• دوشنبه / ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۲ / ۱۰:۵۶
  • دسته‌بندی: چهارمحال و بختیاری
  • کد خبر: 1402021106157
  • خبرنگار : 50250

یک مسئول:

جای خالی تبیین شخصیت مفاخر چهارمحال و بختیاری به شدت احساس می‌شود

جای خالی تبیین شخصیت مفاخر چهارمحال و بختیاری به شدت احساس می‌شود

ایسنا/چهارمحال و بختیاری رئیس حوزه هنری چهارمحال و بختیاری گفت: بزرگداشت و تببین شخصیت مفاخر ملی و چهره‌های ماندگار حس هویت‌بخشی را به مردم یک جامعه می‌دهد، جای خالی آثار و تببین شخصیت این مفاخر در چهارمحال و بختیاری به شدت احساس می‌شود.

احسان قائدی در گفت‌وگو با ایسنا در خصوص ضرورت معرفی چهره‌های ماندگار به مردم و به‌ویژه قشر جوان، اظهار کرد: امروز در یک جنگ هویتی قرار داریم و دشمنان، هویت ملت ایران را نشانه گرفته‌اند، بنابراین اگر این هویت گرفته شود و هر هویت جعلی را به شما بدهند، هیچ عقبه‌ای نخواهید داشت.

رئیس حوزه هنری چهارمحال و بختیاری با اشاره به اتفاقاتی که برای نسل جوان رخ داده است، توضیح داد: تاریخ به درستی برای نسل جوان بازگو نشده است، امروز می‌بینیم که افرادی شعار حمایت از پهلوی سر می‌دهند، زیرا اتفاقات آن دوران به خوبی بیان نشده است، بخشی از هویت ملی ایران مفاخر و شخصیت‌های بزرگی هستند که عقبه بومی و فرهنگی استان را تشکیل می‌دهند.

وی افزود: بزرگداشت و تببین شخصیت مفاخر ملی و چهره‌های ماندگار حس هویت‌بخشی را به مردم یک جامعه می‌دهد، هر ملتی برای تامین امنیت علاوه بر سلاح‌های سخت‌افزاری نیازبه قهرمان نیز دارد، قهرمانان امنیت ملی را تقویت می‌کنند و موجب می‌شود تا همه در برابر استعمار و استکبار محکم بایستیم.

قائدی با تاکید بر اینکه قهرمانان هر کدام یک مولفه را در وجود ما تقویت می‌کنند، گفت: علیمردان خان بختیاری قهرمان مبارزه با استبداد و بی بی مریم بختیاری نماد مبارزه با استکبار در کشور ایران است، شهید علی لندی قهرمان از خودگذشتگی محسوب می‌شود، همچنین شهید استکی، داراب افسر بختیاری( فردوسی شعر بختیاری)، آیت‌الله دهکردی و .... از مفاخر چهارمحال و بختیاری هستند و از دست دادن این افراد به معنای از دست دادن گذشته است.

رئیس حوزه هنری چهارمحال و بختیاری با اشاره به بهترین شیوه برای معرفی مفاخر چهارمحال و بختیاری، یادآور شد: اولین چیزی که هر شهری به آن نیاز دارد، نصب المان از شخصیت‌های برجسته و مفاخر ملی آن دیار است، حداقل تاثیر این المان‌ها این مسئله خواهد بود که وقتی نسل جوان این المان را می‌بیند، در ذهن او این سوال شکل می‌گیرد که این فرد کیست و چرا یک المان و یا یک خیابان به نام این شخصیت نامگذاری شده است.

وی ادامه داد: مرحله بعدی برای معرفی مفاخر و شخصیت‌های برجسته روایت زندگی این افراد از طریق رسانه ملی و محلی است، این کار باید به‌صورت مستمر انجام شود تا بگوییم که شما دارای یک عقبه و تاریخ هستید، همچنین تاریخ شفاهی این شخصیت‌ها باید ترسیم شود، این تاریخ باید احصا و چاپ شود، فیلم‌، مستند، اثر هنری، موشن‌گرافی و ... در خصوص این مفاخر باید تهیه شود، این مفاخر باید بهانه‌ای برای نوشتتن رمان، داستان و ... باشند.

قائدی با تاکید بر اینکه گام بعدی برای شناساندن مفاخر چهارمحال و بختیاری معرفی آن‌ها در سطح ملی است، عنوان کرد: حتما باید حول محور این مفاخر و شخصیت‌ها رویداد و همایش متعدد تعریف کنیم، اما باید برگزاری این برنامه‌ها منجر به یک خروجی مطلوب شود.

رئیس حوزه هنری چهارمحال و بختیاری تصریح کرد: مردم این استان یک هویت انقلابی دارند، در حوزه هنری روایت دلاوری و سلحشوری مردم استان در پهنه تاریخ در دستور کار قرار گرفته است، مردم این استان از حمله افغان‌ها، دوران صفویه، مشروطه پهلوی و مبارزه با استکبار و تا همین دوران در فتنه‌ها و ... در تک تک بزنگاه‌ها نقش ایفا کردند، معرفی چهره‌های ماندگار یک مسئله چند وجهی است.

وی در پایان بیان کرد: باید کاری کنیم که زن امروز به بی بی مریم بختیاری نگاه کند که چگونه در برابر دشمن خارجی و استکبار ایستادگی کرد، جوان ما به آیت‌الله دهکردی، آیت‌الله جلال‌الدین بت‌شکن، شهید استکی و .... نگاه کند، جای خالی آثار و تببین شخصیت این مفاخر در چهارمحال و بختیاری به شدت احساس می‌شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha