حسن لاسجردی در گفتوگو با ایسنا با بیان این که سفر رئیس جمهور کشورمان به سوریه بعد از ۱۳ سال در این سطح انجام شد، اظهار داشت: در منطقه ما کشورهای مختلف به دنبال ارتقا و ترمیم روابط هستند، از جمله عربستان-سوریه، لبنان-سوریه و... لذا مسابقه ای در تثبیت روابط شروع شده و ما هم نباید عقب بیفتیم.
وی افزود: شرایط خاص سوریه از وضعیت جنگی و بحرانی خارج شده و با توجه به تغییر و تحولاتی که در منطقه اتفاق می افتد سوریه روزهای آرامش بیشتری را خواهد داشت.
این کارشناس مسائل منطقه همچنین بیان کرد: روابط ایران با سوریه استراتژیک است طبیعتا با توجه به اقداماتی که از سوی ایران برای کمک به جبهه مقاومت انجام شد، ایران می تواند در پروژه های سوریه دارای اولویت باشد.
لاسجردی ادامه داد: نکته مهم سفر رئیس جمهور به سوریه این است که چه منافع و فرصت های اقتصادی می تواند برای ایران داشته باشد، در حال حاضر نوعی رقابت آغاز شده و کشورهایی مانند عربستان و حتی ترکیه برای سرمایه گذاری و بازسازی اعلام آمادگی کرده اند لذا اگر می خواهیم نقشی داشته باشیم باید زودتر خود را به سوریه برسانیم.
این کارشناس مسائل منطقه در ادامه با تاکید بر این که باید از قابلیت بخش خصوصی در بازسازی سوریه استفاده کنیم، اظهار داشت: دولت سیزدهم علاقه دارد در سوریه سرمایه گذاری کند اما شاید امکانات خیلی به روز نباشد، باید بخش های خصوصی هم وارد شوند و بتوانیم جایگاه خودمان را در شرایط اقتصادی که وجود دارد بدست آوریم و از فرصت اقتصادی و بازرگانی سوریه استفاده کنیم.
وی درباره نقش ایران در بهبود روابط سوریه با برخی از کشورها از جمله ترکیه هم گفت: شاه بیت تحولات منطقه روابط ایران و عربستان است و هر دو کشور هم قابلیت و هم شأنیت دارند ضمن اینکه کشورهای دیگر به ایران و عربستان به عنوان دو کشور موثر و دارای قابلیت نگاه می کنند اگر می خواهیم ایفا کننده نقشی باشیم باید در روابط منطقه ای فعال عمل کنیم و قابلیت های خود را ارتقا دهیم.
انتهای پیام
نظرات