• شنبه / ۹ اردیبهشت ۱۴۰۲ / ۱۲:۵۳
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 1402020904658
  • خبرنگار : 50105

دومینوی گرمای اقیانوس‌ها

دومینوی گرمای اقیانوس‌ها

ایسنا/خراسان رضوی گرم‌شدن اقیانوس‌ها در ماه کنونی به بالاترین حد خود رسید و افزایش آن ادامه خواهد داشت.

به نقل از ارث، مطالعه اخیر منتشر شده نشان می‌دهد، بر اساس دلایلی که هنوز علت آن مشخص نشده، دمای جهانی سطح دریا در این ماه به بالاترین حد بی‌سابقه رسیده است و دانشمندان نگران این هستند که این گرم‌ شدن غیرمنتظره اقیانوس، همراه با سایر رویدادهای آب‌وهوایی باعث افزایش دمای جهانی به سطح جدیدی تا پایان سال ۲۰۲۴ شود.

علاوه بر این، رویداد قوی ال‌نینو که به‌طور قابل‌توجهی اقیانوس‌ها را گرم می‌کند، احتمالا در ماه‌های آینده آغاز خواهد شد و سرعت گرم‌ شدن اقیانوس‌ها را تشدید خواهد کرد و منجر به رویدادهای شدید آب‌وهوایی، بالا آمدن سطح دریاها،  کاهش ظرفیت اقیانوس‌ها برای جذب گازهای گلخانه‌ای و از بین رفتن موجودات دریایی شود.

کارشناسان اظهار کردند که طی ۱۵ سال گذشته، سیاره ما تقریباً به اندازه ۴۵ سال گذشته گرما انباشته کرده است و بیشتر انرژی اضافی وارد اقیانوس‌ها می‌شود.

کارینا فون شوکمن، نویسنده اصلی این مقاله عنوان کرد که هنوز به درستی مشخص نشده که چرا چنین تغییر سریع و عظیمی در حال رخ دادن است. ما در ۱۵ سال گذشته گرمای سیستم اقلیمی را دو برابر کرده‌ایم.

جالب توجه است، عاملی که احتمالاً بر میزان گرمای ورودی به اقیانوس‌های جهان تأثیر می‌گذارد، می‌تواند کاهش آلودگی ناشی از کشتیرانی به دنبال مقررات سال ۲۰۲۰ باشد. اگرچه این ابتکار تأثیر سریعی در کاهش میزان ذرات آئروسل آزاد شده کشتی‌هایی داشت که جو را آلوده می‌کنند اما حذف آنها ممکن است باعث ورود گرمای بیشتری به آب‌ها شود زیرا چنین آئروسل‌هایی می‌توانند به بازتاب گرما به فضا کمک کنند.

متأسفانه، سطح فعلی گرم شدن اقیانوس‌ها (حدود ۰.۹ درجه سانتی‌گراد بالاتر از سطح ماقبل صنعتی) پیامدهای جهانی عمده‌ای دارد که شامل از بین رفتن گونه‌های ناشی از امواج گرمای دریایی، آب‌وهوای شدیدتر و طولانی مشخص می‌شود.

فون شوکمن اظهار کرد که هنوز امیدی باقی مانده و تلاش‌های جهانی برای کاهش تغییرات آب‌وهوایی ضروری است.

نتایج این تحقیق در نشریه Earth System Science Data منتشر شده است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha