• چهارشنبه / ۱۳ اردیبهشت ۱۴۰۲ / ۱۹:۳۱
  • دسته‌بندی: مرکزی
  • کد خبر: 1402021308263
  • خبرنگار : 50212

مدیرکل امور روستایی و شوراهای استانداری مرکزی:

شوراهای اسلامی پس از 6 دوره نیازمند بازبینی و کارآمدسازی هستند

شوراهای اسلامی پس از 6 دوره نیازمند بازبینی و کارآمدسازی هستند

ایسنا/مرکزی مدیرکل امور روستایی و شوراهای استانداری مرکزی گفت: شوراهای اسلامی پس از گذشت ۶ دوره و قریب به ۲۴ سال نیازمند بازبینی و کارآمدسازی هستند و باید تلاش کرد چنین نهاد مترقی را کارآمدتر از گذشته در جهت ایفای وظایف و خدمات، مورد بازبینی و حمایت قرار دهیم.

حمید پاکپور چهارشنبه ۱۳ اردیبهشت ماه ۱۴۰۲ در همایش بزرگ ششمین دوره شوراهای اسلامی شهرهای ساوه، آوه، غرق آباد، نوبران و روستاهای بخش‌های مرکزی و نوبران ساوه که به مناسبت فرا رسیدن ۹ اردیبهشت‌ماه سالروز تشکیل شوراهای اسلامی در سالن سلمان ساوجی برگزار شد، اظهار کرد: پیاده‌سازی نظام نوین مدیریت روستایی موفق از دستاوردهای مهم انقلاب اسلامی است و در عرصه توسعه یافتگی، تمرکززدایی از مدیریت و جدا شدن از دولت و ایجاد یک رکن جدیدی تحت عنوان نقش آفرینی مردم و سازمان‌های مردم نهاد یک اصل اساسی برای سرعت بخشی به توسعه پایدار است.

وی به نقش شوراها در اداره کشور با اتکا به نقش مردم اشاره کرد و افزود: این پیام روشن در قانون اساسی کشور به عنوان عالی ترین منشور نظام مورد تاکید قرار گرفته است. امروز در انقلاب اسلامی نقش مردم در عمل گرایی و پیاده سازی آن در تمامی مبانی مورد اهمیت قرار گرفته است.

او ادامه داد: در سبک زندگی اسلامی ایفای نقش آحاد مختلف جامعه مورد تاکید قرار گرفته و فراهم کردن عرصه‌ای که دل در گرو حل مشکلات مردم دارد تا در ساختار قانونی نقش آفرینی کند از اهداف انقلاب است تا بستر خدمت رسانی در نهادی مانند شوراها تبلور یابد.

پاکپور در ادامه گفت: این نهاد مدنی پس از گذشت ۶ دوره و قریب به ۲۴ سال نیازمند بازبینی و کارآمدسازی است و باید تلاش کرد چنین نهاد مترقی را کارآمدتر از گذشته در جهت ایفای وظایف و خدمات، مورد بازبینی و حمایت قرار دهیم.

وی با بیان اینکه شوراها در پیشانی حاکمیت قرار دارند، تصریح کرد: برای کارآمدسازی شوراها باید در ابتدا از این جایگاه صیانت و تکریم کرد و همه مسئولان باید ضمن احترام به جایگاه شوراها از این ظرفیت جهت تعامل هم‌افزا استفاده کنند و اگر مدیران به خواست قانونی شوراها توجه نکنند، در واقع در مسیر ایجاد نارضایتی اجتماعی حرکت می کنند.

وی ایجاد بستر انجام وظیفه را از دیگر راهکارهای کارآمدسازی شوراها دانست و افزود: جایگاه دهیاران و شوراها به عنوان پیشانی حاکمیت و پیشرانان توسعه کشور باید مورد حمایت قرار گیرد و حمایت از آن بستر رضایتمندی را فراهم خواهد کرد.

وی به نبود دهیاری در برخی روستاهای برخوردار از شوراهای اسلامی اشاره کرد و آن را شکافی پیش روی مقوله توسعه یافتگی دانست و گفت: باید چتر نهاد دهیاری در روستاهای برخوردار از شورای اسلامی گسترانده شود. خوشبختانه ۱۲ روستای فاقد دهیاری در ساوه صاحب دهیاری شده و با اضافه شدن این تعداد دهیاری در روستاها خدمات بیشتری ارائه خواهد شد.

این مقام مسئول در استانداری مرکزی با بیان اینکه نحوه توزیع اعتبارات در روستاها عادلانه نیست، تصریح کرد: باید شاخص‌های توسعه نیافتگی را دنبال کنیم تا بتوان توزیع اعتبارات را به منظور توسعه متوازن عادلانه کرد، اما با وجود کمبودها، مدیریت روستایی، عملکرد قابل دفاع و درخشانی دارد و باید مراقب باشیم که کمبود اعتبارات و زیرساخت‌ها انگیزه کار را کاهش ندهد.

وی بیان کرد: در سال گذشته حدود ۹۰ میلیارد تومان اعتبار ارزش افزوده به دهیاری‌های شهرستان ساوه اختصاص یافت که نسبت به مدت مشابه آن رشد ۵۵ درصد داشته است.

به گزارش ایسنا، رئیس شورای اسلامی شهرستان ساوه با اشاره به جایگاه شوراها در قرآن و احادیث گفت: متاسفانه از جایگاه و منزلت شوراها به عنوان یک نهاد مدنی و پارلمان محلی کاسته می شود تا حدی که شورا از جایگاه نظارتی و تصمیم گیری صرفا به جایگاه مشورتی و مشاوره تبدیل شده است.

محمد اسدی با بیان اینکه شوراها نخستین سنگر مواجهه با خواسته‌های مردم هستند که می‌توانند مطالبات مردمی را با همکاری مدیران پیگیری کنند، گفت: شورا یک نهاد اجتماعی و مردمی هستند. نگاه به شورا نباید بر مبنای مسایل سیاسی باشد و هر جا سایه سیاسی کاری در این نهاد اتفاق افتاده، آسیب جدی دیده است.

وی افزود: شوراهای اسلامی شهر و روستا بیانگر توزیع قدرت در جامعه مردم سالار دینی ایران اسلامی هستند و از ارکان مهم مردم سالاری و تصمیم سازی محلی هستند که نقش بسزایی در حل مشکلات و رضایتمندی جامعه دارند.

اسدی بیان کرد: دولت در حوزه حمایت از شوراها به عنوان یک نهاد مردمی باید رویکردی پاسخگو محور داشته باشند و نباید در برخی ادارات شاهد بی احترامی به اعضای شوراها باشیم چرا که آنها به نمایندگی از مردم پیگیر مطالبات عمومی هستند.

وی گفت: اعضای شوراها به دلیل اینکه با کار میدانی از نزدیک در جریان مشکلات مردم قرار می گیرند می توانند مشاوران خوبی برای استانداران، فرمانداران و بخشداران باشند و آنها از تجربیات اعضای شوراها استفاده کنند. شوراها در مقابل دستگاه های اجرایی نیستند بلکه بازوی توانمند دستگاه ها و پل ارتباطی بین مردم و دولت به شمار می روند.

رئیس شورای اسلامی شهرستان ساوه در ادامه با بیان اینکه مشکلات شوراها بسیار زیاد است، گفت: عدم همکاری برخی دستگاه‌های اجرایی با شوراها، نبود ابزارهای قانونی در شوراها جهت اعمال نظارت بر عملکرد دستگاه‌های اجرایی براساس قانون، کمبود اعتبارات و منابع مالی پایدار برای اداره امور شوراها بخصوص در شوراهای روستا و فرادستی، کمبود زیرساخت‌های مورد نیاز،  جای خالی شورای فرهنگ عمومی در روستاها، کمبود بودجه فرهنگی در روستاها از مهمترین مشکلات است.

وی در ادامه خواستار تعامل و همکاری دستگاههای اجرایی و مدیران با شوراها شد و افزود: اصلاح قوانین به منظور افزایش اختیارات قانونی شوراها، تامین زیرساخت‌های مورد نیاز اداری در شوراهای بخش، روستا و شهرستان، تشویق شوراهایی که حق الزحمه دریافت نمی کنند از طریق برگزار اردوهای تفریحی و زیارتی و سایر مشوق ها، حمایت و پشتیبانی مدیران از مصوبات شوراها و پیگیری اجرایی شدن آن از مهمترین مطالبات است.

اسداله شناور نماینده شوراهای بخش نوبران و عضو شورای شهرستان ساوه نیز گفت: نبود نمایندگی اداره ثبت، نبود نمایندگی بنیاد مسکن، مشکلات واگذاری زمین در روستا، مشکلات آب شرب و کشاورزی، ارتباطات اینترنت، راه روستایی، ناایمن بودن جاده ساوه به غرق‌آباد، جاده بیات، جاده غرق‌آباد به سنگک، مشکلات قنوات کشاورزی، لایروبی قنات‌ها، بازنگری طرح هادی روستاها و الحاق زمین به محدوده، مشکل هزینه نصب دوربین در روستاها از مهمترین مشکلات در بخش نوبران است.

وی خواستار رسیدگی به وضعیت ورزشی روستاها و پاسخگو بودن مدیران اداره‌ها به مکاتبات شوراهای اسلامی شد و گفت: متاسفانه به جای قنات‌های خشک شده، مجوز چاه عمیق می‌دهند ولی برای رودخانه و نهر خشک شده مجوز چاه صادر نمی‌شود.

در ادامه رضا بهرامی نماینده شوراهای بخش مرکزی و عضو شورای شهرستان ساوه نیز گفت: شوراها معتمد دولت و سنگ صبور مردم هستند و از وعده‌هایی که عملیاتی نمی‌شود خسته شده‌اند.

وی با اشاره به اینکه شوراها صدای گویای مردم و واسطه بین جامعه و مسئولان هستند، گفت: جاده‌های ناایمن روستایی، فرسودگی شبکه توزیع آب و برق، کمبود اعتبارات و نبود زیرساخت‌ها از جمله مهمترین مشکلات روستاهای بخش مرکزی ساوه است.

بهرامی افزود: روستائیان با وجود همه مشکلات، برای اعتلای ایران اسلامی همواره پای انقلاب ایستاده اند و در دفاع از آرمان های نظام اسلامی از هیج تلاشی دریغ نورزیده و برای تامین نیازهای کشور در حوزه کشاورزی، دامداری و ... اهتمام جدی دارند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha