به گزارش ایسنا، عباس کاظمی عصر دوشنبه یازدهم اردیبهشت ۱۴۰۲ با حضور در دفتر خبرگزاری ایسنا با مدیریت و خبرنگاران این رسانه دیدار و ضمن تصریح بر اثربخشی رسانه در جامعه، اظهار کرد: همه باور داریم که دشمنان جنگی گسترده و بیسابقه تحت عنوان جنگ ترکیبی هوشمند علیه ایران به راه انداختهاند و نظام اسلامی هرگز با چنین سناریوی پیچیدهای مواجه نبوده است.
وی ادامه داد: در این برهه که دشمن و جریان معاند در دشمنی خود شدت عمل نشان داده و از همه ظرفیتها برای ضربهزدن به جمهوری اسلامی ایران در حال بهرهبرداری است، رسانه چگونه میتواند نقش آفرینی شایستهای داشته باشد.
سرپرست معاونت سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری قزوین بیان کرد: شاخصهای سنجش عملکرد یک رسانه در ایامی که جامعه در شرایط عادی به سر میبرد متمایز با ایامی است که حالت غیرعادی برقرار است و جامعه با بحران روبهرو شده است.
وی ادامه داد: ممکن است بسیاری از رسانههای ما در روزمرگی خود با توجه به آموزشها و فعالیت حرفهای در حوزه روایت وقایع، مطالبهگریها، انواع گزارشها از جمله تصویر امتیاز خوبی کسب کنند اما باید صادق بود و پذیرفت که رسانهها در شرایطی که جامعه با آشوب دستوپنجه نرم میکرد نمره قبولی نگرفتند و در این حوزه نیازمند تلاش و کار جدیتری هستند و باید از این وضعیت نامنظم خارج شده و به نظم تشکیلاتی با تحلیل درست در یک جبهه واحد دست پیدا کنند.
این مسئول یکی از چالشهای موجود در مسیر پرداختن به مسائل جامعه را تفاوت در زاویه دید به موضوعات عنوان کرد و گفت: مسئله آن است که همه رسانهها از یک موضع و منظر یکسان موضوعات را رصد نمیکنند و از «نگاه ماهوارهای» فاصله دارند؛ امروز بین جریانهای مؤمن و پایبند به موازین اسلام و انقلاب، نگاه یکسانی وجود ندارد.
وی تأکید کرد: رسانهها باید در مقایسه با نسلهای گذشته، سبک رفتاری و نوع نگاه متفاوتی را برای خود انتخاب کرده و رویکرد و روشهای موجود را بهروزرسانی کنند چون آنطور که به نظر میرسد کار حرفهای رسانهها مدتهاست در یک ایستگاه متوقف مانده است.
کمتوجهی به رسانهها را میپذیرم
سرپرست معاونت سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری قزوین در پاسخ به این انتقاد که رویکرد برخی مدیران در مواجهه با رسانه رویکرد درستی نیست و خود را پاسخگو نمیدانند، اظهار کرد: بیمهری و کمتوجهیهای صورت گرفته نسبت به ظرفیت رسانهها را طی یکسال گذشته میپذیرم، گاه مدیران بیدلیل موضوعی را محرمانه و رویکردها را امنیتی میکنند درحالیکه امکان حل مسائل پیچیده با رویکردهای اجتماعی بسیار بیشتر است ضمن اینکه جنس کار اجتماعی و نحوه مواجهه با پدیدهها و مشکلات باید نرم و بدون تنش باشد تا هزینه کمتری برای نظام داشته باشد.
وی یادآور شد: شورای اطلاعرسانی استان یک ظرفیت حاکمیتی است که حل و فصل چالشها و معضلها باید در آن رخ دهد و در این میان رسانه پرچمدار و نوک پیکان جریانسازی برای حل مشکلات جامعه است و مدیران برای حل مسائل نیازمند تعامل با رسانهها هستند. معاونت سیاسی و امنیتی استانداری قزوین دوشادوش رسانههاست و هیچ مرزبندی وجود ندارد.
این مسئول در پاسخ به نارضایتی اهالی رسانه از عملکرد برخی مدیران استان عنوان کرد: در شورای اطلاعرسانی مقرر شد؛ مدیرانی که با شفافیت و صداقت پاسخگوی اصحاب رسانه نیستند به جلسه شورا دعوت شده و برای نارضایتی بهوجود آمده پاسخی ارائه دهند و یا اگر قابلیتهای لازم برای پذیرش این مسئولیت و پاسخگو بودن به افکار عمومی را ندارند جایگاه خود را به نیرویی جدید واگذار کنند.
کاظمی در پایان گفت: رسانهها در انعکاس اخبار امیدآفرین و اخبار منفی تعادل برقرار کنند. برخی رسانهها تمرکز بر مچگیری دارند تا در راستای اهداف خود از اشتباهات و یا کوتاهیهای سرزده، بهرهبرداری مناسبی داشته باشند. فضای رسانه را شفاف کنیم؛ هم نقاط مثبت را بگوییم و هم برای بهبود نقاط منفی مطالبهگری کنیم و سعی کنیم در کنار روحیه مطالبهگری راهحلی برای برونرفت از شرایط بهوجود آمده را ارائه دهیم.
انتهای پیام
نظرات