• شنبه / ۹ اردیبهشت ۱۴۰۲ / ۲۳:۵۹
  • دسته‌بندی: قم
  • کد خبر: 1402020905072
  • خبرنگار : 50455

انتخاب گیاهان بومی و تغییر طراحی‌ فضاهای سبز؛ شرط تحقق توسعه پایدار فضای سبز

انتخاب گیاهان بومی و تغییر طراحی‌ فضاهای سبز؛ شرط تحقق توسعه پایدار فضای سبز

ایسنا/قم یک گیاه شناس عنوان کرد: در صورتی که رویکرد انتخاب گونه‌های گیاهی بومی و طراحی‌های فضای سبز، متناسب با شرایط اقلیمی و ظرفیت‌های موجود در هر منطقه‌ای از کشور را اتخاذ نکنیم، مدیریت شهری هزینه‌های زیادی در قبال نگهداری از فضای سبز متحمل خواهد شد و توسعه پایدار فضای سبز محقق نمی‌شود.

دکتر رحیم امیری خواه مدیر عامل شرکت دانش بنیان حوزه کشاورزی و طراحی فضای سبز کم آب بر در گفت‌وگو با ایسنا، در خصوص چالش‌های توسعه فضای سبز شهری و لزوم برگزاری همایش‌های تخصصی در این حوزه، عنوان کرد: با توجه به اینکه کاهش میزان بارندگی‌ها و تغییرات اقلیمی در این چند سال بسیار شدید بوده، کمبود منابع آبی به شدت محسوس است و از عموم مردم تا متخصصین و متولیان حوزه فضای سبز به ویژه در شهرهای حاشیه کویر این مشکل را درک کردند.

امیری خواه با بیان این که فضای سبز و توسعه آن به دلیل مصرف بخش قابل توجهی از منابع آبی موجود در شهرها همواره مورد انتقاد واقع می‌شود، تصریح کرد: بهره‌مندی از آب‌های جایگزین، استفاده از پساب، تغییر طراحی های مرسوم فضای سبز در سطح شهرها بر اساس اصول منظر سازی کم نیاز به آب، کشت گونه‌های گیاهی سازگار با شرایط اقلیمی از جمله رویکردهایی است که باید مورد توجه قرار گیرد.

وی ادامه داد: متاسفانه الگوی مورد استفاده در فضای سبز بسیاری از شهرها الگوی ثابتی است، تقریبا گونه‌های گیاهی در استان‌های مختلف کشور یکسان است در حالی که بسیاری از این‌ها غیر بومی و ناسازگار با شرایط اقلیمی ما و عمدتا گیاهانی هستند که مصرف آب بالایی دارند.

مدیر عامل شرکت دانش بنیان حوزه کشاورزی با تاکید بر اینکه باید در حوزه فضای سبز رویکرد استفاده از گیاهان سازگار با شرایط اقلیمی خاص هر منطقه با نیاز آبی کم را اتخاذ کنیم، تصریح کرد: لازم است توجه ویژه‌ای را به گونه‌های بومی کشور داشته باشیم.

وی با اشاره به اینکه به لحاظ گونه‌های گیاهی تنوع زیادی داریم، بیان کرد: در بین کشورهای دنیا از تنوع بی نظیر گونه‌های گیاهی بهره‌مند هستیم؛ بسیاری از این گیاهان جنبه زینتی خوبی دارند اما متاسفانه به آن‌ها توجهی نشده و در زمینه اصلاح نژادی آن‌ها نیز اقدام جدی صورت نگرفته است، البته گاها به صورت مقطعی و در بعضی مناطق و همچنین برخی تحقیقات جزیره‌ای در دانشگاه‌ها اقداماتی در زمینه بهره‌مندی از گونه‌های گیاهی بومی کشور انجام شده، اما قطعا کافی نیست.

این پژوهشگر دانشگاه صنعتی اصفهان اظهار کرد: عمده فعالیت‌های ما در شرکت دانش بنیان تغییر طراحی فضاهای سبز چه فضای سبز عمومی و چه خصوصی و استفاده از گونه‌های بومی سازگار و متحمل به کم آبی با هدف به حداقل رساندن مصرف آب در حوزه فضای سبز در شهرهای حاشیه کویر است

وی با بیان اینکه متاسفانه ظرفیت شرکت‌های دانش بنیان در حوزه فضای سبز مورد توجه قرار نگرفته است، یادآور شد: عمدتا فاصله بین متولیان امر فضای سبز با متخصصین در بسیاری از شهرها زیاد است؛ البته در برخی از شهرهای ایران به ویژه شهرهای حاشیه کویر این مسئله ثابت شده که استفاده از تخصص و دانش می تواند برای رصد مشکلات و حل چالش کم آبی در حوزه فضای سبز راهگشا باشد. بنابراین این گردهمایی‌ها به خصوص همایش ملی راهبردهای توسعه فضای سبز در شهرهای حاشیه کویر با توجه به بُعد ملی آن می‌تواند منجر به ایجاد تعامل و ارتباط بین متولیان فضای سبز و متخصصین در این زمینه باشد.

امیری خواه ضمن تشکر از متولیان برگزاری همایش ملی راهبردهای توسعه فضای سبز در شهرهای حاشیه کویر حرکت به سمت انتخاب گونه‌های گیاهی بومی و طراحی‌های فضای سبز، متناسب با شرایط اقلیمی و ظرفیت‌های موجود در هر منطقه‌ای از کشور را از جنبه‌های مثبت این همایش دانست و گفت: در صورتی که رویکرد انتخاب گونه‌های گیاهی بومی و طراحی‌های فضای سبز، متناسب با شرایط اقلیمی و ظرفیت‌های موجود در هر منطقه‌ای از کشور را اتخاذ نکنیم، مدیریت شهری هزینه‌های زیادی در قبال نگهداری از فضای متحمل خواهد شد و توسعه پایدار فضای سبز محقق نمی‌شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha