به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری رویترز، واشنگتن این هفته میزبان وزرای خارجه دو کشور بود و درخصوص درگیریها میان این دو کشور و همچنین پیرامون موضوعاتی از جمله ایجاد یک ایست بازرسی در گذرگاه لاچین توسط جمهوری آذربایجان بحث شد.
آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا با اشاره به این جلسه گفت: هر دو طرف پیرامون مسائل بسیار سختی گفتوگو کردند و پیشرفتهای ملموسی نسبت به توافقنامه صلح پایدار حاصل شده است.
وی همچنین تاکید کرد که توافق میان ارمنستان و جمهوری آذربایجان "در دسترس است."
همچنین طبق گزارش اسپوتنیک، وزارت امور خارجه ارمنستان در بیانیهای اعلام کرد: آرارات میرزویان، وزیر امور خارجه ارمنستان و جیحون بایراموف، وزیر امور خارجه جمهوری آذربایجان طی گفتوگوهای دوجانبه در آمریکا به پیشرفتهایی دست پیدا کردهاند.
وزارت امور خارجه ارمنستان اعلام کرد که آرارات میرزویان و جیحون بایراموف در جریان مذاکرات در ایالات متحده پیشرفتهایی در تفاهم در برخی از موارد پیش نویس توافقنامه صلح داشتهاند.
در بیانیه این وزارتخانه آمده است: «دو وزیر و تیمهای آنها در درک متقابل برخی از مواد پیشنویس توافقنامه دوجانبه «صلح و برقراری روابط بین دو کشور»، ضمن تعیین مواضع در مورد برخی از موضوعات اصلی که هنوز متفاوت هستند، پیشرفت کردند.
وزارت امور خارجه جمهوری آذربایجان نیز اعلام کرد که پس از مذاکراتی که در آمریکا انجام شد، باکو و ایروان در مورد برخی از نکات پیشنویس پیمان صلح به توافق رسیدند؛ اما مواضع دو طرف در مورد برخی نقاط اصلی متفاوت بود.
این وزارتخانه افزود که دو طرف بر ادامه مذاکرات توافق کردند.
مذاکرات ارمنستان و آذربایجان از اول تا چهارم مه در شهر آرلینگتون آمریکا انجام شد.
همچنین هر دو وزرای خارجه از ایالات متحده به دلیل برگزاری این گفتوگوها میان ایروان و باکو تشکر کردند.
چندی پیش پس از آنکه جمهوری آذربایجان یک ایست بازرسی را در گذرگاه مسدودشده لاچین ایجاد کرد، مقامات در ایروان این اقدام باکو را به دلیل "نقض آشکار توافقنامه ۹ نوامبر ۲۰۲۰" محکوم کردند و از روسیه خواستند تا وظایف خود را نسبت به پایاندهی انسداد قرهباغ انجام دهد.
ارمنستان و جمهوری آذربایجان، دو کشور منطقه قفقاز اوایل دهه ۱۹۹۰ در پی فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی، برای کنترل منطقه مورد مناقشه قرهباغ با یکدیگر درگیر شدند.
گذرگاه لاچین تنها راه ارتباطی ارمنستان با منطقه قرهباغ است. در ۱۲ دسامبر ۲۰۲۲ گروهی از مردم جمهوری آذربایجان که خود را "کارشناس محیط زیست" نامیدند، این گذرگاه را مسدود کردند؛ جایی که گروهی از صلحبانان روس در آن مستقر هستند. باکو مدعی شد که قصد ندارد هیچ راهی را مسدود کند و خودروها میتوانند به آزادی در هر دو سوی این گذرگاه حرکت کنند.
این گذرگاه تنها مسیری است که ارمنستان از طریق آن میتواند غذا، سوخت و ملزومات دارویی را به ساکنان ارمنی قرهباغ برساند؛ منطقهای که حدود ۱۲۰ هزار قوم ارمنی ساکن آن هستند.
انتهای پیام
نظرات