جعفر کاویانیدلشاد در گفتوگو با ایسنا، با تأکید بر اینکه عشایر توجیه شدند در مناطقی که مجاز هستند، اتراق داشته باشند، اظهار کرد: حدود ۱۰۰۰ خانوار عشایر کوچرو از استانهای ایلام، خوزستان و کرمانشاه در حال برگشت به مناطق ییلاقی همدان هستند.
وی با بیان اینکه ۷۲ سامانه عشایری در استان همدان وجود دارد، تصریح کرد: ۲۴ طایفه عشایری در ۷۲ سامانه و ۱۲ کانون اسکان در شهرستانهای نهاوند، تویسرکان، همدان و اسدآباد سکونت میکنند.
کاویانیدلشاد با اشاره به اینکه بیشترین مشکلات عشایر در زمان کوچ در مسیر ملایر است، بیان کرد: ملایر به علت اینکه میانبند است و سامانه عشایری کمی دارد، مشکلاتی از این بابت برای عشایر ایجاد میشود که به دنبال این هستیم کانون اسکان در این شهرستان ایجاد کنیم تا ۱۵۰ خانوار عشایری که بدون مجوز در این شهرستان حضور دارند، ساماندهی شوند.
وی درباره وضعیت ایلراههای استان همدان نیز خاطرنشان کرد: ۲۵۰ کیلومتر ایلراه در استان همدان وجود دارد که تعهد داریم سالانه ۲۰ کیلومتر از این مسیر را مرمت و بازسازی کنیم و بدین منظور چهار میلیارد تومان از اعتبارات سفر رئیس جمهور به استان به بهسازی و مرمت ایلراههای عشایری تخصیص داده شده است.
کاویانیدلشاد با اشاره به تخصیص چهار میلیارد تومان اعتبار به آبرسانی به عشایر، ادامه داد: حدود ۱۸۰۰ خانوار عشایری استان همدان آبرسانی سیار میشوند که در کانون اسکان قُرق بهار با چهار میلیارد تومان اعتبار تجهیز چاه و منبع آب ثابت صورت گرفته و تا دو ماه آینده به اتمام خواهد رسید همچنین در گمار قشلاق نیز پروژه آبرسانی ثابت عشایر در حال اجراست که تا شش ماه آینده تکمیل خواهد شد.
نیمی از عشایر استان پروانه چرا ندارند
مدیر امور عشایر استان همدان با بیان اینکه عشایر استان همدان ۴۷۰ هزار رأس دام سبک دارند، گفت: نیمی از عشایر استان پروانه چرا ندارند که این تعداد در واقع فرزندان عشایر هستند و مشکل اساسی استان این است که مرتع کافی برای صدور پروانه چرا ندارد.
وی با تأکید براینکه حدود ۴۰ تا ۵۰ درصد از فرزندان عشایر مشکل پروانه چرای دام دارند، افزود: باید به گونهای تکلیف این فرزندان عشایر مشخص شود ضمن اینکه امور عشایر به دنبال مشاغل جایگزین برای عشایر است اما صنایع دستی و گردشگری ظرفیت چندانی ندارد که تکافوی نیاز این افراد را بدهد.
این مقام مسئول با اشاره به اینکه هشت نفراز عشایر استان برای دریافت مجوز گردشگری معرفی کردیم، بیان کرد: هشت نفر از عشایر برای ایجاد منطقه گردشگری معرفی شده اند.
کاویانی دلشاد با تأکید بر تنوع بخشی مشاغل عشایر، اظهار کرد: دورههای آموزشی برای عشایر و فرزندان آنها برگزار شده و تعدادی از عشایر مشغول به زنبورداری هستند که البته تعداد کمی است.
وی با بیان اینکه سال گذشته ۵۰ هکتار کشت گیاه دارویی توسط عشایر استان صورت گرفت، تصریح کرد: امسال برنامه داریم ۷۰۰ هکتار گیاه دارویی در استان کشت شود که بذر این گیاهان نیز خریداری و آماده تحویل به عشایر است.
انتهای پیام
نظرات