• شنبه / ۹ اردیبهشت ۱۴۰۲ / ۱۹:۱۳
  • دسته‌بندی: ایلام
  • کد خبر: 1402020904996
  • خبرنگار : 50469

آیا برای مراجعه به روانشناس باید مشکل روانشناختی وجود داشته باشد؟

آیا برای مراجعه به روانشناس باید مشکل روانشناختی وجود داشته باشد؟

ایسنا/ایلام یک روانشناس بالینی گفت: برای مراجعه به روانشناس حتما نباید مشکلی به لحاظ روانشناختی وجود داشته باشد و یا نیاز اساسی به مشاوره در خانواده احساس شود بلکه باید شرایطی را فراهم کنیم تا مراجعات متوالی به متخصصان مربوطه با دستور کار مشخص برای بهبود و افزایش کیفیت زندگی، نحوه تعاملات افراد خانواده با یکدیگر، چگونگی برخورد با بحران‌ها و تعارضات اجتماعی و ... صورت بگیرد. 

"احسان سایه‌میری " در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد:همه انسان‌ها در زندگی با مشکلات و بحران‌های متعددی رو به رو می‌شوند که این بحران‌ها هم افزایش فشار روانی و هم مشکلات جسمی را به دنبال خواهد داشت. در این هنگام موضوع اتخاذ راهکارهایی برای پیشگیری ، درمان و بهبود کیفیت زندگی، برخورداری از محیطی پرنشاط و آرام و ایجاد فضایی امن برای فرد و خانواده بخصوص فرزندان می باشد. 
مراجعه به روانشناس در جامعه نهادینه شود
این روانشناس بالینی ادامه داد: زندگی در دنیای جدید بسیار متفاوت از  زندگی کردن در سده‌های قبل است. نکته‌ی قابل تامل در این موضوع این است که همان طور که برای بررسی  مشکلات متفاوت به افراد متخصص در آن حوزه مراجعه می کنیم، برای مسائل روانشناختی و مشکلات فردی و بین فردی خود و چگونگی مواجه با آنها نیز باید به فرد متخصص مراجعه شود. مراجعه به روانشناس و مشاور باید در جامعه نهادینه شود. برای مراجعه به روانشناس حتما نباید مشکلی به لحاظ روانشناختی وجود داشته باشد و یا نیاز اساسی به مشاوره در خانواده احساس شود بلکه باید شرایطی را فراهم کنیم تا مراجعات متوالی به متخصصان مربوطه با دستور کار مشخص برای بهبود و افزایش کیفیت زندگی، نحوه تعاملات افراد خانواده با یکدیگر، چگونگی برخورد با بحران‌ها و تعارضات اجتماعی و ... صورت بگیرد. 
سایه‌میری افزود: خدماتی که افراد می توانند از متخصصین روانشناسی و مشاورین دریافت کنند در زمینه‌های متفاوتی از جمله درمان اختلالات روانی، خانواده، کودک و نوجوان، سالمندان، تحصیلی و اختلالات یادگیری و ... باشد. روانشناس و مشاور به عنوان یکی از نیروهای متخصص می تواند برای بهبود کیفیت زندگی، به مردم و خانواده‌ها کمک شایانی کند. 
مراجعه به روانشناسان و مشاوران در حال افزایش است
وی تصریح کرد: در نتیجه آن جامعه نیز رو به ارتقا سلامت روان حرکت خواهد کرد. فرهنگ مراجعه به روانشناس و آگاهی عموم مردم از نقش روانشناسان، مدت زیادی نیست که در سطح جامعه ما رواج پیدا کرده است که در این مدت نیز خوشبختانه با استقبال خوب اما نه در حد مورد نیاز افراد قرار گرفته است اما در مجموع مراجعه به افراد متخصص در این حوزه در حال افزایش است. 
این روانشناس بالینی تاکید کرد: هدف روانشناسی توصیف، تبیین، پیش‌بینی و کنترل رفتار آدمی است.با توجه به این اهداف، دستیابی به آن‌ها گاهی اوقات از جهاتی با مانع مواجه می شود یا به عبارت دیگر، دچار تنگناهایی برای خود درمانگران است. از مهم ترین این موانع  می توان به  فرسودگی شغلی اشاره کرد. 
روانشناسی حرفه‌ای سخت و مستعد فرسودگی شغلی
سایه‌میری گفت: حرفه روانشناسی و مشاوره نیز مانند هر حرفه و شغل دیگری با توجه به حوزه کاری سخت آن، افراد شاغل را مستعد فرسودگی شغلی خواهد کرد، حتی گاهی مشاهده می شود که میزان فرسودگی شغلی متخصصین این حوزه، از دیگر شغل‌ها نیز بیشتر است. تصور کنید هرروز در معرض داستان‌ها و اتفاقاتی قرار می گیریم که طبعا اکثرشان دردآور و آزارنده هستند. چیزهایی که بار سنگینی را بر دوش یک متخصص می گذارد تا مراجعش را در مسیر درست و هموارتری قرار دهد. این حرفه، نیاز به سرمایه گذاری عاطفی زیادی دارد. 
روانشناسان خود مراقبتی را فراموش نکنند
این روانشناس بالینی تصریح کرد: توصیه مهمی که اینجا مطرح می شود، این است که بین هویت انسانی و هویت خود به عنوان یک یاری‌رسان سلامت روان، تعادل برقرار کنیم. اگر در این حرفه، خود مراقبتی را فراموش کنیم، این تعادل را بهم زده ایم. حتی متخصصان کهنه کار و باتجربه هم با کوتاهی کردن در مراقبت از خود، می توانند فرسودگی را تجربه کنند. 
جایگاه روانشناس و مشاور در جامعه تبیین و مستحکم شود
وی در پایان گفت: در آخر نیاز است که جایگاه روانشناس و مشاور در جامعه تبیین و مستحکم شود. که در این مورد نقش مهم خود روانشناسان و تلاش آنها برای تحقق این امر نیز انکارناپذیر است. 
انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha