• یکشنبه / ۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۲ / ۱۳:۰۰
  • دسته‌بندی: فارس
  • کد خبر: 1402021005479

یک مسئول در علوم پزشکی شیراز مطرح کرد:

دلایلی برای اهمیت جوانی جمعیت

دلایلی برای اهمیت جوانی جمعیت

ایسنا/فارس مدیر سلامت جمعیت، خانواده و مدارس دانشگاه علوم پزشکی شیراز با اشاره به قرارداشتن در هفته ملی سلامت و در خصوص دلایل اهمیت جوانی جمعیت در ابعاد مختلف، نکاتی را مطرح کرد.

دکتر کوثر خادمیان، یکشنبه دهم اردیبهشت به خبرنگاران گفت: جمعیت جوان به عنوان یکی از عوامل مهم اقتدار هر کشور به شمار می رود. نیروی مولد و جوان یکی از پایه های اصلی قدرت و رشد اقتصادی _ اجتماعی محسوب شده و قدرت و توسعه هر کشور در رابطه با نیروی انسانی و جمعیت معنا پیدا می کند. یکی از مهم‌ترین مؤلفه های سرمایه انسانی، وضعیت سلامت مردم است.

این مقام مسئول در علوم پزشکی شیراز گفت: امید به زندگی زنان و مردان در ایران در طول ۴۵ سال گذشته افزایش چشمگیری داشته و در حال حاضر امید به زندگی به بیش از ۷۵ سال رسیده است. کشور ما سال ها از جمعیت جوان برخوردار بوده و لازم است این ثروت حیاتی، حفظ و تقویت شود.

او ادامه داد: متأسفانه در سال های اخیر روند باروری در کشور شیب نزولی داشته است. بررسی های انجام شده حاکی از آن است که نرخ باروری کلی از دو یک دهم در سال ۱۳۹۵ به یک و شش دهم در سال ۱۴۰۰ رسیده و با ادامه این روند کاهشی، در سال ۱۴۰۱ با سطح جانشینی فاصله زیادی خواهیم داشت.

خادمی با بیان اینکه به واسطه شیوع کووید-۱۹ و بحران‌های اقتصادی و شرایط خاص کنترل این بیماری در ایران و جهان، تداوم روند کاهشی میزان موالید در کشور دور از انتظار نیست، گفت: پیش‌بینی می شود طی دوره بیست ساله (تا سال ۱۴۲۰) جمعیت سالمندان ایران به حدود دو برابر برسد؛ در حالی که این روند در دیگر کشورها طی ۱۰۰ سال اتفاق افتاده است. در قیاس با کشورهای منطقه مانند عراق و پاکستان نیز، روند سالمندی در کشور ما بسیار سریع تر است.

او گفت: در حال حاضر کشور در مرحله یک «پنجره فرصت جمعیتی» قرار گرفته است که تا ۳۰ سال آینده تداوم خواهد داشت. بدیهی است بهرمندی از این فرصت، مستلزم مدیریت صحیح برای استفاده بهینه از امکانات بالقوه جمعیت فعال اقتصادی است و با برنامه ریزی های اقتصادی، کارآفرینی و اشتغال زایی برای جمعیت فعال و مولد همراه با اتخاذ سیاست‌های حمایتی و ترغیب فرزندآوری، انتظار می‌رود مسیر برای سازندگی، شکوفایی و بالندگی کشور فراهم شود.

خادمی افزود: حمایت از خانواده و جوانی جمعیت، از جمله تأکیدات مقام معظم رهبری (مدظله العالی) است، از همین رو در دولت سیزدهم تمام دستگاه های اجرایی موظف به برنامه‌ریزی و پیگیری این مهم هستند؛ به نحوی که اجرای قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت در مجموعه وزارت بهداشت و دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور در دستور کار قرار دارد.

او با بیان اینکه دانشگاه علوم پزشکی شیراز نیز گام‌های مهمی در این زمینه برداشته است، گفت: برگزاری نشست‌های هفتگی تحت عنوان «قرارگاه جوانی جمعیت»، به صورت منظم و مستمر و ارزیابی چالش‌ها، و پردازش و اجرای راهکارهای عملیاتی برای پیشبرد اهداف این برنامه، از جمله اقدامات دانشگاه در این زمینه محسوب می شود.

مدیر سلامت جمعیت، خانواده و مدارس علوم پزشکی شیراز گفت: با توجه به ضرورت تحقق اهداف جوانی جمعیت و لزوم ارائه خدمات سلامت _ ‌محور، مجموعه سلامت استان فارس تمام توان خود را به کار گرفته و فرهنگ‌سازی پیرامون «حمایت از خانواده و ترویج فرزندآوری» در افکار عمومی را در اولویت برنامه‌های اجرایی قرار داده است.

به گزارش ایسنا، در تقویم رسمی جمهوری اسلامی ایران، روزهای نهم تا پانزدهم اردیبهشت، تحت عنوان هفته سلامت، نامگذاری شده است و همه ساله، ضمن تدوین شعارهایی متناسب با چشم‌اندازهای ترسیم شده در این حوزه، برنامه‌ها و اقداماتی اجرایی می‌شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha