به گزارش ایسنا، به مناسبت گرامیداشت روز معلم و سالروز شهادت آیت الله مرتضی مطهری جمعی از معلمان و فرهنگیان در حسینیه امام خمینی (ره) با رهبر انقلاب دیدار کردند.
حضرت آیت الله خامنهای در این دیدار، معلمان را پرورشدهندگان جواهر قیمتی «نسل نوجوان و جوان» و معماران آینده کشور خواندند و با تبیین بایدها و نبایدهای مهم نظام آموزش و پرورش گفتند: نظام در مقابل توقعات خود از معلمان، باید در قبال مشکلات مختلف آنها، حقیقتا احساس مسئولیت کند.
مقام معظم رهبری در بخش دیگری از بیاناتشان، مسئولان را به تأمل و تجدیدنظر درباره مسیر کنونی آموزش و ارزیابی میزان بهرهوری آن برای کشور فراخواندند و با طرح این پرسش که «آیا اکنون نسبت متعادلی بین آموزشهای رایج در دبیرستانها با آموزشهای مهارتی و فنی و حرفهای برقرار است؟ و دالان عبور از مدرسه و دبیرستان برای رسیدن به دانشگاه و نحوه توزیع منابع انسانی در بخشهای مختلف کشور، مسیری درست است؟» افزودند: سیاست اصلی آموزش و پرورش باید آموزش علم نافع و تأمین نیازهای امروز و فردای کشور باشد.
****
در جلسه علنی امروز مجلس شورای اسلامی تذکر دو نفر از نمایندگان درباره قیمت گندم بود.
کیومرث سرمدی که نماینده اسدآباد است از روند تعیین نرخ خرید تضمینی گندم انتقاد کرد و گفت: نرخ ۱۵ هزار تومانی به قاچاق در خرید گندم دامن زده و گندمکاران را با مشکل مواجه می کند کما اینکه در برخی از نواحی جنوب گندم با قیمت ۳۰ هزار خریداری می شود.
سید البرز حسینی عضو کمیسیون عمران هم از وزیر کشاروزی خواست که در خصوص قیمت گندم توضیح دهد و افزود که هم تامین گندم و هم قیمت آن موضوع حائز اهمیتی است و میتواند سبب شود که بخش عظیمی از این نهاده خارج از راههای متعارف از گردونه تامین مواد غذایی کشور خارج شود و این وضعیت میتواند ظرف یک الی دو ماه کشور را با مشکل مواجه کند و کشاورزان را نیز به چالش بکشد.
در همین جلسه تقاضای دولت مبنی بر بررسی لایحه تشکیل وزارت بازرگانی به صورت دو فوریتی مورد بررسی قرار گرفت و در نهایت نمایندگان با ۱۴۳ رای موافق با این درخواست موافقت کردند.
موافقان بررسی دو فوریتی لایحه تشکیل وزارت بازرگانی تاکید کردند که ایجاد یک سازمان متمرکز برای توزیع کالا و نظارت بر بازار ضرورتی اجتنابناپذیر است و از سوی دیگر مخالفان بررسی این لایحه به صورت دو فوریتی معتقد بودند که این ساختار قبلا در کشور وجود داشته و ممکن است همانند گذشته با طی کردن رویه واردات محور به تولید آسیب وارد کند.
*گزارش کامل ایسنا از جلسه علنی امروز (سه شنبه) دوازدهم اردیبهشت ماه ۱۴۰۲ مجلس شورای اسلامی را می توانید اینجا بخوانید.
****
صبح امروز هم اجلاس ملی نخبگان نظریه پردازی و سیاست گذاری کلان درجمهوری اسلامی ایران، با مشارکت نخبگان علمی و اجرایی و صاحبنظران برجسته کشور با تمرکز بر سیاست های کلی نظام با میزگردهای تخصصی با محورهای مختلف فرهنگی، سیاسی دفاعی و امنیتی و غیره آغاز به کار کرد.
در این اجلاس آیت الله آملی لاریجانی تاکید کرد که استفاده از شأن نخبگانی در کشور، مجمع تشخیص مصلحت نظام و هیات نظارت بر اجرای سیاست های کلی نظام امری ضروری است.
وی با اشاره به اینکه مجمع تشخیص مصلحت نظام برای رفع اختلاف و حل مسایل بین مجلس و شورای نگهبان ایجاد شده است، گفت:شان مجمع این نیست که بگوید حرف شورای نگهبان درست است یا خیر. مجمع کارش تشخیص مصلحتی است که مجلس به لحاظ آن مصلحت قانونی را تهیه و تصویب کرده است.
دیگر اخبار مرتبط را در لینک های زیر بخوانید.
باید کانالهای ارتباط با نخبگان را روشن و راحت کنیم
تصمیمات مجمع تشخیص مصلحت در ایجاد تحول در زندگی مردم تاثیر داشته است
در همه فرایندهای تصمیم گیری نیازمند کار نخبگانی و علمی هستیم
امروز همچنین نخستین نشست مشترک شورای هماهنگی مجلس شورای اسلامی و اعضای مجمع تشخیص مصلحت نظام برگزار و قالیباف،آملیلاریجانی و اژهای بر لزوم همدلی مجمع و مجلس برای تسریع در فرایند قانونگذاری تاکید کردند.
در این نشست اعضای حاضر، به بیان دیدگاهها و راهکارها و پیشنهادات خود برای قرابت هرچه بیشتر مجمع و مجلس پرداختند.
****
سخنگوی دولت در نشست هفتگی خود با خبرنگاران به سوالاتی درباره فعالیت گشت ارشاد مدیران، تخصیصهای حوزه دارو و ویژگیهای نمایشگاه کتاب ۱۴۰۲پاسخ داد.
علی بهادری جهرمی با تاکید بر اینکه گشت ارشاد مدیران در مجموعه دولت فعال است، خاطرنشان کرد که دولت با جدیت گشت ارشاد مدیران را پیش گرفته است. تمامی گزارشهای مردمی و نهادهای مختلف بحث و بررسی میشود و هیچگونه اغماضی وجود ندارد.
وی در پاسخ به پرسشی درباره وجود ارز کافی برای تأمین مواد اولیه دارو اظهار کرد: بودجه کل کشور به تصویب مجلس رسیده و منابع پیشبینیشده در لایحه بودجه، مصوبه مجلس است. دولت اولویت ویژهای برای موضوعات اساسی مثل دارو قائل است و طبق روال هر ساله دولت، تخصیصهای حوزه دارو، ۱۰۰ درصد تامین خواهد شد و در اولویت تخصیص است.
بهادری جهرمی همچنین با اشاره اینکه «سیوچهارمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران با شعار «آینده خواندنی است» برگزار خواهد شد»، اظهار کرد: برای اولینبار در این نمایشگاه، کتابفروشیها نیز در بخش مجازی حضور فعال دارند و در طول برگزاری نمایشگاه کتاب بیش از ۶۰۰ نشست نقد و رونمایی از کتاب در نظر گرفته شده است.
انتهای پیام
نظرات