• شنبه / ۹ اردیبهشت ۱۴۰۲ / ۱۵:۲۶
  • دسته‌بندی: جهاد دانشگاهی
  • کد خبر: 1402020904824
  • منبع : پژوهشگاه رویان

در یک مقاله مروری مورد بررسی قرار گرفت؛

سلول‌های بنیادی القایی: روش‌های تولید و چشم‌انداز تازه‌ای در مطالعه کووید ۱۹

سلول‌های بنیادی القایی: روش‌های تولید و چشم‌انداز تازه‌ای در مطالعه کووید ۱۹

سلول‌های بنیادی القایی، امکان پژوهش‌های مختلف روی کووید ۱۹ را در شرایط آزمایشگاهی فراهم کرده‌اند و تاکنون در بسیاری از پژوهش‌ها، از این سلول‌های برای مدل‌سازی و بررسی مکانیسم‌های عفونت کووید ۱۹ استفاده شده است.

به گزارش ایسنا، سلول‌های بنیادی القایی انسان از توانایی نامحدودی در خودنوزایی و تمایز به رده‌های سلولی مختلف برخوردارند؛ به همین دلیل به عنوان ابزاری برای پژوهش‌های پایه و هم زمان، ابزاری برای اهداف پزشکی بازساختی مورد توجه هستند.

برای آنکه سلول‌های بنیادی القایی برای اهداف درمانی قابل استفاده باشند، لازم است در تولید آنان ایمنی و بازدهی مورد توجه قرار گیرد. روش‌های مختلفی برای تولید سلول‌های مذکور مورد استفاده قرار می‌گیرد که هر یک مزایا و معایب خود را دارد.

برای ایجاد یک روش آسان، ایمن و کارآمد برای تولید سلول‌های بنیادی القایی انسان، مطالعه و بررسی روش‌های موجود الزامی است. از آنجا که سلول‌های بنیادی القایی را می‌توان از سلول‌های بدنی تولید کرد، منبع سلولی ارزشمندی برای اهداف تحقیقاتی و نیازهای درمانی محسوب می‌شوند.

یکی از بیماری‌هایی که همچنان زندگی انسان‌ها را تهدید می‌کند و درمان قطعی ندارد، کووید ۱۹ است. به همین دلیل، محققان به‌طور جدی تمام جنبه‌های کووید ۱۹ و روش‌های درمانی بالقوه و داروهای مختلف را به منظور ارزیابی امکان درمان، کنترل و پیشگیری از آن مورد مطالعه و بررسی قرار داده‌اند. در این شرایط سلول‌های بنیادی القایی انسان به دلیل ایجاد امکان مطالعه ویژگی‌های کووید ۱۹ و بررسی اثر بخشی داروها بر آن در شرایط آزمایشگاهی و خارج از بدن انسان به عنوان ابزاری کارآمد و امیدبخش مطرح است.

با هدف بررسی روش‌های مختلف تولید سلول‌های بنیادی القایی و کاربردهای مختلف آنان در مطالعه کووید ۱۹، دکتر عارفه جعفریان، زهرا کرمی، دکتر شریف مرادی و همکارانشان در دانشگاه علوم پزشکی تهران، دانشگاه آزاد اسلامی، پژوهشگاه رویان جهاد دانشگاهی، دانشگاه تربیت مدرس و دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی به نگارش مقاله‌ای مروری پرداختند.

این مقاله به بررسی مزایا و معایب روش‌های مختلف تولید سلول‌های بنیادی القایی انسان می‌پردازد و چنین نتیجه‌گیری می‌کند که این سلول‌ها، امکان پژوهش‌های مختلف روی کووید ۱۹ را در شرایط آزمایشگاهی فراهم کرده‌اند و تاکنون در بسیاری از پژوهش‌ها، از سلول‌های مذکور برای مدل‌سازی و بررسی مکانیسم‌های عفونت کووید ۱۹ استفاده شده است؛ اما با وجود تلاش‌های تحقیقاتی گسترده در این زمینه، همچنان تولید سلول‌های بنیادی القایی ایمن، بسیار کارآمد، مقرون‌به‌صرفه و در دسترس همگان، نیازمند پژوهش‌های بیشتر است.

نتایج این مقاله در نشریه بین‌المللی Frontiers in Cell and Developmental Biology منتشر شده است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha