نایاب شدن گوشت مرغ و یا عدم کیفیت مرغ در برخی نقاط استان باعث شده مردم از وضعیت حال حاضر بازار راضی نبوده و یا اعتراضاتی داشته باشند.
به گزارش ایسنا، در هفتههای گذشته دولت بارها اعلام کرده که با توجه به مدیریت بازار و تامین نیازها، اجازه افزایش قیمت مرغ را در بازار نمیدهد و مصرف کننده نهایی نباید با قیمتی بالاتر نیاز خود را تامین کند. با اینکه میزان تولید گوشت مرغ در خراسان جنوبی بالاتر از نیاز استان است، اما به دلیل شرایط دلالی و قاچاق، بازار وضعیت مطلوبی ندارد.
گلایه از عدم سیاست درست قیمت گذاری
رضا فروزانفر، مدیرعامل زنجیره تولید گوشت مرغ در خراسان جنوبی در گفتوگو با ایسنا اظهار کرد: توزیع مرغ در حال حاضر در استان نرمال بوده و نمیتوان گفت با کمبود مواجهیم اما بازار اشباع نیست.
وی با بیان اینکه قیمت در استان هم اکنون پایین ترین نرخ کشوری را دارد، افزود: این امر در راستای رفع دغدغههای مسئولان انجام شده، اما از طرفی مرغ به قیمت بالاتر از استان به استانهای دیگر میرود.
مدیرعامل زنجیره تولید گوشت مرغ در خراسان جنوبی با بیان اینکه تفاوت قیمت بین استان ما و استانهای مجاور موجبات این امر را فراهم آورده است، ادامه داد: قیمتها باید به صورتی تعیین شود که تعادل بین عرضه و تقاضا حفظ شود.
وی با بیان اینکه در شرایط فعلی بخشی از ارزش افزوده صنعت وابسته به دلالان است، تصریح کرد: قیمت وقتی درست و به صورت کارشناسی و با عدم نظرخواهی از فعالان این صنعت تعیین شود، اوضاع و شرایط این گونه خواهد شد؛ اکنون سرویس دهی برای توزیع خوب است؛ به شرطی که جلوی قاچاق گرفته شود تا این خلا ایجاد نشود.
مدیرعامل زنجیره تولید گوشت مرغ در خراسان جنوبی بیان کرد: اکنون بسیاری از فعالان این صنعت و مرغداران به دلیل سیاستهای نادرست ارزی در گذشته زیان کرده و از دور فعالیت کنار رفتهاند که این امر شرایط خوبی نیست.
مرغدارانی که کار خود را کنار گذاشتهاند
فروزانفر با بیان اینکه بخش عمدهای از گرانیها و کمبودها ناشی از این است که مرغداران و دامداران از صنعت دور شدند، تصریح کرد: در سالیان گذشته متوسط جوجه ریزی حدود ۳ میلیون بود و تاکنون این عدد به نصف کاهش یافته چراکه مرغدار و دامدار سود اقتصادی نداشته و به دلیل عدم توان مالی و زیانهای پی در پی کار خود را از دست داده است.
وی با بیان اینکه در تعیین قیمت از مرغداران نظرخواهی نشده و به همین دلیل سیاستهای قیمتی و توزیعی همخوانی با خروجی صنعت ندارد، افزود: پیشنهاد این است که دولت مردان در سیاست گذاری تعیین قیمت با سیاستهای تشویقی درست صادرات را اولویت قرار داده و به رونق صنعت و اشتغال کمک کنند.
این مرغ نباید یک پا داشته باشد
مدیرعامل زنجیره تولید گوشت مرغ در خراسان جنوبی با بیان اینکه اکنون برای بهرهمندی از تولید باید حداکثر تولید را داشته باشیم تا نقطه سر به سر هزینههای مرغداران و بخش صنعت را بپوشاند، اظهار کرد: تعامل با بازارهای بین المللی و رونق صادرات از جمله پیشنهادات مهم است و در واقع باید تهدید کاهش ارزش پول ملی را به فرصت تبدیل کرد.
فروزانفر بیان کرد: لازم است دولت وارد تعامل و مذاکره با کشورهای همسایه شده که مازاد تولید را صادر کرده و از طرفی هزینهها را پوشانده وتا مرغداران ضرر نکنند.
مسئولان میگویند جوجه ریزی در اسفند سال گذشته مقداری کاهش یافته بود که با کمبود در کشور مواجه شدیم. اما اکنون قیمت در استان پایین تر از نرخ کشوری بوده و اوضاع در حال گذر به وضعیت مطلوب است.
توزیع بیش از نیاز؛ اما بازار متشنج
مهدی جعفری، رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی نیز به ایسنا گفت: اکنون میزان تولید گوشت مرغ گرم در خراسان جنوبی به بیش از چهار برابر نیاز مردم استان رسیده که مازاد آن به استانهای همجوار ارسال می شود.
وی با اشاره به اینکه این میزان مازاد به استانهای معین و همجوار به صورت روزانه ارسال میشود، افزود: سیستان و بلوچستان، کرمان و خراسان رضوی استانهای معین هستند که ما به دلایل نیاز به این مناطق مازاد تولید را باید به این استانها صادر کنیم.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی با بیان اینکه از حیث تولید مشکلی نداریم و در داخل استان بیش از نیاز استان توزیع میکنیم، تصریح کرد: اختلاف قیمت بسیار بین استان خراسان جنوبی و استانهای دیگر باعث شده با قاچاق روبرو شویم که اصناف باید نسبت به اینکه بیش از اندازه مرغ را در اختیار افراد سودجو قرار دهند هوشیار باشند.
وی با بیان اینکه اکنون دسترسی مردم به مرغ تولیدی استان مطلوب است، تصریح کرد: تا این لحظه از فروردین ماه جوجه ریزی مطلوبی در سطح واحدهای مرغداری و طیور خراسان جنوبی انجام شده است.
جعفری با بیان اینکه مصرف استان در حدود ۲۵ تا ۳۰ تن است، اما روزی ۴۴ تن تولید مرغ داریم، ادامه داد:علاوه بر این میزان مرغ گرم تولیدی، میزانی از گوشت مرغ منجمد نیز در سردخانههای خراسان جنوبی موجود است که در زمان احساس نیاز در بازارهای استان با قیمت مصوب هر کیلو ۴۴ هزار تومان توزیع میشود.
جوجه ریزی مطلوب در استان
زهره زنگویی مطلق، رئیس اداره طیور، زنبور عسل و آبزیان اداره کل دامپزشکی خراسان جنوبی نیز گفت: از ابتدای سال جاری تاکنون ۲ میلیون و ۹۱۲ هزار و ۳۶۳ قطعه جوجه گوشتی از مبدا کارخانههای جوجهکشی به مقصد مزارع پرورش مرغ گوشتی در مرغداریهای استان بارگیری شده است؛ این تعداد جوجهریزی در سال جاری با نظارتهای بهداشتی دامپزشکی در استان انجام شده است.
وی افزود: صنعت پرورش مرغ گوشتی در خراسان جنوبی از رکنهای تولید و اشتغال است و تامین زنجیره غذایی از طریق تامین گوشت مرغ به عنوان یکی از کالاهای اساسی در سبد خانوار، نقش بسزایی در امنیت غذایی و آرامش روانی جامعه دارد.
رئیس اداره طیور، زنبور عسل و آبزیان اداره کل دامپزشکی خراسان جنوبی گفت: فعال بودن ۱۴۸ واحد مرغداری گوشتی از ابتدای امسال تا نیمه اردیبهشت ماه نوید خوبی برای حفظ و ادامه روند تولید در مرغداریهای گوشتی با وجود کاستیها و مشکلات پیش روی این قشر تولیدگر است.
انتهای پیام
نظرات