دکترمهدی احمدی نژاد عصر امروز ۱۱ اردیبهشت ماه در نشست خبری به مناسبت هفته سلامت با اشاره به تحریمها اظهار کرد: با تدابیر اندیشیده شده با سختی از این تنگناها عبور کردیم.
او از تحریمهای بسیاری سنگین در بخش داروهای سرطانی مخصوصا حوزه کودکان سخن گفت و افزود: خوشبختانه برخی از این داروها تولید داخلی و بخشی با تدابیر خاص وارد کشور شد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی کرمان از اقدامات استان برای تکمیل چرخه درمان سرطان در سال گذشته سخن به میان آورد و اظهار کرد: دستگاه پت اسکن با همکاری موسسه خیریه کمک خریداری شده و فضای فیزیکی آن تا پایان سال احداث و وارد چرخه خدمترسانی میشود.
او ادامه داد: برای تخصیص دستگاه اکوکاردیوگرافی با کارشکنیهای زیادی روبرو شدیم اما با پیگیریهای زیاد این دستگاه وارد استان شد و در کلینیک بعثت مستقر است.
احمدی نژاد بیان کرد: یک دستگاه سی تی آنژیوگرافی در بیمارستان خصوصی راضیه فیروز از قبل وجود داشت که توانستیم یک دستگاه سی تی آنژیوگرافی دیگر در بیمارستان افضلی پور راه اندازی کنیم که با نرخ دولتی در حال خدمترسانی به مردم است.
او اضافه کرد: در حال طی فرایند وارد کردن دو دستگاه MRI هستیم و احتمالا تا دو ماه آینده وارد استان میشود که به بیمارستانهای شفای کرمان و بافت اختصاص داده میشوند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی کرمان ادامه داد: ۱۷ دستگاه توموتراپی لوانرژی وارد کشور شده و با نرخ دولتی به دانشگاهها واگذار شد. این دستگاه در دورههای قبل از استان خارج شده و به کرمان داده نشد که با پیگیری مسئولین استان و دانشگاه با نرخ ارز ۴۲۰۰ تومانی به استان اختصاص داده شد و تا پایان ماه جاری این دستگاه به دانشگاه علوم پزشکی کرمان داده می شود. با ورود این دستگاه مجموعه درمانی سرطان در استان کامل میشود.
بیمارستان مادر و کودک در کرمان احداث میشود
او در ادامه از اخذ مجوز احداث بیمارستان مادر و کودک تا پایان سال خبر داد و تصریح کرد: برای ساخت این بیمارستان از کمکهای اوقاف استفاده خواهد شد.
احمدی نژاد بیان کرد: بیمارستان جایگزین بیمارستان شفا تحت عنوان شهید سپهبد حاج قاسم سلیمانی با ۷۰۰ تختخواب در محل بیمارستان شفا ساخته میشود و امسال عملیات اجرایی آن آغاز می شود.
او وجود خیرین در استان را نقطه عطفی برای حوزه سلامت دانست و بیان کرد: در محل اورژانس قدیم باهنر با همت خیرین مرکز بازتوانی خوبی راه اندازی شد و بازتوانی کودکان با تجهیزات روز دنیا در طبقه فوقانی اورژانس قدیمی راه اندازی میشود.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی کرمان از راه اندازی کلنیک زخم خبر داد و بیان کرد: محل استقرار کلنیک زخم در خیریه ثامن الحجج است و در آینده یک مرکز دیگر در بیمارستان شهید باهنر راهاندازی میشود.
او با بیان این مطلب که در دوران کرونا کلنیک فشار خون و دیابت غیرفعال شده بودند، اکنون فعال شده اند و در ادامه طرح پزشک خانواده شهری را یکی از بحثهای مهم دانشگاه علوم پزشکی برشمرد و عنوان کرد: در یکی از شهرهای استان پزشک خانواده امسال به صورت پایلوت اجرا خواهد شد.
احمدی نژاد با بیان این مطلب که طبق بررسیهای صورت گرفته، کمبود نیروی پرستار و کادر درمانی یکی از علل مهم نارضایتی هاست، اظهار کرد: امسال در بحث بهداشت، ۹۰۰ نیروی استخدامی را خواهیم گرفتیم و ۱۲۰ نیروی پرستاری شرکتی عمدتا در بیمارستان افضلی پور و شهرستان بافت به کار گرفته میشوند.
او درباره منشیهای مطبها و مراکز درمانی عنوان کرد: با همکاری سازمان نظام پزشکی و بیمه سلامت استان بحث شناسنامه دار کردن منشیها کلید زده شده و دوره های آموزشی برای آنها برگزار خواهیم کرد و توان برخورد با منشی ها را خواهیم داشت به طوری که اگر از منشی شکایت شود و شکایت اثبات شود، با او برخورد و از مدار کاری خارج میشوند. تمامی منشی ها باید شناسنامه دار شوند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی کرمان به فرایند تاسیس شهرک سلامت اشاره کرد و افزود: زمینهای پیشنهادی موقعیت مکانی خوبی نداشته، باید ابعاد مختلف را در این شهرک دید و محیط خوبی در حوزه های مختلف درمان و دسترسی داشته باشد. به زمینی به مساحت حدود ۳۰ تا ۵۰ هکتار نیاز داریم.
او افزود: درحال پیگیری مجوز احداث بیمارستان ۷۰۰ تختخوابی برای شهر کرمان در محدوده هفت باغ علوی هستیم.
احمدی نژاد در پاسخ به این سئوال که چرا آمار سرطان زیاد شده است؟ عنوان کرد: پیشرفت بسیار تشخیص سرطان و آگاهی مردم دلیل آن است و طبق آزمایشات معاونت غذا و دارو از مواد غذایی، مواد غذایی آلوده نیستند. شاید مورد جزئی باشد که فوری جمع آوری می شوند.
او درباره بیشترین سرطان های شایع در بین مردان استان کرمان گفت: سرطان مثانه در استان کرمان شیوع زیادی دارد و مصرف مواد مخدر یکی از علل سرطان مثانه است. بعد از آن سرطان ریه و پوست است و در میان زنان به ترتیب سرطان پستان، پوست و تیروئید شایع هستند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی کرمان با بیان این مطلب که حدود ۲۶.۳ درصد مردم کرمان مصرف تنباکو را تجربه کرده اند، افزود: متاسفانه مردم استان کرمان فعالیت بدنی کافی ندارند و ۴۷.۷ مردم استان اضافه وزن دارند.
اتباع افغانستانی پولی بابت درمان نمیپردازند
او در پاسخ به سئوال خبرنگار ایسنا درمورد برخی هزینههای تحمیلی اتباع بیگانه به حوزه بهداشت و درمان استان کرمان اظهار کرد: بافت جمعیتی دو شهرستان زرند و بردسیر در چند سال آینده به افاغنه تبدیل میشود و شهرستان رفسنجان بعد از این دو شهرستان قرار دارد.
او ادامه داد: افاغنه یاد گرفتهاند که پولی بابت درمان نمیپردازند حتی آنهایی که از وضعیت مالی بسیار مطلوبی برخوردارند. در ابتدای بستری میگویند ما پولی برای پرداخت نداریم.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی کرمان با بیان این مطلب که بیمار ایرانی را نمیتوانیم رایگان درمان کنیم، تاکید کرد: تعداد زیادی از تختهای بخش NICU بیمارستان افضلی پور در اختیار کودکان افغانستانی است و واقعا استان با مشکلات زیادی مواجه شده است. حتی کسانی که کارت اقامتی دارند، بیمه نمیشوند.
او در بخش دیگری از سخنانش با بیان این مطلب که جمعیت استان کرمان به سمت سالمندی می رود، در ادامه درباره مسمومیت دانش آموزان گفت: قبل از عید دو سه مرتبه نیروهای ما را فراخوان داشتند و با بررسی سلامت دانش آموزان در بیمارستان مشاهده کردیم که همه سالم بودند و مسموم نشده بودند و قاطعانه اعلام میکنم که تاکنون هیچ مورد مسمومیتی در استان کرمان اتفاق نیفتاده است.
احمدی نژاد با اشاره به قیمت بالای خدمات دندان پزشکی تصریح کرد: در مراکز جامع سلامت یونیت های داندانپزشکی با قیمت های ارزان خدمت سانی میکنند و دانشکده دندان پزشکی نیز با قیمت مناسب خدمت رسانی می کند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی کرمان گفت: کمبود تختهای بیمارستانی، بیماری مزمن در ساختار پزشکی کرمان است.
او با بیان این مطلب که فرار مالیاتی در همه اصناف وجود دارد، تصریح کرد: پزشکان نباید پول نقد دریافت کنند.
احمدی نژاد در پایان عنوان کرد: مشکلات نوبت دهی یکی از دلایل عدم استقبال بیماران از ظرفیت بهداشت و درمان استان کرمان که در سطح عالی قرار دارد، است. بنابراین برنامه عملیاتی برای نوبتدهی پزشکان داریم و به دنبال این هستیم که در سال جاری آن را ساماندهی کنیم.
انتهای پیام
نظرات