• یکشنبه / ۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۲ / ۱۷:۳۷
  • دسته‌بندی: فارس
  • کد خبر: 1402021005748

معاون وزیر تعاون:

هیچ کارفرمایی حق پرداخت کمتر از حداقل حقوق را ندارد

هیچ کارفرمایی حق پرداخت کمتر از حداقل حقوق را ندارد

ایسنا/فارس معاون روابط کار وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی با تاکید بر اینکه هیچ کارفرمایی حق پرداخت کمتر از حداقل حقوق ندارد، گفت: امنیت شغلی کارگران باید توازن داشته باشد وهم کارگر و هم کارفرما حق و حقوقشان رعایت شود.

علی‌حسین رعیتی‌فرد یکشنبه ۱۱ اردیبهشت در آیین تجلیل از برترین‌های جامعه کار وتولید و برگزیدگان جشنواره امتنان در شیراز ضمن تبریک روز جهانی کارگر، گفت: پیش از این در آموزه‌های دینی ما پیامبر اسلام به تنها دستی که بوسه زد دست کارگر بود و در انقلاب نیز نگاه ویژه‌ای به کارگران دارند و همچنین با توجه به پیشینه ملی و اسلامی ما قواعد و قانونی برای کارگر وجود داشت و نشان می‌دهد باید به این موضوع توجه بیشتر کرد.

رعیتی‌فرد خاطرنشان کرد: در حوزه تخصصی کار نیز یکی از وظایف اصلی حفظ و صیانت از نیروی کار است و باید برای آن اقداماتی انجام داد و کما اینکه قانون حفاظت ایمنی برای صیانت از نیروی کار داریم.

معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با بیان اینکه با ارتقای فرهنگ ایمنی و آموزش باید حوادث را به حداقل رسانید، یادآور شد: کمیته‌های برتر استان فارس باید الگو در ترویج فرهنگ ایمنی باشند.

به گفته رعیتی‌فرد؛ سه جانبه گرایی در وزارت تعاون کار و رفاه اجتماعی رویکردی است که با استفاده از کارگران و کارفرمایان در تصمیم گیری از شرکای خود مشورت گرفته می‌شود.

او با بیان اینکه تامین معیشت کارگران در دولت و شورای عالی اقتصاد پیگیری شد، یادآور شد: در دو سال گذشته بیش از ۸۵ درصد حقوق کارگران اضافه شد و تلاش داریم این شکاف را کم کنیم.

معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با اشاره به اینکه در سال گذشته تلاش شد که نمایندگان کارگری و فرمایی در بحث افزایش حقوق و شرایط اقتصادی کشور اقناع شوند، عنوان کرد: قانون کار مشخص است و حداقل حقوق هم نیز مشخص است و کارفرمایی حق پرداخت کمتر از حداقل حقوق ندارد اما اگر کارگری ماهر است، امکان پرداخت بیشتر دستمزد وجود دارد.

رعیتی فرد با اشاره به اینکه امنیت شغلی کارگران باید توازن داشته باشد وهم کارگر و هم کارفرما حق و حقوقشان رعایت شود، بیان کرد: از سال گذشته تکلیف شد که وضع قرارداد موقت مشخص شود و براساس بررسی‌ها تلاش شد که جمع بندی و اصلاح موادی از قانون کار داشته باشیم که با اصلاح آن دغدغه جامعه کارگری کمتر شود.

به گفته او؛ امنیت شغلی به عنوان یک لایحه در ۷ موضوع ارائه شده و از جمله در این تفاهم نامه قراردادهای شفاهی لغو، حق گرفتن سفته وچک از کارگر توسط کارفرما و... دیده شده است.

معاون روابط کار وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی تصریح کرد: برای برقراری توازن در ماده ۲۷ قانون کار اصلاح و ضمانت اجرایی برای بندها گذاشتیم که به صورت لایحه در دولت است و نمایندگان مجلس نیز به آن اشراف دارند.

رعیتی فرد افزود: در ۲ سال گذشته تلاش شد که از تجارب دنیا در حوزه ایمنی استفاده شود.

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی فارس نیز با اشاره به اینکه از سال گذشته دو هزار و ۷۷۰ نفر از فعالان و کارگران فارس اقدام به ثبت نام در جشنواره امتنان کرده‌اند، بیان کرد: هزار و ۴۹۵ نفر متقاضی انتخاب در بخش صنعت، ۸۸۶ نفر در بخش خدمات، ۲۱۱ نفر بخش کشاورزی و ۱۸۰ واحد کارگاهی نیز متقاضی انتخاب واحد نمونه بوده‌اند.

تحقق ۱۳۰ درصدی تعهد در حوزه اشتغال

وحید خداپرست با بیان اینکه داوران با بررسی‌ها و حضور در محل کارگاه‌ها، منتخبین این جشنواره ها را انتخاب کرده‌اند، خاطرنشان کرد: امسال برای اولین بار کارگر و گروه کار نمونه فارس در سطح ملی انتخاب شده‌اند که لوح تقدیر خود را از رییس جمهور دریافت خواهند کرد.

او با اشاره به کسب رتبه اول اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی فارس در حوزه اشتغال و روابط کار در سال گذشته، گفت: این دستاوردها حاصل تلاش کارکنان، رهنمودهای استاندار فارس و مدیران ستادی دستگاه‌های اجرایی بوده است.

خداپرست گفت: در حوزه اشتغال، ۱۳۰ درصد تحقق نسبت به تعهد داشته‌ایم و بیش از ۷۷ هزار اشتغال نیز در سامانه رصد ثبت شده است.

این مسئول با گریز به کاهش آمار ناشی از حوادث کار در فارس بویژه در بخش ساختمانی به عنوان یکی از پرچالش ترین حوزه‌ها، یادآور شد که با اقدامات انجام شده، شاهد کاهش ۴۲ درصدی حوادث ناشی از کار و ۴۰ درصد کاهش فوتی های ناشی از حوادث کار بوده‌ایم.

خداپرست با تاکید بر اهمیت حفاظت و صیانت از نیروی کار به عنوان مهمترین سرمایه‌های اصلی کشور، عنوان داشت که در این بخش طرح‌هایی همچون اجرای طرح‌های ضربتی و بازرسی از کارگاه‌ها، انعقاد تفاهم نامه‌ها و برگزاری دوره‌های آموزشی در راستای افزایش آگاهی کارگران انجام شده است.

افزایش حقوق ۲۱ درصد کفاف جامعه کارگری نمی‌دهد

رئیس کانون هماهنگی شوراهای اسلامی کار فارس نیز گفت: هفته کارگر یادآور شان کارگر و لزوم تکریم ازآنها است که ۱۱ اردیبهشت هر سال روز جهانی کارگر است و ۵ تا ۱۱ اردیبهشت هفته گرامی داشت کار و کارگر گرامی می‌داریم.

بهرام ذنوبی تبار بیان کرد: دستیابی به شعار سال مهار تورم و رونق تولید با رعایت اصل۳ جانبه گرایی و اکرام جامعه کارگری است.

او با بیان اینکه مشکلات جامعه کارگری و معیشت و مزد آن مورد اقتصادی است که برای جامعه کارگری باید به صورت انسانی نگاه شود، عنوان کرد: متاسفانه نگاه انسانی به جامعه کارگری نشد و امسال نیز افزایش حقوق ۲۱ درصد کفاف جامعه کارگری نمی‌دهد.

ذنوبی تبار قراردادهای موقت معضلی را برای کارگران دانست و افزود: اما هیچ دوره‌ای هیچ دولتی پیگیر آن نشده است و خیلی از کارگران با سابقه کار بالا قرار داد موقت دارند.

رئیس کانون هماهنگی شوراهای اسلامی کار فارس تصریح کرد: مسکن کارگران نیز مشکل دیگری است که در حوزه کارگری وجود دارد و بیش از ۵۰ درصد کارگران مسکن ندارند و این میزان حقوق کفاف زندگی آنها را نمی‌دهد.

ذنوبی تبار افزود: تشکیل شورای اسلامی کار نیز براساس آمار در مراجع حل اختلاف انگشت شمار شده است و این شورا به عنوان بازوی کارفرما باید فعال شود.

وی گفت: بیمه گریزی در کارخانجات نیز آسیب دیگری است واز بازنشستگان در کارخانجات استفاده می‌کنند و مانع از بکارگیری نیروی جوان می‌شوند.

ذنوبی تبار همچنین به جریمه‌های سنگین برای کارفرمایان و روابط شغلی در سازمان تامین اجتماعی نیزاشاره و یادآور شد: این موضوع باعث فشار به کارفرما و در نهایت اخراج نیروی کار می‌شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha