حمیدرضا پیرپیران امروز، ۱۳ اردیبهشت ماه، در بیست و هفتمین کنفرانس بینالمللی شبکههای توزیع نیروی برق که در دانشگاه فردوسی مشهد برگزار شد، با اشاره به موضوع هوشمندسازی خصوصا در صنعت برق اظهار کرد: مجموعه صنعت توزیع برق کشور در سالهای اخیر قدمهای خوبی برای کاهش خاموشیها، هوشمدسازی، خدمات غیرحضوری و... برداشته است.
معاون هماهنگی توزیع شرکت توانیر درباره تحولات فناورانه و تاثیر آن بر نقش و جایگاه توزیع و فناوریهای نوین عنوان کرد: در دنیای امروز موضوعاتی مانند استفاده از انرژی با کربن صفر و استفاده از فناوری دیجیتال به صورت گسترده در صنعت برق دنبال میشود. در این حالت مصرف کننده خاصی پیش روی ما نیست. در استفاده از این فناوریها با یک مجتمع و یک مرکز پایش انرژی روبهرو هستیم.
پیرپیران بیان کرد: در واقع موضوعی تحت عنوان کنتور مطرح نیست بلکه با یک مرکز شبکه روبهرو هستیم که هم تبادل اطلاعات دارد و هم تبادل انرژی. هوشمندسازی در کل دنیا در سالهای اخیر روند کندی داشته اما در دهه ۲۰۲۰ تا ۲۰۳۰ جهش بزرگی در حوزه هوشمندسازی رخ خواهد داد و دنیا به سمت این موضوع حرکت خواهد کرد.
وی ادامه داد: در چنین شرایطی بخش توزیع تنها یک مصرفکننده نیست بلکه قرار است با شبکه انتقال تبادل اطلاعات و انرژی داشته باشد. بدون اطلاعات شبکه و تحلیل آن امکان اجرای این مسائل در کشور نیست. در اجرای این طرح سطح محلی مدیریت ولتاژ و در سطح کلان ملی هم تامین انرژی اهمیت دارد. امروز در دنیا با داشتن اطلاعات پخش بار انجام میشود و تصمیمگیریها سنتی نیست تا به محض اینکه موضوع کسری انرژی احساس شود، دنبال ساخت نیروگاه و خطوط انتقال برویم.
معاون هماهنگی توزیع شرکت توانیر خاطرنشان کرد: در این شرایط مباحث جدیدی مانند ذخیرهسازها و انرژیهای جدید مطرح میشود. در این شرایط مشترکان خانگی صنعتی و تولید پراکنده مصرفکننده صرف نیستند بلکه به نوعی تولیدکننده هستند.
پیرپیران ادامه داد: طرح پاداش خوشمصرفی به صنایع خانگی و... در همین راستا تعریف شده و در دنیا هم به صورت جدی به آن پرداخته میشود. در این شرایط توزیع برق نقش تامینکننده انرژی را نیز بازی میکند. مراحل مختلف پروسه هوشمندسازی در دنیا از جمله نصب کنتورهای هوشمند، اضافه شدن تکنولوژیهای جدید و نهایتا تحلیل شبکه مراحل رسیدن به این موضوع است. کشور ما در این روند در میانه قرار دارد. خوشبختانه آنچه به عنوان هوشمندسازی در کشور رخ میدهد، نسل دوم فناوری این حوزه است.
وی گفت: هوشمندسازی کامل در سوئد موجب شده با نگاه به نیازهای مختلف انرژی مورد نیاز را به خوبی مدیریت کند. در حوزه منابع انسانی نیز برای هوشمندسازی تغییرات جدی رخ خواهد داد. برای هوشمندسازی سراغ مهندسان سیستم و داده و شبیهسازی و... خواهیم رفت. اینها کسانی هستند که در کنار مهندسان برق و شبکه قرار میگیرند و نقشی اساسی و حیاتی در صنعت برق دارند.
بیست و هفتمین کنفرانس بینالمللی شبکههای توزیع برق در مشهد با حضور مدیران ارشد صنعت برق کشور، کارشناسان و متخصصان این حوزه از ۱۲ تا ۱۴ اردیبهشت در دانشگاه فردوسی مشهد برگزار میشود.
محمدرضا رمضانی، مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق مشهد امروز ۱۳ اردیبهشت ماه در بیست و هفتمین کنفرانس بینالمللی شبکههای توزیع برق که در دانشکده علوم دانشگاه فردوسی مشهد برگزار میشود، اظهار کرد: در سال ۱۳۶۸ با اجرای کنفرانس بین المللی برق پیشنهاد شد تا کنفرانس توزیع برق نیز برگزار شود. این موضوع از سال ۱۳۶۹ مطرح و در سال ۱۳۷۰ اولین کنفرانس شبکههای توزیع برق در بندر انزلی برگزار و تاکنون ادامه داشته است.
وی درباره اهداف این کنفرانس افزود: ارایه مقالات در خصوص توزیع برق، ایجاد بستر مناسب جهت توزیع برق، حفاظت شبکههای توزیع برق، فراهمسازی امکانات برای ارتقای ارتباط بین توزیع برق و دانشگاه، ارایه دستاوردهای شرکتهای دانش بنیان و توسعه دانش بنیانها در صنعت توزیع برق از مهمترین اهداف این کنفرانس است. برگزاری این کنفرانس چون در ایام نزدیک به پیک مصرف برق هستیم بسیار مفید است.
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق مشهد درباره برگزاری کارگاهای آموزشی گفت: دیروز ۱۶ کارگاه در صبح و بعدظهر برگزار و مقرر شده تا دو میزگرد تخصصی در این کنفرانس اجرا شود.
رمضانی درباره آخرین آمار بازدید از سایت این همایش گفت: کاربران ثبت نام کرده ۱۳۱۶ نفر، آمار بازدید روزانه ۴۹۸۵ بازدید، بازدید کلی ۱۶ هزار و ۲۵۶ نفر و بازدید از کشورهای خارجی ۲۱۰۳ نفر بوده و به طور کلی میتوان گفت استقبال خوبی از این کنفرانس صورت گرفته است.
انتهای پیام
نظرات