• یکشنبه / ۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۲ / ۰۸:۲۹
  • دسته‌بندی: بوشهر
  • کد خبر: 1402021005140
  • خبرنگار : 50448

روابط اقتصادی بوشهر و چین توسعه می‌یابد

روابط اقتصادی بوشهر و چین توسعه می‌یابد

ایسنا/بوشهر راهکارهای توسعه روابط فعالان اقتصادی استان بوشهر با چین در نشست فعالان اقتصادی این استان با رئیس انجمن دوستی ایران و چین مورد ارزیابی قرار گرفت.

علاءالدین بروجردی یکشنبه ۱۰ اردیبهشت در نشست با فعالان اقتصادی استان بوشهر با بیان اینکه بسیاری از بخشنامه‌ها و آیین‌نامه‌های داخلی مشکلات ویژه‌ای برای فعالان اقتصادی فراهم کرده است، گفت: حمایت از سرمایه‌گذاران و تولیدکنندگان باید در اولویت برنامه‌های دولت قرار گرفته شود.

وی به برخی توانمندی و ظرفیت‌های کشور چین اشاره و بیان کرد: چین علاوه بر تامین مایحتاج داخلی، صادرات زیادی به کشورهای مختلف جهان دارد و از نظر فناوری و تکنولوژی ظرفیت چند برابری نسبت‌به کشورهای پیشرفته اروپایی و آمریکایی دارد.

رئیس انجمن دوستی ایران و چین توسعه روابط در بخش‌های مختلف را مورد اشاره قرار داد و عنوان کرد: صنعت گردشگری یکی از ظرفیت‌های مهم است که در این راستا نرم‌افزار گردشگری انجمن دوستی ایران و چین به‌زودی رونمایی می‌شود.

بروجردی با اشاره به ظرفیت‌های استان بوشهر در ابعاد گوناگون اقتصادی، سرمایه‌گذاری و گردشگری گفت: با توجه به جاذبه‌های گردشگری این استان باید زمینه توسعه زیرساخت‌های این صنعت افزایش یابد.
 
رئیس اتاق بازرگانی بوشهر نیز با بیان اینکه ارتباط ۲ کشور ایران و چین از دهه‌های پیشین مورد توجه بوده است، گفت: در حال حاضر چین مهمترین بازار صادراتی و مهمترین شریک وارداتی، تکنولوژی و متحد سیاسی ایران است.

خورشید گزدرازی حرکت پر شتاب چین در حوزه اقتصاد به عنوان یک قطب برتر در جهان را مورد اشاره قرار داد و افزود: عنصر تحریم باعث شده چین کشوری امن برای تعاملات بین‌المللی ما شود و اقتصاد دو کشور در بسیاری موارد به ویژه در حوزه انرژی مکمل یکدیگر هستند.

وی به جایگاه صادراتی استان پرداخت و با بیان اینکه در سال ۱۴۰۱ کشور چین مقصد اول کالاهای صادراتی کشور بوده، عنوان کرد: از مجموع ۵۳ میلیارد و ۱۴۶ میلیون دلار صادرات کشور در سال گذشته، میزان ۱۴ میلیارد و ۵۸۴ میلیون دلار آن به کشور چین بوده است.

رئیس اتاق بازرگانی بوشهر با بیان اینکه ۲۷ درصد از ارزش کل صادرات ایران به کشور چین اختصاص دارد، گفت: در استان بوشهر نیز کشور چین در صدر مقاصد صادراتی قرار گرفته است.

وی با بیان اینکه سال گذشته ۱۳.۳ میلیارد دلار صادرات از استان بوشهر به کشورهای مختلف ثبت شد، گفت: از این میزان کالا و محصولات ۸.۷ میلیارد دلار آن به کشور چین صادر شده است.
گزدرازی سهم صادراتی این استان به کشور چین را از مجموع کل صادرات از نظر وزنی ۶۲ درصد و از نظر ارزشی ۶۵ درصدی ارزشی دانست و تاکید کرد: از تمام ظرفیت‌های ممکن برای تقویت و توسعه ارتباط با کشور چین استفاده می‌کنیم.

وی گفت: انجمن دوستی ایران و چین با سابقه روشن و مؤثر و داشتن کمیته‌های مختلف از جمله کمیته اقتصادی و بازرگانی می‌تواند به عنوان یک ظرفیت ویژه در این راستا همکاری و کمک کند.

رئیس اتاق بازرگانی بوشهر ایجاد خط کشتیرانی مستقیم چین و بوشهر با هدف کاهش هزینه و مدت انتقال کالا میان دو کشور را مورد تاکید قرار داد و افزود: راه‌اندازی خط پروازی مستقیم به چین و بالعکس، استفاده از ظرفیت اتاق مشترک بازرگانی ایران و چین برای افزایش روابط تجاری و توسعه اقتصادی از جمله تجدید و آغاز مجدد فعالیت دفاتر نمایندگی در شهرهای چینگ دائو و تیانجین، ایجاد کانال نقل و انتقال مالی مناسب و ترغیب سرمایه‌گذاران چینی در استفاده از امکانات منطقه آزاد تجاری و صنعتی برای تولید و صادرات محصولات به کشورهای پیرامونی یک ضرورت است.

در این نشست فعالان اقتصادی استان بوشهر دیدگاه‌ها و پیشنهادات خود را در زمینه توسعه روابط اقتصادی، سرمایه‌گذاری و گردشگری با چین ارائه کردند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha