوده و توسط شرکت بازآفرینی شهری و ۱۰۰ هزار واحد بر عهده بنیاد مسکن انقلاب اسلامی است.

اوایل شهریورماه ۱۳۹۸ ثبت‌نام طرح ملی مسکن از استان کرمان کلید خورد. از هجدهم آبان ماه ۱۳۹۸ نیز دور دوم ثبت‌نام طرح اقدام ملی مسکن در ۱۰ استان دیگر آغاز شد. در اولین گام در سیستان و بلوچستان، قم، خراسان‌شمالی و خراسان‌جنوبی نام‌نویسی شروع شد.

دومین گام مربوط به کردستان، کهگیلویه و بویراحمد و گلستان است و در گام سوم نیز نام‌نویسی در چهارمحال و بختیاری، همدان و یزد شروع می‌شود.

به گفته محمود محمودزاده، معاون مسکن وزیر راه و شهرسازی، تهرانی‌ها نیز تا یک ماه آینده می‌توانند در طرح اقدام ملی مسکن ثبت نام کنند.

شرایط متقاضیان جهت ثبت نام در طرح مسکن ملی

چهار شرط عمده برای ثبت‌نام در طرح ملی مسکن اعلام شده است که عبارتند از تأهل و سرپرست خانواده بودن، از اول فروردین ۸۴ فاقد مالکیت مسکونی بودن که این شرط علاوه بر فرد متقاضی به افراد تحت تکفل هم اضافه می‌شود، عدم استفاده از امکانات دولتی از قبیل زمین، آپارتمان یا تسهیلات ویژه یارانه‌دار و داشتن سابقه سکونت در شهر مورد تقاضا به مدت پنج سال. در مورد سایر شرایط، متقاضیان ثبت‌نام می‌توانند با مراجعه به سایت www.tem.mrud.ir شروط نام‌نویسی را مطالعه کنند.

از ابتدای دولت تدبیر و امید، این دولت با نقدهایی که به مسکن مهر دولت قبل از خود وارد کرد، به دنبال جایگزینی طرحی برای خانه دار کردن مردم بود و هم اکنون گفته می‌شود، طرح مسکن ملی جایگزینی برای طرح مسکن مهر است.

مسئولان دولتی مهم‌ترین تفاوت طرح اقدام ملی با طرح مسکن مهر را تمرکز بر تقاضای واقعی و ایجاد خدمات زیربنایی و روبنایی، عنوان می‌کنند. قراردادهای طرح اقدام ملی بین دولت و سازندگان منعقد می‌شود و بعد از پایان پروژه هر یک از طرفین سهم خود را برمی‌دارند. طبیعی است در این فرآیند، انبوه‌سازان پیش از کلنگ‌زنی نیاز بازار را در نظر می‌گیرند. حال آن‌که در مسکن مهر، سازندگان بر اساس دستور دولت صرفا واحدها را احداث می‌کردند و فرآیند فروش بر عهده دولت بود.

در مسکن مهر، برای ساخت مسکن از اراضی و خارج از شهرها استفاده شد که امکانات و تأسیسات زیرساختی نداشت و گفته می‌شود در طرح اقدام ملی مکان‌یابی درون شهرهاست.

تفاوت ظاهری مسکن مهر و مسکن ملی در این است که در طرح مسکن ملی، دیگر ساختمان‌ها بلندمرتبه و ۱۰ یا ۱۵ طبقه نخواهند بود و تعداد طبقات این طرح در نهایت ۷ طبقه خواهد بود.


۶ ایراد عمده به این طرح وارد است؛ اولین ایراد این است که دولت تدبیر و امید، تنها دو سال زمان دارد تا به تکمیل این طرح بپردازد و در صورت عدم تکمیل طرح در این مدت، ممکن است دولت بعدی به هر دلیل با بی مهری با آن برخورد کند به مانند آنچه بر سر طرح مسکن مهر آمد.

دومین ایراد این که گفته می‌شود این طرح برای خانه دار کردن قشرهای ضعیف و متوسط است، ولی همان گونه که از اقساط و آورده متقاضی پیداست، قطعاً قشرهای ضعیف جامعه در این طرح جایی ندارند و برای قشرهای متوسط نیز پرداخت اقساط سخت به نظر می‌رسد، سومین ایراد این است که هنوز مشخص نشده متراژ این خانه‌ها حدوداً چقدر خواهد بود، چهارمین ایراد به زمان تکمیل و تحویل این مسکن‌ها باز می گردد که هنوز مشخص نیست و پنجمین ایراد مالکیت انبوه‌ساز بر بخش قابل توجهی از واحدها در این طرح و ایجاد فضای سوداگری است.

در این خصوص با رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان استان قم به گفت‌وگو پرداختیم.

مهندس امین مقومی در گفت و گو با ایسنا بیان کرد: در حوزه ساخت مسکن در سال‌های اخیر عقب ماندگی جدی در سطح کشور و استان قم داشتیم که ضروری است برای جبران این عقب افتادگی نگاه ویژه ای به این بخش داشت.

رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان استان قم افزود: در استان قم ساخت ۶۰ هزار واحد برای متقاضیان طرح نهضت ملی مسکن پیش بینی شده است که در سایت ۵۶۰ هکتاری بالغ بر ۳۰ هزار واحد مسکونی احداث خواهد شد.

مقومی اظهار کرد: سازمان نظام مهندسی ساختمان استان در بخش‌های مختلف طراحی، نظارت و اجرای طرح نهضت ملی مسکن در قم ورود کرده  و در حوزه طراحی تلاش شد علی‌رغم عدم آماده سازی شکل ظاهری کار از جمله صدور دستور نقشه و پروانه در سال گذشته اقدامات مقدماتی و  لازم در بخش انجام شود.

وی ادامه داد: سازمان نظام مهندسی ساختمان استان قم کمیته ویژه‌ای تشکیل داد و تلاش شد طراحی‌ها به بهترین صورت ممکن و با آسیب‌شناسی و نگاه به تجربیات مسکن مهر صورت گیرد.

وی با بیان اینکه آسیب شناسی‌های بخش طراحی با حضور کارشناسان نظام مهندسی، شهرداری و اداره کل راه و شهرسازی صورت گرفت، اضافه کرد: در ادامه کمیته کنترل مشترک شکل گرفت و بسیاری از نواقص موجود در ضوابط رفع شد و حتی در برخی از موارد به تغییر سند مالکیت به دلیل نوع چینش طراحی های معماری نیز منتهی شد.

مقومی با بیان اینکه قبل از سال جدید، تمامی طراحی‌های معماری، سازه، برق و مکانیک به اتمام رسیده است، افزود: در حوزه سازه یکی از موضوعاتی که امروز با آن دست به گریبان هستیم مباحث اقتصادی و هزینه ساخت و سازها است و شرایط به گونه‌ای شده که تامین آن برای مردم سخت است و در این راستا تلاش شده تا به کاهش هزینه‌ها در امر ساخت توجه شود و به رغم اینکه مقررات ملی ساختمان محدودیت‌هایی دارد؛ اما طراحی‌ها به گونه ای صورت گرفت که حداقل هزینه را به دنبال داشته باشد.

رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان استان قم گفت: تیم‌های وحدت رویه در سازه، برق و مکانیک شکل گرفت و با اقدامات صورت گرفته هزینه ها کاهش یافته است.

وی بیان کرد: حدود ۲۰ تا ۲۵ درصد کاهش وزن میلگردها در سازه‌ها را داشتیم که این امر در سبک سازی سازه ها موثر بوده است و هم اکنون تمامی طراحی های سایت ۵۶۰ هکتاری به اتمام رسیده است.

مقومی ادامه داد: در بخش ساخت ویلایی نهضت ملی مسکن نیز با هماهنگی بنیاد مسکن قم که از سوی شورای مسکن استان متولی این امر شده است؛ طراحی‌ها در این بخش با تکیه بر الگوی ایرانی اسلامی و متناسب با اقلیم و فرهنگ قم صورت خواهد گرفت.

مقومی در پایان گفت: تعداد قابل توجهی از مهندسان عضو سازمان در رشته های مختلف در راستای طراحی و نظارت پروژه نهضت ملی مسکن فعالیت داشته و دارند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha